BibTex RIS Kaynak Göster

Afet (Muhteremoğlu) Ilgaz'ın Romanlarında "Aşk"

Yıl 2011, Sayı: 30, 151 - 177, 01.12.2011

Öz

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önemli yazarlarından olan Afet (Muhteremoğlu) Ilgaz,romanlarında dinden tasavvufa, siyasetten tarihe, sanattan aşka kadar çok çeşitli konularlaokuyucunun karşısına çıkar. Yüzyıllar boyunca edebiyatın önemli konularından biri olan aşk,yazdıklarıyla yaşadığı çağa şahitlik eden Afet Ilgaz’ın romanlarına da konu olur. Çalışmadaaşk konusunun yazarın romanlarında ele alınış biçimi irdelenmiş ve yazarın bahsi geçen konuyayaklaşımı ile aşkın roman kişileri tarafından nasıl algılandığı verilmeye çalışılmıştır. Budoğrultuda yazarın romanlarını konu bakımından sınıflandıran kısa bir girişten sonra yazarınromanlarında aşk, ihanet ve ahlâkî çarpıklık ele alınmıştır.

Love at Novels by Afet (Muhteremoğlu) Ilgaz

Yıl 2011, Sayı: 30, 151 - 177, 01.12.2011

Öz

Afet (Muhteremoğlu) Ilgaz who is one of the important writers of Turkish literature in the Republican period, is in front of the reader from religion to mysticism, from politics to history, from art to love with so multi-dimensional issues at her novels. One of the important issues of the literature throughout the centuries, the love, is the subject of novels by Afet Ilgaz who witnessed of her era with the writings. In this study love is examined to take charge of form at her novels and were discussed to be given her approach to love with how were perceived by novels’s people to love. In this direction, classified in terms of subject Afet Ilgaz’s novels after a brief introduction and overview of love, fidelity and moral skewness of her novels had been discussed.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA29GM63AG
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Zehra Yazbahar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 30

Kaynak Göster

APA Yazbahar, Z. (2011). Afet (Muhteremoğlu) Ilgaz’ın Romanlarında "Aşk". Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(30), 151-177.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.