Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect on Sowing Performance of Some Crash Plate Used In Pneumatic Seed Drill Machine

Yıl 2009, Cilt: 23 Sayı: 50, 28 - 31, 25.12.2009

Öz

In this study, the effect of pneumatic seed drill machines that used different profiles and tree air velocities on the uniformity of the seeds distribution on row were investigated. In research, crash plates as flat graded, concave and convex, air velocity as 20, 23 and 26 m/s and seed norm as 20 kg/ da were used.
According to study results, the effects of different profiles and tree air velocitiy on the uniformity of the seeds distibu-tion on row were significant. Wheat sowing the best combination flat profile and air velocity of 23 m/s were obtained.

Pnömatik Sıravari Ekim Makinası ile Buğday Ekiminde Farklı Dağıtma Başlıklarının Sıra Üzeri Dağılım Düzgünlüğüne Etkisi

Yıl 2009, Cilt: 23 Sayı: 50, 28 - 31, 25.12.2009

Öz

Bu çalışmada pnömatik sıravari ekim makinelerinde kullanılan farklı profil ve hava hızının buğday tohumunun sıra üzeri dağılım düzgünlüğüne etkisi araştırılmıştır. Araştırmada profil olarak; düz, kademeli, iç bükey ve dış bükey, hava hızı olarak da, 20,23 ve 26 m/s ve buğday ekim normu 20 kg/da seçilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; farklı profil ve hava hızlarının sıra üzeri dağılım düzgünlüğü üzerine etkisi önemli bulunmuştur. Buğday ekiminde, düz profil ve 23 m/s hava hızında elde edilen veriler sıra üzeri dağılım düzgünlüğü bakımından uygun kombinasyon olarak tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Ziraat Mühendisliği
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Yusuf Dilay Bu kişi benim

Mustafa Konak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Aralık 2009
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 23 Sayı: 50

Kaynak Göster

EndNote Dilay Y, Konak M (01 Aralık 2009) The Effect on Sowing Performance of Some Crash Plate Used In Pneumatic Seed Drill Machine. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 23 50 28–31.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.