Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

Endüstriyel Otomasyon Eğitimi için Lookout Yazılım Tabanlı Sıvı Karışım Süreci Tasarımı

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 1, 42 - 45, 16.01.2012

Öz

Çoklu ortam kullanan kontrol ve otomasyon teknolojileri paket programları oldukça yaygın hale gelmiştir. Bu paket programlar endüstriyel süreçlerin gözlenmesi ve kontrol edilmesi gibi özellikleri nedeniyle tercih edilmektedirler. Bu çalışmada, National Instruments firmasına ait olan Lookout kontrol ve otomasyon yazılımı kullanarak, endüstriyel sıvı karışım uygulaması tasarım aşamaları açıklanmıştır. Yapılan endüstriyel süreç tasarımı, kontrol ve otomasyon teknolojisi ve ilgili eğitim programları eğitiminde kullanılabilir.

Lookout Software Based Liquid Mixing Process Design for Industrial Automation Education

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 1, 42 - 45, 16.01.2012

Öz

Using multimedia in control and automation technologies software packages has been become widespread. This package programs are preferred because ones have important features such as controllability and observability of the industrial plants. In this study, design steps of industrial mixture application were presented using National Instruments’ Lookout control and automation software package. Designed industrial plant can be used for control and automation technology education and related departments.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Savaş Şahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 16 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şahin, S. (2012). Endüstriyel Otomasyon Eğitimi için Lookout Yazılım Tabanlı Sıvı Karışım Süreci Tasarımı. Teknik Bilimler Dergisi, 2(1), 42-45.