Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü

Yıl 2010, Cilt: 29 Sayı: 48, 179 - 188, 01.10.2010
https://doi.org/10.1501/Tarar_0000000475

Öz

Beslenme işinin insanoğlunu en çok uğraştıran ekonomik faaliyet
olduğundan, insanın var oluşundan beri bu konuda gösterilen ilerlemenin
kayda değer bir kültür ortaya koyduğundan söz ediliyor. Bu anlamda Hitit
mutfak kültürünün de Babil, Eski Mısır, Yunan ve Roma mutfağı gibi
tanıtılmaya değer olduğu belirtiliyor. Ayrıca maalesef mutfağın da kültür
sömürüsü aracı haline getirildiğinden dem vurularak Anadolu mutfağının bu
anlamda istismar edildiği söyleniyor. Kitabın “Hitit mutfağı” konulu ilk eser
olduğuna ve birinci elden filolojik ve arkeolojik malzeme temel alınarak
yazıldığına dikkat çekiliyor. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Kitap Tanıtımı
Yazarlar

Fatma Sevinç Erbaşı

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 29 Sayı: 48

Kaynak Göster

APA Sevinç Erbaşı, F. (2010). Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü. Tarih Araştırmaları Dergisi, 29(48), 179-188. https://doi.org/10.1501/Tarar_0000000475
AMA Sevinç Erbaşı F. Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü. TAD. Ekim 2010;29(48):179-188. doi:10.1501/Tarar_0000000475
Chicago Sevinç Erbaşı, Fatma. “Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler Ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü”. Tarih Araştırmaları Dergisi 29, sy. 48 (Ekim 2010): 179-88. https://doi.org/10.1501/Tarar_0000000475.
EndNote Sevinç Erbaşı F (01 Ekim 2010) Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü. Tarih Araştırmaları Dergisi 29 48 179–188.
IEEE F. Sevinç Erbaşı, “Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü”, TAD, c. 29, sy. 48, ss. 179–188, 2010, doi: 10.1501/Tarar_0000000475.
ISNAD Sevinç Erbaşı, Fatma. “Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler Ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü”. Tarih Araştırmaları Dergisi 29/48 (Ekim 2010), 179-188. https://doi.org/10.1501/Tarar_0000000475.
JAMA Sevinç Erbaşı F. Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü. TAD. 2010;29:179–188.
MLA Sevinç Erbaşı, Fatma. “Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler Ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü”. Tarih Araştırmaları Dergisi, c. 29, sy. 48, 2010, ss. 179-88, doi:10.1501/Tarar_0000000475.
Vancouver Sevinç Erbaşı F. Kitap Tantımı: Ahmet Ünal, Anadolu’nun En Eski Yemekleri Hititler ve Çağdaşı Toplumlarda Mutfak Kültürü. TAD. 2010;29(48):179-88.