Bu
çalışmada Manisa’da yöresel yemeklerin ve lezzetlerin il turizminin gelişimine
nasıl katkı sağlayabileceğinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Nitel araştırmalarda
en çok tercih edilen veri toplama yöntemi olan görüşme tekniğine başvurulmuş ve
veri toplama sürecinde yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Manisa
il merkezinde bulunan 3 adet A grubu seyahat acentesi, 1 adet Turizm İşletme
Belgeli otel, 9 adet Belediye İşletme Belgeli lokanta, Manisa Lokantacılar
Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı, 2 adet yerel üretici ve
Manisa Tarım İl Müdürlüğüne bağlı Organik Tarım Genel Koordinatörü, İl Kültür
ve Turizm Şube Müdürü ve ziraat mühendisi öğretim üyesi dahil olmak üzere
toplamda 19 kişi ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Toplanan
veriler betimsel analiz tekniği kullanılarak incelenmiştir. İnceleme
sonuçlarına göre katılımcıların 18’i bu yöresel yemeklerin il turizmi için
çekicilik unsuru olmadığını ve bilinirliğinin az olduğunu ifade etmişlerdir.
Ayrıca yöresel yemeklerin tanınırlığının az olması nedeniyle araştırmaya
katılan lokanta ve otel işletmelerinin menülerini oluştururken yöresel
yemeklere fazla yer vermedikleri tespit edilmiştir. İl genelindeki
restoranlarda hizmet kalitesi iki katılımcı hariç 17 kişi tarafından yetersiz
bulunmuştur.
Konular | Turizm (Diğer) |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 28 Aralık 2017 |
Gönderilme Tarihi | 14 Aralık 2017 |
Kabul Tarihi | 17 Aralık 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 4 Sayı: 2 |