This study was carried out to determine the effect of irrigation water salinity on pot yield and potassium uptake for fresh bean (Phaseolus vulgaris L.) grown in a greenhouse. First, five potassium rates, K_{0} = 0 K₁ = 100, K_{2} = 200 K_{3} = 400 and K₁ = 800 ppm K, applied as a potassium chloride solution. And then, the plants were irrigated with four salinity levels ( T_{0} = 0, 25 * dS / m , T_{1} = 1 * dS / m T_{2} = 2 * dS / i * n T_{3} = 3 * dS / m * l ) As a result, irrigation water salinity increased sodiuın (Na) content while it decreased fruit number and weight. The relationship between K uptake of the plant and other characteristics were found nonsignificant.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Bu araştırına, sulama suyu tuzluluğunun, taze fasulye (Phaseolus vulgaris L.) verimine ve potasyum (K) alımına etkisini belirlemek amacıyla sera koşullarında yürütülmüştür. Denemede beş farklı potasyuın düzeyi (Ko = 0 ppm, K_{1} = 100 ppm, K₂ = 200 ppm, K_{3} = 400 ppm, K_{4} = 800 ppm) ve dört farklı elektriksel iletkenlikteki ( T_{0} = 0.25 dS/m, T_{1} = 1 * dS / m T_{2} = 2 * dS / i * n T_{3} = 3 * dS / m ) sulama suyu kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, sulama suyu tuzluluğu arttıkça sodyııın kapsamı, meyve ağırlığı ve meyve sayısı azalmıştır. Bitkinin potasyum alımı ve diğer özellikleri arasındaki ilişki istatistiksel olarak önemsiz bulunmuştur.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Toprak Bilimleri ve Bitki Besleme (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Eylül 2001 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2001 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2001 Cilt: 15 Sayı: 27 |
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.