BibTex RIS Kaynak Göster

The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği)

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 4, 70 - 72, 02.10.2016

Öz

Üçüncü bölüm ile Beşikçi daha önce çalışılmamış Osmanlı taraftarı geniş gönüllü gruplarını inceleyerek orijinal bir katkı sağlar. İmparatorluğun yapısal limitleri, tarihi mirası ve sürekli asker ihtiyacı bu seçimin arkasındaki nedenlerdi. Beşikçi, gönüllüleri dört kategoriye ayırır: mahkumlar, mülteci ve göçmenler, aşiret reisleri, ve dindar gönüllüler. Yazara göre “Osmanlı ordusu için gönüllü olmak” devletle anlaşma sağlamanın ve maddi kazanç elde etmenin bir yolu olarak görülmüştür (s. 159) Ne yazık ki, Beşikçi bu farklı kategorilerdeki grupların devletten ne istedikleri hakkında çok fazla bilgi ya da detay vermez. Açıkça görüldüğü gibi, mahkûmlar özgürlükleri ve vaat edilen ödüller için devletle anlaşmıştır. Fakat aşiretler ve mültecilere gelince anlaşmalar daha girift olmalıydı ve yazar burada aşiretlerin, İngilizler ve Ruslar ile yaptığı gizli anlaşmalardan bahsetmez. Konu hakkındaki polemiklerin ötesine geçmeye çalışırken Teşkilat-ı Mahsusa ve gönüllüleri mobilize etmedeki önemli rolü hakkında muhtasaran bilgi verir. Dördüncü bölüm, Osmanlı’nın genç paramiliter birlikleri hakkında iyi yazılmış

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 4, 70 - 72, 02.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Tanıtımlar
Yazarlar

Mesut Uyar

Hüdanur Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 2 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Uyar, M., & Özdemir, H. (2016). The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği). Tarih Kritik Dergisi, 2(4), 70-72.
AMA Uyar M, Özdemir H. The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği). TKD. Ekim 2016;2(4):70-72.
Chicago Uyar, Mesut, ve Hüdanur Özdemir. “The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük Ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği)”. Tarih Kritik Dergisi 2, sy. 4 (Ekim 2016): 70-72.
EndNote Uyar M, Özdemir H (01 Ekim 2016) The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği). Tarih Kritik Dergisi 2 4 70–72.
IEEE M. Uyar ve H. Özdemir, “The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği)”, TKD, c. 2, sy. 4, ss. 70–72, 2016.
ISNAD Uyar, Mesut - Özdemir, Hüdanur. “The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük Ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği)”. Tarih Kritik Dergisi 2/4 (Ekim 2016), 70-72.
JAMA Uyar M, Özdemir H. The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği). TKD. 2016;2:70–72.
MLA Uyar, Mesut ve Hüdanur Özdemir. “The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük Ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği)”. Tarih Kritik Dergisi, c. 2, sy. 4, 2016, ss. 70-72.
Vancouver Uyar M, Özdemir H. The Ottoman Mobilization of Manpower in the First World War: Between Voluntarism and Resistance (Gönüllülük ve Direniş Arasında: Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İnsan Gücü Seferberliği). TKD. 2016;2(4):70-2.

Journal of History Critique