BibTex RIS Kaynak Göster

ÖRGÜTSEL SAĞLIK KRİTERLERİNİN KURAMSAL BOYUTTA İNCELENMESİ

Yıl 2011, Cilt: 14 Sayı: 1-2, 251 - 268, 06.05.2014

Öz

Dünyadaki hızlı ekonomik ve teknolojik değişimler tüm endüstrilerdeki rekabet koşullarını değiştirmiştir. Gelecekteki ekonomik dönemde, işletmeler ürün/hizmetlerini sunarken; maliyet, kalite, esneklik, hız ve yeniliğe çok daha fazla önem vermek zorunda kalacaklardır. Dünya genelinde öncü işletmeler örgütsel sağlık üzerine odaklanacaktır. Örgütsel sağlığa önem vermek, sahip olunan özellikleri ve nitelikleri gelecekte yüksek performans sağlayacak şekle getirmektedir. Ayrıca, örgütsel sağlık, iş çevresindeki sağlıklı davranışları anlamaya ve sağlık problemlerine sebep olan parametreleri tanımlamaya yardımcı olmaktadır. Çünkü çalışanların bedensel ve ruhsal sağlığının etkin bir maliyetle korunması ile ilgili direk önlemlerin alınması, örgütte acil olarak giderilmesi gereken bir ihtiyaç haline gelmiştir. Böylece örgütte güçlü çalışanlar olacak ve verimlilik artacaktır.

Sağlıklı örgütler; güven, açıklık sağlayan, katılımı teşvik eden, sürekli öğrenme ve gelişme sağlayan bir kültüre sahiptir. Değişen iç ve dış çevrede bir işletmenin karlılığı, örgütün ve örgüt çalışanlarının rakiplerinden daha etkili bir şekilde bu değişen koşullara uyum sağlamalarına bağlıdır. Sağlıklı örgütlerin çalışanları, hızlı değişime yeterince uyum sağlama yeteneğine sahiptir ve dış çevreden etkilenmeden kalabilirler. Ayrıca stresin negatif etkileriyle de mücadele edebilirler. Kısacası, örgütsel sağlık, işletmenin verimliliğini ve karlılığını doğrudan artırmaktadır.

Yıl 2011, Cilt: 14 Sayı: 1-2, 251 - 268, 06.05.2014

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Betül Garda Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 6 Mayıs 2014
Gönderilme Tarihi 31 Aralık 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 14 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Garda, B. (2014). ÖRGÜTSEL SAĞLIK KRİTERLERİNİN KURAMSAL BOYUTTA İNCELENMESİ. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 14(1-2), 251-268.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.