Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

The Importance and State of Edible Grain Legumes in Karaman Province

Yıl 1996, Cilt: 10 Sayı: 12, 17 - 28, 31.12.1996

Öz

In this research, the importance and state of edible grain legumes (dry bean, chickpea, lentil) which cultivated in Karaman was Investigated. The sowing area of chickpea, dry bean and lentil have been 17000 hectare, 3000 hectare and 640 hectare respectively. The most production (16800 tons) has been obtained from chickpea. The least production (600 tons) has been obtained from lentil. Dry bean production has been 5600 tons. The lacking and wrong knowledge of farmers on plant growing was determined with survey. For more than production and the higher quality, the farmers were suggested explanatory in formations.

Destekleyen Kurum

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Kaynakça

  • Akçin, A., 1988. Yemeklik Dane Baklagiller. 3.0. Yay. 43, Zir. Fak. Yay. 8. Konya.
  • Anonymous, 1993. Tarım İl Müdürlüğü Yıllık Çalışma Raporu, Karaman.
  • Anonymous, 1994 a. Quarterly Bullention of Statistic, Vol: 7, Yayın No: 1720, Ankara.
  • Anonymous, 1994 b. Tarım latatistikleri Özeti, D.1.E., Ankara.
  • Anonymous, 1994 c. Tarım 11 Müdürlüğü Yıllık Çalışma Raporu, Karaman.
  • Ekmen, M.E., 1995. Yirmibirinci Yüzyılda Türk Tarımının Politika ve Strateji Arayışları. Ziraat Mühendisliği Dergisi, Sayı No. 287: 19, Ankara.
  • Er, C., 1995. Türk Tarımı Nereye Gidiyor? Ziraat Mühendisliği Dergisi, Sayı No. 297 : 8, Ankara.
  • Erkuş, A., 1977. Tarım Ekonomisinde Bazı Teorik Esaslar ve Bunların Tarım İşletmelerine Uygulanması, Türkiye Ziral Donatım Kurumu Mesleki Yayınlar, 8. 57 Naki Matbaası, Ankara.
  • Mızrak, G., 1983. Türkiye İklim Bölgeleri ve Haritası. Orta Anadolu Bölge Ziral Araştırma Enstitüsü Yayınları, Ankara.
  • Önder, M., 1992. Bodur Kuru Fasulye Çeşitlerinin Dane Verimine ve Morfolojik, Fe- nolojik, Teknolojik Özelliklerine Bakteri Aşılama ve Azot Uygulamalarının Etkisi, Doktora Tezi, S.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Konya.
  • Sepetoğlu, H., 1994. Yemeklik Dane Baklagiller, E.Ü. Ziraat Fak. Yayınları, Ders Not- ları No. 24, İzmir. Şehirali, S., 1988. Yemeklik Dane Baklagiller, A.Ü. Ziraat Fak. Yayınları: 1089, Ders Kitabı: 314, Ankara.
  • Şehirali, S., Çiftçi, C.Y., Küsmenoğlu, 1., Ünver, S., Yorgancılar, Ö., 1995. Yemeklik Baklagiller Tüketim Projeksiyonları ve Üretim Hedefleri, TMMOB, Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi 9-13 Ocak 1995, Cilt 1, s: 449-466. T.C. Ziraat Bankası Kültür Yayınları No. 26, Ankara.

Karaman İlinde Yemeklik Dane Baklagillerin Durumu ve Önemi

Yıl 1996, Cilt: 10 Sayı: 12, 17 - 28, 31.12.1996

Öz

Bu araştırmada, Karaman'da ziraatı yapılan yemeklik dane baklagillerin (fasulye, nohut, mercimek) durumu ve önemi ele alınmıştır. Karaman'da nohut 17000 ha fasulye 3000 ha ve mercimek 640 ha ekim alanına sahiptir. Karaman'da en fazla Üretim (16800 ton) nohuttan, en az üretim ise mercimekten (600 ton) elde edilmek- tedir. Fasulye üretimi ise 5600 tondur. Yapılan anket çalışması ile çiftçilerin yetiştirme konusundakı eksik veya yanlış olan bilgileri belirlenmiştir. Daha fazla ve daha kaliteli ürün için çiftçilere önerilerde bulunulmuştur.

Destekleyen Kurum

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Kaynakça

  • Akçin, A., 1988. Yemeklik Dane Baklagiller. 3.0. Yay. 43, Zir. Fak. Yay. 8. Konya.
  • Anonymous, 1993. Tarım İl Müdürlüğü Yıllık Çalışma Raporu, Karaman.
  • Anonymous, 1994 a. Quarterly Bullention of Statistic, Vol: 7, Yayın No: 1720, Ankara.
  • Anonymous, 1994 b. Tarım latatistikleri Özeti, D.1.E., Ankara.
  • Anonymous, 1994 c. Tarım 11 Müdürlüğü Yıllık Çalışma Raporu, Karaman.
  • Ekmen, M.E., 1995. Yirmibirinci Yüzyılda Türk Tarımının Politika ve Strateji Arayışları. Ziraat Mühendisliği Dergisi, Sayı No. 287: 19, Ankara.
  • Er, C., 1995. Türk Tarımı Nereye Gidiyor? Ziraat Mühendisliği Dergisi, Sayı No. 297 : 8, Ankara.
  • Erkuş, A., 1977. Tarım Ekonomisinde Bazı Teorik Esaslar ve Bunların Tarım İşletmelerine Uygulanması, Türkiye Ziral Donatım Kurumu Mesleki Yayınlar, 8. 57 Naki Matbaası, Ankara.
  • Mızrak, G., 1983. Türkiye İklim Bölgeleri ve Haritası. Orta Anadolu Bölge Ziral Araştırma Enstitüsü Yayınları, Ankara.
  • Önder, M., 1992. Bodur Kuru Fasulye Çeşitlerinin Dane Verimine ve Morfolojik, Fe- nolojik, Teknolojik Özelliklerine Bakteri Aşılama ve Azot Uygulamalarının Etkisi, Doktora Tezi, S.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Konya.
  • Sepetoğlu, H., 1994. Yemeklik Dane Baklagiller, E.Ü. Ziraat Fak. Yayınları, Ders Not- ları No. 24, İzmir. Şehirali, S., 1988. Yemeklik Dane Baklagiller, A.Ü. Ziraat Fak. Yayınları: 1089, Ders Kitabı: 314, Ankara.
  • Şehirali, S., Çiftçi, C.Y., Küsmenoğlu, 1., Ünver, S., Yorgancılar, Ö., 1995. Yemeklik Baklagiller Tüketim Projeksiyonları ve Üretim Hedefleri, TMMOB, Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi 9-13 Ocak 1995, Cilt 1, s: 449-466. T.C. Ziraat Bankası Kültür Yayınları No. 26, Ankara.
Toplam 12 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mustafa Önder Bu kişi benim

Döne Şentürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1996
Gönderilme Tarihi 7 Şubat 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 10 Sayı: 12

Kaynak Göster

EndNote Önder M, Şentürk D (01 Aralık 1996) The Importance and State of Edible Grain Legumes in Karaman Province. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 10 12 17–28.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.