BibTex RIS Kaynak Göster

Tarihi Süreçte Türk Beslenme Kültürü ve Mehmet Eröz’e Göre Türk Yemekleri

Yıl 2005, Sayı: 18, 273 - 283, 01.12.2005

Öz

Beslenme insan ürünü olması bakımından bir kültür meselesidir. İnsanların besinler hakkındabirtakım değerleri ve alışkanlıkları vardır. Türk insanının da dünyanın en zengin mutfaklarındanbirini yaratan beslenme ile ilgili bir geleneği vardır. Türk mutfağının zenginliği dünyanıngeniş bir alanında etkili olan Türk kültürüne bağlıdır. Mehmet Eröz, bir sosyolog olarak,sosyolojiyi Türk kültürü temelinde deneysel olarak incelemiştir. Türk beslenme kültürü, onuntarafından araştırılan konulardan birini teşkil eder. Eröz’e göre, Türk yiyecekleri ve Türk beslenmekültürü, Türk Milletini karakterize eden kültürel kodlardan bazılarını içermektedir. Busebeple, büyük ölçekli olarak araştırılmaları gerekmektedir.

Turkish Nourish Culture In The Historical Process And According To Mehmet Eröz Turkish Meals

Yıl 2005, Sayı: 18, 273 - 283, 01.12.2005

Öz

The nourish is a problem of the culture for an element of the product of the human. The people have got the cultural values and the habits about the food. Turkish people have also got the nourish custom which creats the kitchen which is one of the richest kitchen of the World. The riches of the Turkish kitchen depends on the Turkish culture which is efectual on the wide area of the world.Mehmet Eröz has studied sociology on the basis of the Turkish culture experimentally as a sociologist. Turkish nourish culture which is one of the subjects which has been searched by him.According to Eröz, Turkish meals and the Turkish nourish culture include some culturel codes which charecterized the Nation of the Turkish. For that reason, they should be examinedon a wast scale.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA32DA85GR
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Talas Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Sayı: 18

Kaynak Göster

APA Talas, M. (2005). Tarihi Süreçte Türk Beslenme Kültürü ve Mehmet Eröz’e Göre Türk Yemekleri. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(18), 273-283.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.