Beslenme işinin insanoğlunu en çok uğraştıran ekonomik faaliyet
olduğundan, insanın var oluşundan beri bu konuda gösterilen ilerlemenin
kayda değer bir kültür ortaya koyduğundan söz ediliyor. Bu anlamda Hitit
mutfak kültürünün de Babil, Eski Mısır, Yunan ve Roma mutfağı gibi
tanıtılmaya değer olduğu belirtiliyor. Ayrıca maalesef mutfağın da kültür
sömürüsü aracı haline getirildiğinden dem vurularak Anadolu mutfağının bu
anlamda istismar edildiği söyleniyor. Kitabın “Hitit mutfağı” konulu ilk eser
olduğuna ve birinci elden filolojik ve arkeolojik malzeme temel alınarak
yazıldığına dikkat çekiliyor.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Kitap Tanıtımı |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 29 Sayı: 48 |