BibTex RIS Kaynak Göster

Mustafa Kutlu’nun “Mavi Kuş”unda Mekânın Poetiği

Yıl 2010, Sayı: 28, 235 - 248, 01.12.2010

Öz

Mekân incelemeleri anlatıya dayalı metinlerde önemli bir yer teşkil etmektedir. Mekân incelemesinisalt fiziki bir mekân olarak nitelendirmek yanlış olacaktır. Mekân anlatıya dayalı metnindiğer tüm birimleriyle sıkı bir ilişki içerisindedir ve çok boyutlu bir yapı olarak karşımızaçıkmaktadır. Mavi Kuş adlı romanda mekân, romanın bel kemiğini oluşturmaktadır Bir otobüsolan Mavi Kuş, mekânın çok yönlülüğüne bir örnek olarak sayılabilir. Mavi Kuş adlı esertür olarak hikâye ve roman arasında bir konuma sahiptir ve bu yönüyle Mavi Kuş, her iki türünözelliklerini üstlenmiştir. Bu çalışmamızda Mustafa Kutlu tarafından kaleme alınan MaviKuş adlı romanın mekân incelemesi yapılacaktır. İncelememizi yaparken mekânı sadece fizikibir niteliğe sahip bir varlık olarak değil, insanla güçlü bir etkileşimi olan ve karakter çözümlemedeişlevsel olan bir konumda ele alacağız.

Mustafa Kutlu's story in the “Mavi Kuş” Named Poetics of Space

Yıl 2010, Sayı: 28, 235 - 248, 01.12.2010

Öz

Location-based narrative reviews are an important part in the texts. Only a physical space as a place of examinations would be incorrect to describe it. Location-based narrative of the text is in a close relationship with all other units and has emerged as a multidimensional structure. Mavi Kuş in a novel location, constitutes the backbone of the novel and the Mavi Kuş buses, the versatility of the space can be considered as an example. Mavi Kuş, his work has a position between the story and the novel in this direction and the Mavi Kuş, has assumed the characteristics of both species. In our study, written by Mustafa Kutlu's novel “The Mavi Kuş” will be the venue review. While our review is only a physical space with nature as an asset, not a strong interaction with the human characters, which is effective for solutions that will take up a position

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA29NH45YB
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Abdülhakim Tuğluk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Sayı: 28

Kaynak Göster

APA Tuğluk, A. (2010). Mustafa Kutlu’nun “Mavi Kuş”unda Mekânın Poetiği. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(28), 235-248.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.