Goal of this Project is determine
the differences between researches and approach to forage crops agriculture of
producers in Şarkikaraağaç, Keçiborlu, Senirkent and Yalvaç
counties that made the most of forage crops agriculture and technics are used
by them. Survey questions were prepared for this purpose The survey was made by
interviewing face to face with 120 producers live in 13 villages selected
randomly from the four counties, survey results were held, The values obtained
were analyzed using SPSS evaluated and interpreted.According to the results of survey the biggest problems of the producers
are insufficient irrigation abilities and the presence of irrigated land,
incapability of policies implemented on forage crops, deficiency in application
of poling and high input costs. İt is seen that Producers’ riding on customs
caused to deficiency in applications.
Bu çalışma Isparta ilinde yem bitkileri
tarımının en fazla yapıldığı Şarkikaraağaç, Keçiborlu, Senirkent ve Yalvaç
ilçelerindeki üreticilerin yem bitkisi tarımına olan yaklaşımı ve kullandıkları
teknikler ile üretici uygulamalarının tespit edilmesi ve yem bitkileri
tarımının ne düzeyde olduğunun belirlenmesi için yapılmıştır. Bu amaca yönelik
anket soruları hazırlanmış, dört ilçeden tesadüfen seçilen 13 köyde 120 üretici
ile yüz yüze görüşülerek anket yapılmış, anket sonuçları düzenlenmiş, elde
edilen değerler SPSS istatistik programında analiz edilerek değerlendirilmiş ve
yorumlanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, üreticilerin en büyük sorunları
sulama imkanlarının yetersiz ve sulu arazi varlığının az olması, yem
bitkilerine uygulanan politikaların yetersiz olması, teşvik ve desteklemelerin
uygulanışındaki eksiklikler ve girdi maliyetlerinin yüksek olmasıdır. Ayrıca
üreticilerin geleneksel yöntemlere bağlı olmasının üretime yönelik
uygulamalarda eksikliğe neden olduğu görülmüştür.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 25 Sayı: ÖZEL SAYI-2 |