The aim of this study is to compare and evaluate the authenticity perspectives of local people and local tourists. Thus, in the current study; the definition of authenticity, the concept of authenticity in tourism, the concept of authenticity in food and beverages, and the perceptions of local people and local tourists on local food are discussed. The sample of the study consists of local people living in Kuşadası and local tourists visiting Kuşadası. A questionnaire consisting of 17 items was applied to 400 people, 200 tourists and 200 local people. The data obtained were analyzed using a statistical package programme. As a result of the analysis, the factors obtained from the local people and local tourist samples differ. However, no difference was found in the authenticity perspective of local people and tourists.
Bu çalışmanın amacı, yerel halkın ve yerli turistlerin otantikliğe bakış açılarını karşılaştırmak ve değerlendirmektir. Bu doğrultuda çalışmada; otantiklik tanımı, turizmde otantiklik kavramı, yiyecek ve içeceklerde otantiklik kavramı, yerel halk ve yerel turistlerin yöresel yemeklere ilişkin algıları ele alınmıştır. Çalışmanın örneklemini Kuşadası'nda yaşayan yerel halk ve Kuşadası'nı ziyaret eden yerli turistler oluşturmaktadır. Toplam 15 maddeden oluşan anket 200 turist ve 200 yerli olmak üzere 400 katılımcıya uygulanmıştır. Elde edilen veriler istatistik paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda yerel halk ve yerli turist örneklemlerinden elde edilen faktörler farklılık göstermiştir. Ancak yerel halk ve turistlerin otantiklik bakış açılarında herhangi bir farklılık bulunmamıştır.
| Birincil Dil | Türkçe |
|---|---|
| Konular | Yiyecek ve İçecek |
| Bölüm | Araştırma Makaleleri |
| Yazarlar | |
| Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2025 |
| Gönderilme Tarihi | 11 Eylül 2024 |
| Kabul Tarihi | 25 Kasım 2024 |
| Yayımlandığı Sayı | Yıl 2025 Cilt: 7 Sayı: 1 |
Tourism and Recreation tarafından yayınlanan eserler Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International Lisence ile lisanslanmaktadır.