Türkiye, dünya kuru üzüm piyasasında ihracat açısından lider ülke durumunda olmasına rağmen, rekabetin devam edebilmesi için kuru üzüm üreticisinin beklentilerinin iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Çalışmanın amacı, çiftçilerin çekirdeksiz kuru üzüm üretmek için isteyecekleri ortalama Şyatı belirlemektir. Çiftçilerin istediği ortalama Şyatı belirlemek üzere Probit Model tahmin edilmiştir. Çalışma sonunda, çiftçilerin konvansiyonel kuru üzüm üretmek için istedikleri ortalama Şyat 4.31 TL/kg, organik kuru üzüm üretmek için ise 4.72 TL/kg olarak belirlenmiştir
Despite Turkey is the leader country in the international raisin market, expectations of the raisin producers must be analyzed carefully to keep the current place in the competition. The aim of this study is to determine the average price level that farmers expect to receive for producing the raisin. Probit model was estimated in order to determine the average price that farmers expect. The study revealed that farmers' willingness to produce conventional raisin is 4.31 TL/ kg while for organic raisins is 4.72TL /kg
Diğer ID | JA35SE26YP |
---|---|
Bölüm | Araştıma |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2016 |
Başvuru Tarihi | 1 Haziran 2016 |
Kabul Tarihi | |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2016, Cilt 22, Sayı 1 |
Bibtex | @ { tarekoder272342, journal = {Tarım Ekonomisi Dergisi}, issn = {1303-0183}, address = {Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Bornova / İZMİR}, publisher = {Tarım Ekonomisi Derneği}, year = {2016}, volume = {22}, number = {1}, pages = {67 - 73}, title = {Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği}, key = {cite}, author = {Atış, Ela and Miran, Bülent and Bektaş, Zerrin K and Salalı, H Ece and Çiftçi, Kenan and Altındişli, Ahmet and Karabat, Selçuk and Cankurt, Murat and Bayaner, Ahmet} } |
APA | Atış, E. , Miran, B. , Bektaş, Z. K. , Salalı, H. E. , Çiftçi, K. , Altındişli, A. , Karabat, S. , Cankurt, M. & Bayaner, A. (2016). Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği . Tarım Ekonomisi Dergisi , 22 (1) , 67-73 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/tarekoder/issue/25829/272342 |
MLA | Atış, E. , Miran, B. , Bektaş, Z. K. , Salalı, H. E. , Çiftçi, K. , Altındişli, A. , Karabat, S. , Cankurt, M. , Bayaner, A. "Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği" . Tarım Ekonomisi Dergisi 22 (2016 ): 67-73 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/tarekoder/issue/25829/272342> |
Chicago | Atış, E. , Miran, B. , Bektaş, Z. K. , Salalı, H. E. , Çiftçi, K. , Altındişli, A. , Karabat, S. , Cankurt, M. , Bayaner, A. "Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği". Tarım Ekonomisi Dergisi 22 (2016 ): 67-73 |
RIS | TY - JOUR T1 - Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği AU - Ela Atış , Bülent Miran , Zerrin K Bektaş , H Ece Salalı , Kenan Çiftçi , Ahmet Altındişli , Selçuk Karabat , Murat Cankurt , Ahmet Bayaner Y1 - 2016 PY - 2016 N1 - DO - T2 - Tarım Ekonomisi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 67 EP - 73 VL - 22 IS - 1 SN - 1303-0183- M3 - UR - Y2 - 2022 ER - |
EndNote | %0 Tarım Ekonomisi Dergisi Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği %A Ela Atış , Bülent Miran , Zerrin K Bektaş , H Ece Salalı , Kenan Çiftçi , Ahmet Altındişli , Selçuk Karabat , Murat Cankurt , Ahmet Bayaner %T Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği %D 2016 %J Tarım Ekonomisi Dergisi %P 1303-0183- %V 22 %N 1 %R %U |
ISNAD | Atış, Ela , Miran, Bülent , Bektaş, Zerrin K , Salalı, H Ece , Çiftçi, Kenan , Altındişli, Ahmet , Karabat, Selçuk , Cankurt, Murat , Bayaner, Ahmet . "Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği". Tarım Ekonomisi Dergisi 22 / 1 (Haziran 2016): 67-73 . |
AMA | Atış E. , Miran B. , Bektaş Z. K. , Salalı H. E. , Çiftçi K. , Altındişli A. , Karabat S. , Cankurt M. , Bayaner A. Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği. TED - TJAE. 2016; 22(1): 67-73. |
Vancouver | Atış E. , Miran B. , Bektaş Z. K. , Salalı H. E. , Çiftçi K. , Altındişli A. , Karabat S. , Cankurt M. , Bayaner A. Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği. Tarım Ekonomisi Dergisi. 2016; 22(1): 67-73. |
IEEE | E. Atış , B. Miran , Z. K. Bektaş , H. E. Salalı , K. Çiftçi , A. Altındişli , S. Karabat , M. Cankurt ve A. Bayaner , "Üreticilerin Konvansiyonel ve Organik Kuru Üzüm Üretme İsteği: Manisa İli Örneği", Tarım Ekonomisi Dergisi, c. 22, sayı. 1, ss. 67-73, Haz. 2016 |