DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA

Cilt: 5 Sayı: 1 5 Ağustos 2016
  • Figen Öke
PDF İndir
TR EN

DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA

Öz

Bu çalışmada değerlenmiş rasyonel fonksiyon cisimlerinin ve değerlenmiş konik fonksiyon cisimlerinin değer gruplarının ve rezidü cisimlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. F, K cismi üzerinde bir fonksiyon cismi; v, K cismi üzerinde bir değerlendirme; w, v nin F cismine bir genişlemesi; Gw, Gv ve kw , kv sırasıyla w ve v nin değer grupları ve rezidü cisimleri olsun. Eğer F, K cismi üzerinde bir rasyonel fonksiyon cismi ise kw/kv ya bir cebirsel genişlemedir ya da kw, kv nin bir sonlu genişlemesinin bir basit transandant genişlemesidir. Eğer F, K cismi üzerinde bir konik fonksiyon cismi ise kw/kv ya bir cebirsel genişlemedir ya da kw , kv nin bir sonlu genişlemesi üzerinde bir regüler konik fonksiyon cismidir. Her iki durumda da Gw/Gv ya bir torsion gruptur ya da G1/Gv bir torsion grup ve Gw , G1 ile sonsuz devirli bir grubun direkt toplamı olacak şekilde Gw nın bir G1 altgrubu vardır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Figen Öke Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

5 Ağustos 2016

Gönderilme Tarihi

5 Ağustos 2016

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2004 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Öke, F. (2016). DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 5(1), 71-78. https://izlik.org/JA87WT75KL
AMA
1.Öke F. DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA. Trakya Univ J Sci. 2016;5(1):71-78. https://izlik.org/JA87WT75KL
Chicago
Öke, Figen. 2016. “DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 5 (1): 71-78. https://izlik.org/JA87WT75KL.
EndNote
Öke F (01 Ağustos 2016) DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 5 1 71–78.
IEEE
[1]F. Öke, “DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA”, Trakya Univ J Sci, c. 5, sy 1, ss. 71–78, Ağu. 2016, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA87WT75KL
ISNAD
Öke, Figen. “DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 5/1 (01 Ağustos 2016): 71-78. https://izlik.org/JA87WT75KL.
JAMA
1.Öke F. DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA. Trakya Univ J Sci. 2016;5:71–78.
MLA
Öke, Figen. “DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA”. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, c. 5, sy 1, Ağustos 2016, ss. 71-78, https://izlik.org/JA87WT75KL.
Vancouver
1.Figen Öke. DEĞERLENMİŞ FONKSİYON CİSİMLERİNİN REZİDÜ CİSİMLERİ VE DEĞER GRUPLARI HAKKINDA. Trakya Univ J Sci [Internet]. 01 Ağustos 2016;5(1):71-8. Erişim adresi: https://izlik.org/JA87WT75KL