E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Cilt: 7 Sayı: 14 1 Aralık 2007
  • Süleyman Barutçu
PDF İndir
TR

E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Öz

Müşteri memnuniyeti, işletmelerin karlılığı, sürekliliği ve müşteri bağlılığı oluşturulmasında önemli olmasından dolayı tüm sektörlerde olduğu gibi e-mağazalar (elektronik veya sanal mağazalar) için de önemlidir. Türkiye’de müşteri memnuniyeti ile ilgili farklı sektörlerde çok sayıda araştırma yapılmasına rağmen, e-mağazalardaki e-müşterİ memnuniyeti ile İlgili yeterli uygulamalı araştırmalara rastlanmamıştır. Bu çalışmada, öncelikle müşteri memnuniyeti ve e-mağazaların rekabet gücü içinde e-müşteri-memnuniyetinin önemi açıklanmıştır. E-mağazalardan alış-veriş yapılmasına yönelik e-müşteri tutumları ve e-müşteri memnuniyetini etkileyen değişkenler internet ortamında yapılan bir araştırma ile analiz edilmiştir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre e-mağaza yöneticilerine önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Süleyman Barutçu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2007

Gönderilme Tarihi

1 Aralık 2007

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2007 Cilt: 7 Sayı: 14

Kaynak Göster

APA
Barutçu, S. (2007). E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 7(14), 219-238. https://izlik.org/JA53ES74MS
AMA
1.Barutçu S. E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. SUSEAD. 2007;7(14):219-238. https://izlik.org/JA53ES74MS
Chicago
Barutçu, Süleyman. 2007. “E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER”. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi 7 (14): 219-38. https://izlik.org/JA53ES74MS.
EndNote
Barutçu S (01 Aralık 2007) E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi 7 14 219–238.
IEEE
[1]S. Barutçu, “E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER”, SUSEAD, c. 7, sy 14, ss. 219–238, Ara. 2007, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA53ES74MS
ISNAD
Barutçu, Süleyman. “E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER”. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi 7/14 (01 Aralık 2007): 219-238. https://izlik.org/JA53ES74MS.
JAMA
1.Barutçu S. E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. SUSEAD. 2007;7:219–238.
MLA
Barutçu, Süleyman. “E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER”. Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy 14, Aralık 2007, ss. 219-38, https://izlik.org/JA53ES74MS.
Vancouver
1.Süleyman Barutçu. E-MAĞAZALARDAN AUŞ-VERİŞLERDE E-MÜŞTERİ TUTUMLARI VE E-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. SUSEAD [Internet]. 01 Aralık 2007;7(14):219-38. Erişim adresi: https://izlik.org/JA53ES74MS