Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Forage Value of Different Sized Fruits of Forage Watermelon (Citrullus lanatus var. citroides)

Yıl 2015, Cilt: 2 Sayı: 1, 27 - 32, 25.06.2015

Öz

One of the characteristics of the forage watermelon (Citrullus lanatus var. citroides) can be stored for a long time without spoiling. There is a relationship between quality and state of development in plants. In this research, average fruit weight 3748.01 g, kernel weight of fruit 154.46 g, NDF 44.50 %, NFC 28.30 %, ADF 35.95 % were obtained. Effects of different sized fruits of forage watermelon on forage value were different and effects of kernels of fruit on forage value were positive.

Yem Karpuzunun (Citrullus lanatus var. citroides) Farklı Büyüklükteki Meyvelerindeki Yem Değerindeki Değişimin Belirlenmesi

Yıl 2015, Cilt: 2 Sayı: 1, 27 - 32, 25.06.2015

Öz

Yemlik karpuzun (Citrullus lanatus var. citroides) özelliklerinden biriside uzun süre bozulmadan depolanabilmesidir. Bitkilerde kalite ile gelişme durumu arasında ilişki vardır. Araştırmada, ortalama meyve ağırlığı 3748.01 g, meyvedeki çekirdek ağırlığı 154.46 g, NDF % 44.50, NFC %28.30, ADF % 35.95 olarak bulunmuştur. Farklı büyüklükte gelişen yemlik karpuz meyvelerinin yem değerlerinde farklılıklar ve yem değerine meyve çekirdeğinin etkisinin olumlu olduğu bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Agronomi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ramazan Acar Bu kişi benim

Behiç Çoşkun Bu kişi benim

Mustafa Selçuk Alataş Bu kişi benim

Abdullah Özköse Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Haziran 2015
Gönderilme Tarihi 12 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

EndNote Acar R, Çoşkun B, Alataş MS, Özköse A (01 Haziran 2015) Determination of Forage Value of Different Sized Fruits of Forage Watermelon (Citrullus lanatus var. citroides). Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 2 1 27–32.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.