Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

21. YÜZYILDA ULUSLARARASI GÖÇ VE MÜLTECİLER: BİR TÜRKİYE PERSPEKTİFİ

Yıl 2022, Cilt: 6 Sayı: 1, 267 - 274, 31.05.2022

Öz

Göç, sebepleri ve sonuçları itibariyle çok boyutlu değişim ve gelişimi yansıtan bir olgudur. Göç sürecini deneyimleyenler, göç alan yerler ve göç veren kaynak bölgeler açısından çok taraflı aktörleri bulunan göç hareketliliği, toplumsal bir hadisedir. Bireylerin ve toplumların gündelik yaşam pratiklerinde, göreneklerinde, yaşam biçimlerinde, mesleklerinde değişim ve dönüşüme sebep olan bu sosyal hareketlilik süreci toplumsal değişme üzerine şekillenen sosyolojik ve antropolojik çalışmaların çalışma alanlarına girmektedir. Göç, Demografi, Sosyoloji, Siyaset Bilimi, Güvenlik Bilimleri, Coğrafya gibi interdisipliner bir alandır. Göçleri bu denli önemli kılan faktör, göçlerin tüm toplumsal kurumları, bölgesel dinamikleri ve yaşam alanlarını etkileyebilme gücüdür. İşgücünün mekânda dağılımın etkin kılan göçler, farklı kültürlerin, yaşam tarzlarının ve kültürel etkileşimin tetikleyicisidir. Bu sebeple göç hareketleri üzerine yapılan çalışmaların büyük bin kısmı toplumsal değişme ve gelişme üzerine şekillenmektedir. Bu akademik çalışma göç konusuna güncel veriler ışığında interdisipliner ve bütüncül bir bakış açısı sunması bakımından önem arz etmektedir. Çalışmanın literatüre kültürel ve düşünsel yönden zenginlik katacağı düşünülmektedir

Kaynakça

  • Aygül, H. H., & Eke, E. (2018). 21. yüzyılda uluslararası göç ve mülteciler bir Türkiye perspektifi. Ankara: Nobel Yayınları.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Kitap Değerlendirmesi
Yazarlar

Erdi Demir 0000-0003-3227-5984

Yayımlanma Tarihi 31 Mayıs 2022
Gönderilme Tarihi 16 Mart 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Demir, E. (2022). 21. YÜZYILDA ULUSLARARASI GÖÇ VE MÜLTECİLER: BİR TÜRKİYE PERSPEKTİFİ. Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 6(1), 267-274.

                                                 

                        Bu eser Creative Commons BY-NC-SA 2.0 (Atıf-Gayri Ticari-Aynı Lisansla Paylaş) ile lisanslanmıştır.