BibTex RIS Kaynak Göster

EŞ BÜTÜNLEŞME TEKNİĞİ İLE TÜRKİYE’DE ŞEKER PANCARI ÜRETİMİNİN ANALİZİ

Yıl 2004, Cilt: 7 Sayı: 1-2, 275 - 286, 05.05.2014

Öz

Bu çalışmada eşbütünleşme tekniği kullanılarak Türkiye’de şeker pancarı ü-retiminin analizi yapılmıştır. Şeker pancarı üretiminde kullanılan faktörlerden şeker pancarı fiyatının maıjinal verimi diğer faktörlere göre daha büyüktür. Uzun dönemde şeker pancarı fiyatı en büyük esneklik değerine sahip olduğu bulunmuştur. Şeker pancarı fiyatı şeker pancarı üretiminde diğer faktörlere göre daha etkilidir. Alternatif ürünlerden buğday ve ayçiçeğinin esneklik değeri birbirine çok yakındır. Pancar üretiminde yapılan mücadele masrafları üretimi pozitif olarak etkilemektedir. Bulunan esneklikler kısa döneme nazaran uzun dönemde daha esnektir.

Yıl 2004, Cilt: 7 Sayı: 1-2, 275 - 286, 05.05.2014

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murat Nişancı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Mayıs 2014
Gönderilme Tarihi 31 Aralık 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 7 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Nişancı, M. (2014). EŞ BÜTÜNLEŞME TEKNİĞİ İLE TÜRKİYE’DE ŞEKER PANCARI ÜRETİMİNİN ANALİZİ. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 7(1-2), 275-286.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.