Cilt: 5 Sayı: 2, 31.12.2022

Yıl: 2022

Original Research Articles

Review Articles

Techno-Science, mühendislik ve yaşam bilimleri alanında yılda 2 sayı olarak kaliteli araştırma ve inceleme makaleleri yayımlamayı amaçlamaktadır.   

Dergi, Fizik, Biyoloji, Matematik, İstatistik, Kimya ve Kimya Mühendisliği, Çevre Bilimleri ve Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Yer ve Atmosfer Bilimleri, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Bilişim, Malzeme Bilimleri ve Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Farmasötik Bilimler, İşletme, Ekonomi gibi uygulamalı bilim ve teknoloji alanında araştırma ve literatür çalışmalarını yayımlar.

Yazım Kuralları
indir

Şablon 
indir

Telif Hakkı

indir


Etik kurul kararının alınması gereken klinik ve deneysel insan ve hayvanlar üzerinde yapılan sosyal bilimler ile birlikte tüm bilim alanlarındaki çalışmalar için etik kurul onayının alınması gerekmektedir.

Alınan etik kurul onayı ilgili makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
Ayırca, etik kurul onayının alınması gerekli olan çalışmalarda; kurum, tarih ve karar/sayı numarası ile ilgili etik kurul onay bilgileri yazar/lar tarafından makalelerinde belirtilmelidir.
Bu bilgiler, makalenin ilk ya da son sayfasında olmalıdır.
Bununla birlikte, çalışmanın uluslararası deklerasyona, kılavuza vb. uygun gerçekleştirildiği beyan edilmelidir.
Ayrıca, olgu sunumlarında “Aydınlatılmış Onam Formu”nun alındığı makalede yazar/lar tarafından ifade edilmelidir.

Publishing , downloading and reading of articles is free of charge and also no article processing and publishing charges.