Çalışmada
örgün eğitim çerçevesinde ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları tarafından
verilen gastronomi eğitiminin detaylı bir şekilde betimsel olarak
değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Ortaöğretim düzeyinde gastronomi eğitiminin
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Anadolu Liseleri bünyesindeki
yiyecek içecek hizmetleri alanı altında verildiği tespit edilmiştir. Ön lisans
ve lisans düzeyinde ise gastronomi eğitiminin farklı kurumlar bünyesinde ve
farklı isimler altında verildiği göze çarpmaktadır. Lisansüstü düzeyde de
gastronomi ile ilgili yüksek lisans ve doktora programları sayısının giderek
arttığı dikkat çekmektedir. Tüm bunlar doğrultusunda ortaöğretim ve özellikle
yükseköğretim düzeyinde gastronomi eğitiminin ciddi bir şekilde talep gördüğü
ve buna bağlı olarak üniversite, fakülte, yüksekokul ve bölüm sayısının hızlı
bir şekilde artış gösterdiği söylenebilir.
Gastronomi Eğitimi Örgün Gastronomi Eğitimi Ortaöğretim Gastronomi Eğitimi Yükseköğretim Gastronomi Eğitimi
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2019 |
Gönderilme Tarihi | 9 Ağustos 2018 |
Kabul Tarihi | 13 Şubat 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 6 Sayı: 1 |