BibTex RIS Kaynak Göster

HALKLA İLİŞKİLERDE KURUMSAL FONKSİYONLAR

Yıl 2000, Cilt: 1 Sayı: 4, 35 - 44, 04.05.2014

Öz

Kurum içi halkla ilişkiler faaliyetlerini bir terminoloji altında tıt-mak gerekir. Bu bağlamda kurum içi iletişim ve kurum içi halkla ilişkiler kavramı iki önemli unsur olarak dikkat çekmektedir. Kurum içi halkla i-lişkiler daha çok kurum içi iletişimden ayırt edilebilir bir tiptir. Orgari-zasyon süreçlerinin çerçevesi içinde önemli verim sağlar ve böylelikle kaynak masraflarını haklı çıkaran verim katma değerine sahip olmakladır. Bu da kurum içi halkla ilişkiler fonksiyonunu kısaca göstermektedir.

Kurum içi halkla ilişkiler çalışmalarının etkisi doğrudan nedensel, ispatı parasal ve böylelikle alışılagelmiş kurum ekonomileriyle hesapb-nabilir şekli zor uygulanabildiği için, pratikte de uygunlaştırma potans-yelleri zor tanımlanmaktadır. Bu teorik çerçevede kurum içi halkla ilş-kiler fonksiyonları aydınlatılmaya çalışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Erhan Summak Bu kişi benim

Mehmet Fidan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 4 Mayıs 2014
Gönderilme Tarihi 31 Aralık 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 1 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Summak, M. E., & Fidan, M. (2014). HALKLA İLİŞKİLERDE KURUMSAL FONKSİYONLAR. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 1(4), 35-44.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.