BibTex RIS Kaynak Göster

Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 24.06.2016

Öz

Günümüzde akıllı kartlar sıklıkla bilgi teknolojileri alanında kullanılmaya başladığından güvenlik önemli bir konu haline gelmiştir. Bu yazıda özellikle akıllı kartların güvenliğine yönelik saldırılar anlatılmıştır. Akıllı kart geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar sırasında dikkat edilmesi gereken güvenlik konuları üzerinde durulmuştur. Bu makale güvenli akıllı kart işletim sistemi gereklerini ve akıllı kart donanım ve işletim sisteminin sağlaması gereken ortak ölçüt güvence seviyesini belirtir. Ayrıca bu makalede “dinamik güvenlik işlevi” olarak adlandırılan yeni güvenlik yaklaşımı ve kullanımı da anlatılmıştır.

Dynamic Security Function for Smart Cards

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 24.06.2016

Öz

Today, as the smart cards are frequently used in Information Technologies, smart card security has become an important issue. In this paper, security attacks that are specific to smart cards are described. Security considerations that need to be taken into account when developing a secure smart card are studied. The paper indicates that the requirements of the secure, robust smart card operating system and common criteria assurance level of the smart card hardware and operating system. Also, new security approach which is called “dynamic security function” is published. The usage of the dynamic security functions is described in this paper.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA37JF23ZN
Bölüm Makaleler(Araştırma)
Yazarlar

Mustafa Başak Bu kişi benim

Eşref Adalı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 24 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Başak, M., & Adalı, E. (2016). Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi, 5(1).
AMA Başak M, Adalı E. Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi. TBV-BBMD. Haziran 2016;5(1).
Chicago Başak, Mustafa, ve Eşref Adalı. “Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi 5, sy. 1 (Haziran 2016).
EndNote Başak M, Adalı E (01 Haziran 2016) Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi 5 1
IEEE M. Başak ve E. Adalı, “Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi”, TBV-BBMD, c. 5, sy. 1, 2016.
ISNAD Başak, Mustafa - Adalı, Eşref. “Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi 5/1 (Haziran 2016).
JAMA Başak M, Adalı E. Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi. TBV-BBMD. 2016;5.
MLA Başak, Mustafa ve Eşref Adalı. “Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi, c. 5, sy. 1, 2016.
Vancouver Başak M, Adalı E. Dinamik Güvenlik Akıllı Kartlar için Dinamik Güvenlik İşlevi. TBV-BBMD. 2016;5(1).

https://i.creativecommons.org/l/by-nc/4.0Makale Kabulü

 

Çevrimiçi makale yüklemesi yapmak için kullanıcı kayıt/girişini kullanınız.

Dergiye gönderilen makalelerin kabul süreci şu aşamalardan oluşmaktadır:

1.       Gönderilen her makale ilk aşamada en az iki hakeme gönderilmektedir.

2.       Hakem ataması, dergi editörleri tarafından yapılmaktadır. Derginin hakem havuzunda yaklaşık 200 hakem bulunmaktadır ve bu hakemler ilgi alanlarına göre sınıflandırılmıştır. Her hakeme ilgilendiği konuda makale gönderilmektedir. Hakem seçimi menfaat çatışmasına neden olmayacak biçimde yapılmaktadır.

3.       Hakemlere gönderilen makalelerde yazar adları kapatılmaktadır.

4.       Hakemlere bir makalenin nasıl değerlendirileceği açıklanmaktadır ve aşağıda görülen değerlendirme formunu doldurmaları istenmektedir.

5.       İki hakemin olumlu görüş bildirdiği makaleler editörler tarafından benzerlik incelemesinden geçirilir. Makalelerdeki benzerliğin %25’ten küçük olması beklenir.

6.       Tüm aşamaları geçmiş olan bir bildiri dil ve sunuş açısından editör tarafından incelenir ve gerekli düzeltme ve iyileştirmeler yapılır. Gerekirse yazarlara durum bildirilir.

 88x31.png   Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.