Mimar Sinan' ve 16. yüzyıl Osmanlı Mimarlığı, Orta Asya Türk Mimarlığı, mimari mirasın sürekliliği, Osmanlı modernleşme dönemi konularında çalışmaları bulunmaktadır. Halen Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
1974 yılında Çorum’da doğdu. İlk, orta, lise öğrenimlerini Bursa’da tamamladı. 1992 yılında girdiği Bursa Büyük Şehir Belediye Konservatuarı’nın dört yıllık ses eğitimini Erdinç Çelikkol gözetiminde tamamladı. Tekke Mûsikîsi tavrını ise Hafız Recep Camcı’dan öğrendi. 1990 yılında başladığı ney eğitimini 2000 yılında Neyzen Ömer Erdoğdular ile sürdürdü. 1996 yılında Bursa Merkezde Din Görevlisi olarak göreve başladı. 1998’de Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden “Son Dönem Tekke Mûsikîsi” isimli bitirme tezi ile mezun oldu. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Türk Din Mûsikîsi Araştırma Görevlisi olarak atandı. Yüksek lisansını 200 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Kırşehirli Nizâmeddin İbn Yûsuf’un Risâle-i Mûsikî Adlı Eseri” ile 2007 yılında ise doktora öğrenimini “Abdülkâdir Merâgî Ve Câmiu’l-Elhân’ı” tezi ile Yrd.Doç.Dr. Nuri Özcan gözetiminde tamamladı. Anadolu ve Balkanlardan yüzlerce ilahi derledi. Yirmi yedi albümü bulunmaktadır. 2024 yılında Prof. olan Sezikli Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine geçmiş ardından aynı yıl İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat TAsarım ve Mimarlık Fakültesine Dekan olarak atanmıştır.
1991 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Araştırma Görevlisi olarak Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Anabilim Dalında akademik hayatına başladı. Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalında, 1996 yılında Yüksek Lisans eğitimini, 2001 yılında Doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Doçent unvanını, 2015 yılında Profesör unvanını aldı. Ağırlıklı olarak mimari tasarım, mimari programlama, binaların yeniden kullanımı, kimlik ve mekân konularında bilimsel çalışmalar gerçekleştirdi. Ekip çalışması ile birlikte restorasyon ve mimari tasarım uygulamalarında bulundu.
ODTÜ, Mimarlık Bölümü Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü programında mülkiyet haklarının Antakya tarihi kent dokusunun kültür mirası değerlerinin tanımlanmasında ve mimari mirasının korunmasında kaynak olarak kullanılması ile ilgili hazırladığı tezi ile doktora derecesini aldı. Doktora sırasında ve sonrasında İngiltere’de misafir akademik personel olarak tarihi çevre koruma ve kent morfolojisi alanında bilimsel araştırmalar yürüttü. ICCROM- Roma’da çok katmanlı tarihi çevrelerin yorumlanması ve sunumu üzerine post-doktora yaptı. Japonya, Avustralya, Kanada ve Avrupa'nın birçok ülkesiyle bilimsel iş birlikleri bulunmaktadır.
Kentsel koruma, kültürel miras alanlarının koruma yönetim planlaması, kültür varlıklarını koruma yaklaşımları, kent morfolojisi, tarihi çevrede yeni yapı tasarımı ve Antakya tarihi kent
dokusu akademik ve mesleki ilgi alanlarıdır. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde Doçent öğretim üyesidir. Koruma alanıyla ilgili akademik faaliyetlerin yanı sıra Antakya tarihi kent dokusunda yer alan birçok farklı döneme ait kültür varlığının koruma projelerine katkı sunmaktadır.
KORDER- Koruma Uzmanları Derneği ve ICOMOS-Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi Üyesidir. 2018 yılında ICOMOS- International Comittee on Interpretation and Presentation of Cultural Heritage Sites (ICIP) ve 2019 yılında ICOMOS-International Committee in Historic Towns and Villages (CIVVIH) uluslararası bilimsel komitelerine uzman üye olarak seçilmiştir.
I am a Faculty Member @ Ege University, Management Information Systems and Faculty member of the Portland State University Chapter of the Omega Rho International Honor Society. Visiting Scholar @ Portland State University, Maseeh College of Engineering and Computer Science, Department of Engineering and Technology Management. My research topics are; technology capability; scientometrics; bibliometrics; patent intelligence; text/tech mining
Prof. Dr. E.Füsun Alioğlu
İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (İDMMA), Mimarlık Bölümü’nden 1978 yılında mezun oldu. Aynı kurumda, Rölöve Restorasyon Dalı’nda 1981 yılında “İmrahor İlyas Bey Camisi -St. John Stoudios Manastır ve Kilisesi- Tarihsel Gelişim ve Çağdaş Biçimleniş Önerisi” adlı tez ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı’nda, 1989 yılında tamamladığı “Geleneksel Mardin Şehir Dokusu ve Evleri Üzerine Bir Deneme” başlıklı teziyle doktor unvanı aldı. Akademik kariyerine 1982 yılında, İDMMA, Kadıköy Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde asistan olarak başladı. 1982 yılında, Yıldız Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı, Tarihi Çevre Değerlendirme Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi oldu. 1990-1993 yılları arasında Yrd. Doç. 1993 – 2001 yılları arasında Doçent olarak görev yaptı. 2001 yılında Profesör oldu. 2003-2007 yıllarında, YTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Başkanlığı; 2007-2008 yıllarında Restorasyon Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Şubat 2008’de Kadir Has Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim üyesi oldu. Halen aynı üniversitenin Sanat Tasarım Fakultesi, Mimarlık Bölümü öğretim üyesi; Lisansüstü Eğitimi Enstitüsü, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Lisans ve Doktora Programı yürütücüsü olarak görev yapmaktadır. Mimarlık tarihi, kültürel mirasın korunması, mimarlık eğitimi, mimarlık mesleği konularında ulusal ve uluslararası makale, bildiri ve yayınları bulunmaktadır.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitimini, Mimarlık Tarihi alanında yüksek lisans eğitimini; SUNY Binghamton Üniversitesi’nde Mimarlık ve Sanat Tarihi alanında doktora eğitimini tamamladı. Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta, lisans ve lisansüstü düzeyde mimarlık tarihi dersleri vermektedir. Araştırma konularının odağını oluşturan mimarlık tarihyazımı, on dokuzuncu ve yirminci yüzyıl mimarlığı, geç Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi mimarlığı ile Ankara’nın mimarlık tarihi alanlarında uluslararası ve ulusal yayınları ve proje çalışmaları bulunmaktadır. Üniversitede yürüttüğü idari görevlerin yanı sıra meslek kuruluşlarının ilgili komite ve kurullarında da çalışan Prof. Dr. Altan, halen docomomo_türkiye’nin Yürütme Kurulu üyesi ve Ankara temsilcisidir.
1980 Sakarya doğumlu, Selçuk Üniv. Sosyoloji lisans (2002), yüksek lisans 2005 ve doktora (2011) derecelerini Sosyoloji alanında aldı. Sosyal sermaye, gençlik sosyolojisi, aile ve din alanları ve kültürel çalışmalar alanında eserler üretmektedir. Halen Muş Alparslan üniversitesi Sosyoloji bölümünde akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Almanca
Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, 1973 yılında Robert Kolej’den, 1978’de O.D.T.Ü. Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aynı Bölüm’de yüksek lisans derecesini aldıktan sonra eğitimini sürdürmek üzere A.B.D.’ye gitti ve 1986’da mimarlık alanında doktorasını tamamladı.
Türkiye’ye döndükten sonra 1988-1990 yılları arasında Anadolu Üniversitesi’nde, 1994 yılından sonra da Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde akademik kariyerine devam etti. 1997 yılında doçent, 2003 yılında profesör ünvanını alan Dostoğlu, Uludağ Üniversitesi’nde onaltı yıl görev yaptı. Ayrıca, 1998-2008 yılları arasında Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyesi ve başkanı oldu.
2010 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü akademik kadrosuna katılan ve halen İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı olan Dostoğlu, 2019-2021 döneminde Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi (MİDEKON) Dönem Başkanı olarak görev yaptı. Dostoğlu, ayrıca Bursa’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adaylık sürecinde 2011 yılında Alan Başkanı olarak atandı ve Bursa’nın 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almasında önemli rol oynadı.
Dostoğlu’nun yurtiçinde ve yurtdışında yayımlanmış kitapları, kitap editörlükleri, kitap bölümleri, önemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, kongre bildirileri ile çeşitli mimari proje yarışmalarında ve meslekte başarı ödülleri bulunmaktadır.
1971 yılında İzmir’de doğan Güner, YTÜ’nden 1992 yılında mezun olduktan sonra aynı okuldan 1995 yılında Yüksek Lisans derecesini, Doktor unvanını ise İYTE’nden 2003 yılında almıştır. Halen DEÜ Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Yazarlarından biri olduğu “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi 1-Ticari Yapılar; VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi 2-Turizm ve Rekreasyon Yapıları”; “Architecture in Turkey around 2000; Issues in Discourse and Practice”; “Mimari Korumada Güncel Konular”; “Dolmabahçe: Mekânın Hafızası”; “İzmir Kültürpark’ın Anımsa(ma)dıkları: Temsiller / Mekânlar / Aktörler” adlı kitapların dışında, “M+D=35; 35 Proje/cts 1987-2022”; “İzmirSMD 2003-2018; VitrA ile İzmir Merkezli Çağdaş Mimarlık Pratikleri”; “Bezirhane’de Birikenler; Tasarımcıların Gözünden Kapadokya: İzlenimler, Hayaller, Eleştiriler” ve “İzmir Mimarlık Rehberi 2005” kitaplarının editörlüğünü; “İzmir Mimarlığı”, “Kent ve Mimarlık-İzmir” ve “İzmirSMD 2003-2018; VitrA ile İzmir Merkezli Çağdaş Mimarlık Pratikleri” sergilerinin de küratörlüğünü yapmıştır.
Musa Kadıoğlu, 1994 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nda lisans ve 1997’de Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılında “Nysa Tiyatrosu Sahne Binası Cephe Mimarisi” konulu doktora tezini, Freiburg Albert-Ludwigs-Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsü’nde Prof. Dr. V. M. Strocka danışmanlığında tamamladı. Bu tezi ile Humanismus Heute adlı eyalet vakfı tarafından 2002 Yılı Günter-Wöhrle Başarı Ödülü’nü kazandı. Aynı tezin 2006 yılında yayınlanan kitabı ise (Die Scaenae Frons des Theaters von Nysa am Mäander, Forschungen in Nysa am Mäander I) 2007 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Teşvik Ödülü ile ödüllendirildi. 2012 yılında Alexander von Humbodt Vakfı’nın sağlamış olduğu araştırma bursu ile Freiburg’da bilimsel araştırmalarını sürdürdü ve Das Gerontikon von Nysa am Mäander, Forschungen in Nysa am Mäander III adlı kitabını 2014 yılında yayımladı. 2000-2011 yılları arasında Ankyra arkeolojik araştırmaları çerçevesinde K. Görkay ve S. Mitchell ile birlikte Roma Dönemi’nde Ankyra adlı kitabı 2011 yılında Yapı Kredi Yayınlarından yayımlandı. Teos Arkeoloji Projesi kapsamında TEOS: Yazıtlar, Kültler ve Kentsel Doku (İstanbul 2021, İş Bankası Kültür Yayınları) adlı kitabın editörlüğünü yapmıştır.
Akademik kariyerine 1995 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başlayan Musa Kadıoğlu, 2006-2011 yıllarında aynı anabilim dalında Doçent, 2011 yılından itibaren ise Profesör olarak görev yapmaktadır. 2010 yılından itibaren Teos antik kentindeki (Seferihisar/İzmir) kazı, araştırma ve onarım çalışmalarını yürütmektedir.
5.2.1949 tarihinde Akçaabat’ın Taşocağı Köyü’nde doğdu. Sırası ile Gökçeler İlkokulu (1960), Akçaabat Ortaokulu (1963), Trabzon Lisesi (1967) ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya ve Arkeoloji Bölümünü bitirdi (1972). Lisans tezi “Anadolu’da Prostylos Plânlı Tapınaklar” isimli çalışmasıdır. 1 972/1973 öğretim yılında Şişli Lisesi’nde vekil öğretmenlik yaptı. 31.7.1 973 tarihinde Kültür Bakanlığı Erzurum Müzesi araştırmacılığına atandı. 1978 Haziran’ında Trabzon Müzesi araştırmacılığına nakledildi. Her iki müzede yönetici ve araştırmacı olarak görev yaptı. 19.1.1983 tarihinde Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. 2015 yılında ise KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır.
1976 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Türk-İslam Sanatları Tarihi Ana bilim Dalı’nda Doktora yaptı (1980). Doktora konusu “Erzurum Evlerinin Türk-İslam Mesken Mimarisindeki Yeri”dir. 1983 Ağustos’undan itibaren 5 ay süre ile burslu olarak Norveç’te Oslo Folkemuseum’da açıkhava müzeleri konusunda incelemelerde bulundu. 1988 yılında üniversite Doçenti, 1994 yılında Profesör oldu. Öğretim üyeliğinin yanı sıra birçok idari görevlerde bulundu. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü başkanlığı, Selçuklu Araştırmaları Merkezi Başkanlığı, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nün Türk Sanatı Anabilim Dalı Başkanı ve yönetim kurulu üyesidir. 1998-2002 yılları arasında S. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı, halen Selçuklu Araştırmaları Merkezi başkanıdır. Bölümde Anadolu Selçuklu Mimarisi, Bilimsel Araştırma Teknikleri, İslam Öncesi Türk Sanatı, Türk Sivil Mimarisi, gibi lisans ve lisans üstü dersler okutmaktadır. Fotoğraf tarihi üzerine araştırmaları vardır. Eğitim öğretim çalışmaları, idari görevlerinin yanında birçok proje yürüttü. Bu projelerden en önemlileri Selçuk Üniversitesi adına yaptığı “1930- 1965 yılları arası Türkiye Dergi ve Gazeteleri Koleksiyonu’nun Tasnif ve Okuyucuya Sunulması Projesi” İle Türk Tarih Kurumu adına, “Türkiye’nin Sosyal ve Kültürel Tarihi, Konya ve Karaman’daki Kültür Varlıkları Envanteri”dir. 2010-2013 Yılları arasında Büyük Selçuklu Mirası projesinde danışmanlık yaptı. Anabilim Dalı ile ilgili 20 kitap, 150’ ye yakın makalesi bulunmaktadır. ICOMOS ve Türkiye Anıtlar Derneği üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler:
“Serander ve Loft: Türk ve Norveç Halk Mimarisinde Eş Değerli İki Yapı, ODTÜ Mimarlık Dergisi, Cilt:19, Sayı: l-2, Ankara, 2003, s.71-82.
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:
“Doğu Karadeniz' de Yaylacılık ve Yayla Evleri”, Uluslararası Türk Folklor ve Halk Edebiyatı Kongresi, 26-28 Ekim 1984-Türk Halk Edebiyatında ve Folklorunda Yeni Görüşler, Ankara.1985,s.318-327.
“Trabzon''daki Nemlizade Konağında Yer Alan Kütahya Çinileri”, I. Milletlerarası Türk Çini ve Seramik Kongresi, 6-11 Temmuz 1986, Kütahya-Trabzon, Sayı:6, Ankara, 1993-s.62-67 .
“Türk Halk Mimarisinde Ahşap Yığma (Çantı) Yapılar”, III. Milletlerarası Türk Folklor Kongresi Bildirileri, 22-28 Haziran, 1985, İzmir, (Ankara, 1987), s. 165-181.
“Erzurum Şehrinin Tarihi Dokusu ve Türk-İslam Yapılarının Çevre Düzenlemeleri”, V. Milletlerarası Türkoloji Kongresi, 23-28 Eylül 1985, İstanbul, Sunulan Bildirileri, Selçuk Dergisi, Sayı: 2, Konya, 1988, s. 171-191.
“Doğu Karadeniz Bölgesinde Bazı Ahşap Camiler”, 8.Milletlerarası Türk Sanatı Kongresi, 26 Eylül -1 Ekim 1987 Kahire, Sanat Tarihi Araştırmaları, Sayı:4, İstanbul, 1989, s.37-45.
“Trabzon'un Çaykara İlçesinin Köylerinde Bulunan Bazı Camiler”, VI. Milletlerarası Türkoloji Kongresi, 19-25 Eylül 1988, İstanbul, Vakıflar Dergisi, Sayı:21, İstanbul, 1990, s.281-299.
“Sürmene Bıçakçılığı ve Bugünü”, IV. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Bildirileri, Cilt: V, Ankara, 1992, s. l17-132.
“Nasreddin Hoca' ya Atfedilen Evler”, Milletlerarası Nasreddin Hoca Sempozyumu Bildirileri, Konya, 1992, s.45-72.
“Yok Olan Bir Sanat Eserimiz: Of Ağaçlı Cami”, 9-Milletlerarası Türk sanatları Kongresi, İstanbul, 23-27 Eylül 1992, Sunulan bildiri, Ankara, 1995, s.341-352.
“Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırma Merkezi Fotoğraf Arşivi” V-Milletlerarası Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu Bildirileri, Konya 25-26 Nisan 1995, Konya, 1996, s.101-114.
“Yalvaç' ta Sivil Mimarlık Örnekleri”, I. Uluslar arası Pisidia Antiocheia Sempozyumu, Yalvaç 2-4 Temmuz 1997, Sunulan Bildiri, İzmir, 1999, s.213-232.
“Türk Kültürü ve Müzelerimiz”, Uluslararası Dördüncü Türk Kültürü Kongresi Bildirileri (4-7 Kasım 1997 Ankara), II. Cilt, Ankara, 2000, s.45-50.
“Çumra'da Halk Mimarisi”, I. Uluslararası Çatalhöyükten Günümüze Çumra Kongresi, Konya, 2000, s.45-70.
"Konya'nın Selçuklu Kent Dokusu ve Son Yıllarda Yok Olan Anıtları”, I. Uluslar arası Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Kongresi Bildirileri, Cilt: II, Konya, 2001, s.1-10.
“Trabzon Köy Evi Müzesi”, Trabzon ve Çevresi Uluslararası Tarih Dil Edebiyat Sempozyumu Bildirileri, Cilt: 1, Trabzon, 2002, s.797-810.
“ Konya Halk Mimarisin de Su Yapıları”, VII. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi, Gaziantep, 26-30 Haziran 2006.
“Orta Çağ Arkeolojisinde Yüzey Araştırması”, Uluslararası Sanat Tarihi Sempozyumu Gönül Öney'e Armağan, İzmir, 2002, s.363-370.
“ Doğu Karadeniz'de Halk Teknolojisi”,( M. Reşat Sümerkan ile), III. Uluslararası Trabzon ve Çevresi Kültür ve Tarih Sempozyumu, Trabzon Türkocağı, 16-20 Mayıs 2006, Trabzon.
“Konya Halk Mimarisinde Su Yapıları”, VII. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Mimarisi, 27 Haziran-1 Temmuz 2006, Gaziantep.
“Yalvaçta Mahalle Fırınları”, ( B. Ürekli ile Birlikte ), VIII. Uluslararası Türk Folklor Kongresi, İzmir, 21-23 Kasım 2011.
“Trabzon’da İlk Anıt Fotoğrafları ve Değeri” 14. International Congresss of Turkish Art, Abstracts, Paris, 19-21 Eylül 2011, s. 40.
“Hatunsaray ve Çevresindeki Türk Devri Yapıları”, I. Uluslararası Hatunsaray (Lystra ve Çevresi Tarih Kültür ve Turizm Sempozyumu Bildiriler), 2-4 Ekim 2011, Konya, 2012, s. 221-238.
“Evliya Çelebinin Ziyaret Ettiği Mevlevihaneler”, Uluslararası Mevlana Sempozyumu, (8-12 Mayıs 2007), C.2, İstanbul,2010, s.587-608.
“G. Bergren ve Konya’nın İlk Fotoğraf Albümleri”, Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi – Prof. Dr. Hamza Gündoğdu Armağanı, Cilt: 6, Sayı: 25, 2014, s.283-291.
“The Arehitectural Characteristics of Traditional Houses in Konya and their conservation problems”, The Otoman House, Papers from the Amasya symposium, 24-27 September 1996, Hertford, 1998, p. l16-124.
“Historical Environment of Konya”, Enviromental Quality and Environmental Engineering in The Middle East Region, Konya, 1998, p.772-778.
“ Trabzon ve İlçelerindeki Osmanlı Camileri İçin Bir Tipoloji Denemesi” ( Hamiyet Özen ile birlikte), 17. CIEPO Kongresi, 18-23, Eylül 2006, Trabzon.
Yazılan Uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler:
“Biyografi”, Günümüz Türkiye'sin de Kim Kimdir Ansiklopedisi, İstanbul, 1997, s.373. 7.3.1.
Ulusal Kitaplar:
Erzurum'da Türk İslam Yapıları, Ankara,1976.
Türk-İslam Mesken Mimarisinde Erzurum Evleri, Ankara,1984, (Düzeltilmiş 2.Baskı Ankara,1993).
Erzurum Evleri, Ankara, 1989(küçük boy).
Şebinkarahisar, Ankara, 1989.
Trabzon, Ankara, 1990.Rize, Ankara, 1992.
Eski Kartpostallarla Konya (A.S. Odabaşı ve A. Efe ile birlikte), Konya, 1996.
Fotoğraflarla Geçmişte Konya, İstanbul, 1996.
Bir Zamanlar Konya Fotoğraf Albümü,(A.Kuş, İ.Dıvarcı, F. Şimşek ile birlikte), Konya, 2007.
Anadolu Selçuklu Eserleri Fotoğraf Albümü, (A.Kuş, İ.Dıvarcı, F. Şimşek ile birlikte), İstanbul, 2008.
Konya Fotoğraf Tarihi, Konya, 2008.Türk Kültür Varlıkları Envanteri Karaman, Ankara, Türk Tarih Kurumu, 2009.
Türk Kültür Varlıkları Envanteri Konya, Cilt: I,II, III, Türk Tarih Kurumu, 2009.
Karpuz, H.-Karpuz, E., Konya’da 40 El Sanatı, Konya, 2018
Sevgi ve Sabır Abideleri Doğu Karadeniz Camilerinde Süslemeler İstanbul,2017
Uzluk Ailesi Armağanı(Editör), Konya,2017
Trabzon Merkez ve İlçelerinde önemli Tarihi Eserler,Ankara,TTK,2018
Rize Camilerinde Mimari Süsleme, İstanbul,2019
Anadolu Köy Odalarından Örnekler, Ankara, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, 2021
Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
“Çamuşlu' da Yontma Taş Çağı Kaya Resimleri”, Bilim ve Teknik, Sayı: 112, Ankara, 1977, s.1-5.
“Giresun' un Espiye İlçesine Bağlı Tekke Köyündeki Gülbahar Hatun -Hacı Abdullah Zaviyesine Bağlı Yapılar”, Vakıflar Dergisi, Sayı: XV, Ankara, 1982, s.l17-126.
“Trabzon' da Yok Olan Türk Devri Eserleri”, Sanat Tarihi Yıllığı, Sayı: 12, İstanbul, 1983, s. 95-116.
“Hınıs''ta Bulunan Transkafkas Tipi Boyalı Bir Çömlek”, Türk Arkeoloji Dergisi,Sayı: XXVI, Ankara, 1983, s.79-91.
“Erzurum Evlerinin Yapı Gelenekleri, Ustaları ve Erzurum Evleri ile İlgili Mahalli Terimler”, Folklor ve Etnografya Araştırmaları Yıllığı 1984, İstanbul, 1984, s.188-189.
“Etnoğrafik Eserlerin Müzelere Kazandırılması ve Açık Hava Müzelerinin Kurulması”, Milli Kültür, Sayı: 47, Ankara, 1984, s.80-82.
“Doğu Karadeniz El sanatlarından Örnekler”, Halk Kültürü, Sayı:3, İstanbul, 1984, s.45-54.
“Akçaabat Dağ Köyleri Çocuk Oyunları”, Türk Folkloru Araştırmaları, Sayı:363, İstanbul, 1979, s.8788-8789.
“Erzurum'un Tahkimatı ve Tabyaları”, Türk kültürü, Sayı: 209-210, 1980, s.148-158.“Doğu Karadeniz Yöre Müzesi Kurulmalı”(A.Sevim ile), Arkeoloji ve Sanat, Sayı: 8-9, İstanbul, 1980, s.14-16.
“Trabzon Bilmeceleri” Türk Folkloru, Sayı:5, İstanbul, 1980, s.14-15.
“Osmanlı Döneminde Erzurum Kentinin Yer Altı Suları ve Çeşmeleri” İTÜ MTRE Belleteni, Sayı: 11-12, İstanbul, 1980, s.26-32.
“Erzurum Ahmediye Medresesinin Cephesi Üzerine” İTÜ MTRE Belleteni,Sayı: 11-12, İstanbul, 1980, s.42-45.
“Trabzon Evleri” Bilim Birlik Başarı, Sayı:23, İzmir, 1981, s. 13-17.
“Trabzon Atatürk Müzesi” Bilim Birlik Başarı, Sayı:31, İzmir, 1981, s. 18-22.
“Sümerkan, M. Reşat, Halk Dilinde Mimarlık-Doğu Karadeniz, K.T.Ü. Mimarlık Bülteni”, Folklor ve Etnografya Araştırmaları, Sayı: 6, Trabzon, 1981, s.1-50.
“Trabzon Köy Evlerinin Bölmeleri” Türk Folklor Araştırmaları 1981/2, Ankara, 1982, s.37-48.
“Tarihçi Yazar Mahmud Goloğlu” Türk Kültürü, Sayı: 236, Ankara,1982, s.893-895.
“Mimar Sinan ve Eserleri”, Konya Ticaret Odası Dergisi, Sayı:50, Konya, 1982, s.21-24.
”Horuluoğlu, Ş., Trabzon ve Çevresine Özgü Yemekler Akçabat, 1983” Türk Kültürü, İstanbul, 1984, s.632.,
“Horuluoğlu, Ş., Trabzon ve Çevresinin Tarihi Eserleri Ankara, 1983” Türk Kültürü, Sayı:257, Ankara,1984 s.603-604.
“Köy Müzelerini veya Açık Hava Müzelerini Nasıl Kurmalıyız?” Türk Folkloru, Sayı: 61, İstanbul, 1984, s.27.
“Oslo Etnografya Müzesi” Folklor ve Etnografya Araştırmaları 1985, İstanbul, 1985, s.124-134.
Konya, Türk Halk Edebiyatında ve Folklorunda Yeni Görüşler, Ankara, 1985, s. 318-327.
“Prof. Naci Yüngül” Türk Kültürü, Sayı: 269,1985, s.615-617.
"Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümünde Folklor ve Etnografya İle İlgili Yapılan Öğrenci Tezleri” Türk Folkloru, Sayı:79, İstanbul, 1986, s.24-25.
“Taşınan Kültür Varlıklarının Belgelenmesi” Halk Kültürü, Sayı: 1985/3-4, İstanbul, 1986, s.127-133.
“Doğu Karadeniz Bölgesinde Ahşap Kap Yapımı” Türk Folkloru Belleteni, 1986/1, İstanbul, 1986, s.183-198.
“Fotoğrafta Komposizyon” S.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Dergisi, Sayı:4, Konya, 1987, s.95-100.
“Erzurum’da ki Seyfullah Efendi Konağı”, Remzi Oğuz Arık Armağanı, Ankara, 1987, s.215-229.
“Müzeler ve Araştırma,” Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi, Sayı: 49, İstanbul, 1987, s.193-118.
“Trabzon ve Mahmut Galoglu”, Trabzon 87 Kültür ve Sanat Yıllığı, İstanbul, 1987, s.439-440.
“Trabzon''da Türk Devri Hamamları”, Trabzon 88-89 Kültür Sanat Yıllığı, Sayı:2, İstanbul, 1989, s. 109-135.
“Konya' da Kültürü, Turizmi, El sanatları ve Ekonomisi İle Sarayönü Sergisi Açıldı”, Türk Folkloru, Sayı:60, İstanbul, 1989, s.7-8.
“Eskişehir Evlerinin Mimari Özellikleri”, Türk Dünyası Araştırmaları, Sayı:65, İstanbul, 1990, s.161-169
“Şehirlerimizdeki Geleneksel Konutlar”, Türkiye Aile Yıllığı 1990, Ankara, 1990, s.214-220.
“M., Bilgin, Sürmene Tarihi, İstanbul, 1990”, Türk Kültürü, Sayı:335, Ankara, 1990, s.185-187.
“Hamam”, Türk Aile Ansiklopedisi, Cilt:3, Ankara, 1991, s.985-986.
“Konak Hamamı”, Türk Aile Ansiklopedisi, Cilt:2, Ankara, 1991, s.473-482.
“Geleneksel Ev”,Türk Aile Ansiklopedisi, Cilt:2, Ankara, 1991 s.471-482.
“Of İlçesinde Ağaçlı Cami”, Lale, Sayı:8, İstanbul, 1992, s.20-24.
“Yüksel, M., “Trabzon'da Türk-İslam Eserleri ve Kitabeleri”, Cilt:I-II-III İstanbul, 1991”, Türk Kültürü, Sayı:350, Ankara, 1992, s.62-63.
“Prof. Dr. Yılmaz Önge”, Türk Kültürü, Sayı:350, Ankara, 1992, s.49-53.
“Prof, Dr. Yılmaz Önge”, Türk Halk Kültürü Araştırmaları, Ankara, 1992, s.146-148.
“Trabzon''da Türk Devri Yapıları”, Kültür ve Sanat, Sayı: 18, Ankara, 1993, s.15-19.
“Geleneksel Trabzon Evleri”, Kültür ve Sanat, Sayı:18, Ankara, 1993, s.19-23.
“Rize Çayeli Ormancık Köyü Cami”, Prof. Dr. Yılmaz Önge Armağanı, Konya, 1993, s.253-262.
“Konya Dokuzun Hanı''nda Yapılan Kazı ve Restorasyon Çalışmaları”, Prof. Dr. Oktay Aslanapa Armağanı, İstanbul, 1993, s. 141 -149.
“Prof. Dr. Yılmaz Önge”, S.Ü. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, Sayı: I, Konya, 1993, s.53-61.
“Yeri Yaylası ve Yeri Köyü Cami”, Trabzon, Ankara, 1993, s.92-98.
“Trabzon''da Yok Olan Bazı Türk Devri Yapıları”, Vakıflar Dergisi, Sayı: XXIII, Ankara, 1994, s.145-160.
“Konya Geçmişin İzleri Yol Edilmiş Bir Başkent”, Yedi İklim, Cilt:8, Sayı:57, İstanbul, 1994, s.82-86.
“Trabzon' da Yayla Kültürü”, Trabzon, Ankara, Kültür Bakanlığı Yayını, 1996, s. 133-140.
“Trabzon El Sanatlarından Bazıları”, Trabzon, Ankara, 1996, s. 140-141.
“Trabzon İl Merkezi ve İlçelerinde Önemli Tarihi Yapılar”, Trabzon, İstanbul, 1996, s.103-133.
“Yalvaç''ın Hayatlı Evleri”, Sanatsal Mozaik, Sayı: 14, İstanbul, 1996, s.46-48.
“Kartpostallarla Adım -Adım Konya”, (A. Sefa Odabaşı ile), Tarih ve Toplum, Sayı:14, Konya, 1996, s.98-104.
“Nasreddin Hoca Türbesi”, Nasreddin Hoca' ya Armağan, İstanbul, 1996, s. 193-204.
“Kartpostallarla Konya Alaeddin Cami”, Sanatsal Mozaik, Sayı: 10, İstanbul, 1996, s. 34.
“Norveç Açık Hava Halk Müzesi”, Türk Etnografya Dergisi, Sayı: XX, Ankara, 1997, s. 115-129.
“Geleneksel Türk Evi”,Thema Larousse, Cilt.6, İstanbul, 1994, s.290-291.
“Konya' nın İlk Fotoğrafçısı ve Fotoğrafhanesi”, (A. Sefa Odabaşı ile), Tarih ve Toplum, Sayı:167, İstanbul,1997,s.35-41.
“Konya Kurulu Notları”, Sanatsal Mozaik, Sayı: 33, İstanbul, 1998, s.78-79.
“Konya Medreseleri”, Sanatsal Mozaik, Sayı: 33, İstanbul, 1998, s.52-59.
“Rize'nin Yakın Tarihine Dair Mehmet Fahri Mete'nin Anıları”, Tarih ve Toplum, Sayı:191, İst,1999, s.32-37.
“Konya'da ki Tarihi Eserlerin Durumları, Koruma Sorunları ve Çözüm Önerileri”, İpek Yolu Konya II, Konya, 1999, s.143-147.
“F. Sarre ve Küçük Asya Seyahati”, (A. Öztürk ile), İpek yolu Konya II, Konya, 1999, s.91.
“Bir Osmanlı Yerleşmesi Konya Sille'de Mimarlık”, Türk Yurdu, Cilt: 19-20, Sayı: 148-149, Ankara, 2000, s.45-50.
“Yunanistan, Batı Trakya Günlüğü”, İpek yolu, Sayı:66, Konya, 2001, s.42-48.
“Konya Karaman Evlerinin Koruma Sorunları”, Taç Vakfı’nın 25 Yılı, İstanbul, 2001, s.265-273.
“Konya'da Halk Mimarisi”, Erdem Türk Halk Kültürü Özel Sayısı, Cilt: 13, Sayı:38, Ankara, 2002, s.223-233
“İpek Yolu Notları”, Yeni İpek Yolu, Cilt: 16, İstanbul, 2002, s.231-335.
“Sakız Adasındaki Kaptan-ı Derya Melek Mehmet Paşa Çeşmesi”, Anadolu Araştırmaları, XVII, İstanbul, 2002, s.321-335.
“İslam Öncesi Türk Sanatının İslami Döneme Etkisi, Türkler, Cilt: 6, Ankara, 2002, s.39-42.
“S. Üniversitesi Fen Ed. Fak. Sanat Tarihi Bölümü Tarafından Konya' da Yapılan Kazı ve Restorasyon Çalışmaları” (Ali Baş'la Birlikte), İpek Yolu Konya IV, Konya, 2002, s. 191 -200.
“S. Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi (SUSAM) Uzluk Arşivinin Mevlevilik ve Tıp Tarihi Açısından Önemi”, Doğumunun 100. Yıl Dönümü Anısına Prof. Dr. F. Nafiz Uzluk Armağanı, Konya 2002, s. 105-109.
“Kaluyan-el Konevi”, Türk Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, Cilt:24, İstanbul, 2001, s. 269.
“Konya'nın Tarihsel Kimliği ve Tarihsel Sorunları”, Prof. Dr. Haluk Karamağaralı Armağanı, Ankara, 2002, s.205-224.
“Konya'da Köy Odalarının Kültür ve Sanat Değeri”, Emin Bilgiç Hatıra Kitabı, İstanbul, 2000, s.319-361.
“Eski Türk Evleri”, Karaman Tarih Kültür Sanat, Karaman, 2000, s.247-277.
“S. Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezine Feridun Nafiz Uzluk Arşivi”, Tıp Tarihi Araştırmaları, Sayı: 1, İstanbul, 2003, s.74-77.
“Son 25 Yılda Konya'da Basılan, Tarih, Kültür ve Sanat Konulu Kitaplar”, Yeni İpek Yolu Konya Özel sayısı VI, Konya, 2003, s.249-258.
“Akçaabat'ın Tarihi Eserlerine Toplu Bakış”, Akçaabat Kitabı, İstanbul, 2003, s. 15-24.
“Araştırmacı yazar A. Sefa Odabaşı”, Yeni İpek Yolu, yıl: 18, Sayı.204, Konya, 2005, s.46-48.
“Ilgın Karaköy Etnoğrafyası Üzerine Bir Araştırma”, İzzet Gündağ Kayaoğlu Hatıra Kitabı- Makaleler, İstanbul, 2005, s.286-303.
“ Mevlevihanelerin Türk Mimarisindeki Yeri”, ( Kuş, Ahmet- Dıvarcı, İbrahim Şimşek Feyzi) Türkiye Mevlevihaneleri Fotoğraf Albümü, İstanbul, 2005, s.11-24.
“Anadolu Türk Evinde Mutfak”( (E. Karpuzla Birlikte),Yemek Kitabı, İstanbul Kitabevi Yayını, 2003, s.338-415.
“Konya'da Mevlana Külliyesinde Tekkeye Ait Eserlerin Sergilendiği Müze: Mevlana Külliyesi”, T.D.V. İslam Ansiklopedisi, Cilt:29,Ankara,2004,s.449-451.
“Ahmet Sefa Odabaşı”, Yedi İklim, Sayı: 171, İstanbul, 2004, s.70-71
“Konyalı Yerel Tarihçi A. Sefa Odabaşı”, Toplumsal Tarih, Sayı: 128, 2004, s.108-1098.
“Konya'da Fotoğrafın Gelişme Yılları, 1930-1980”, Yeni İpek Yolu Konya Kitabı VIII, Konya, 2005.
“Konya Çeşmeleri Üzerinde Bir Tipoloji Denemesi” (O. Nuri Dülgerler ile birlikte), Beyhan Karamağaralı Armağanı, Ankara, 2006.
“İlk Fotoğraf ve Kartpostallardaki Konya Şehri”, Konya Kitabı IX, Konya, 2006, s.265-272.
“ Can Evlerine Yolculuk- Rumeli- Yunanistan Mevlevihaneleri”, Yeni İpek Yolu, Sayı: 226, Konya, 2006, s. 40-43.
“Konya Mevlana Dergâhının Mimarisi”, ( Yakup Şafak ile), İpek Yolu, Sayı: 224, Konya, 2006, s.54-56.
“ Konya' da Fotoğrafın Gelişme Yılları”, Konya Kitabı VIII, Konya, 2006, s.207-232.
“ İlk Fotoğraf ve Kartpostallardaki Konya Şehri”, İpek Yolu Konya Kitabı IX, Konya, 2006, s.265-272.
“Konya'da Mevlevilerce İnşa Edilen Bazı Mevlevihaneler”, Konya Kitabı X, Konya, 2007, s.437-446.
“Konya Kızılören Hanı”, Anadolu Selçuklu Dönemi Kervansarayları, Ankara, 2007, s.89-104.
“Bir Başkentin Tarih ve Kültür Mirası”, Hayat Ağacı, Sayı:12, Sivas, 2008, s.86-93.
“Cumhuriyet Dönemi'nde Konya Heykel Sanatı”, Konya Kitabı XI, Konya, 2008, s.301-314.
“Konya- Kızılören Tarihi Yapılar Üzerine Bir Araştırma” (T.Bozkurt, İ.M.Mimiroğlu ile Birlikte), Uluçam Armağanı, Ankara 2008, s. 157-176.
“Konya ve Çevresindeki Selçuklu ve Kramanoğlu Medreseleri”(O.N. Dülgerler ile Birlikte), Selçuklu' dan Osmanlı' ya Bilim, Düşünce ve Sanat, Prof. Dr. Mikail Bayram Armağanı, Konya, 2009.
“Doğu Karadeniz Bölgesi Halk Mimarisinden Örnekler”, Süleyman Kazmaz' a Armağan, Ankara, 2009, 183-189.
“Atatürk ve Sanat”, Türk İnkılabına Bakışlar, Atatürk Araştırmaları Merkezi, Ankara, 2009.
“Portre,“Dr. Turgut Teberdar”, Türk Yurdu, Cilt:29, Sayı:258, Ankara, 2009, s.58-59.
“Anadolu Selçuklu Sanatı Literatürü”, Literatür Dergisi, C.7, S.14, İstanbul, 2009, s.51-66.
“Çocuk Yılında: Akçaabat Dağ Köyleri Çocuk Oyunları”, Akçaabat Yazıları II., İstanbul, 2010,s. 145-150.
“Taşocağı Köyü Türkülerinde İnsan ve Mekan”, Akçaabat Yazıları II., İstanbul, 2010, s. 151- 164.
Türk Evi”, Türk Yurdu, Sayı: 290, Ankara, 2011, s.55-63.
“Konya ve Çevresinde Geleneksel Yayık Tipler”, ( B. Ürekli ile Birlikte ), Müjgân Üçer’e Armağan, İstanbul, 2011, s.169-179.
“Trabzon’da İlk Anıt Fotoğraflarının Değeri”, Karadeniz Araştırmaları, Sayı:18, Trabzon,2015,s. 113-130.
“Trabzon’da Anıtlarla İlgili Koruma ve Belgeleme Çalışmaları”, Trabzon Armağanı, 550 Yılında Fetih ve Fatih, Ankara, 2012, s.451-464.
“Konya Anıtlarına Ait 1949 Yılında Hazırlanmış Öztartan-Odabaşı Fotoğraf Albümü, Stratonikeia’dan Lagina’ya Ahmet Adil Tırpan Armağanı, İstanbul, 2013, s. 375- 385.
Karpuz, H., Bozkurt Tolga, “Ilgın Beykonak’ta Halk Mimarisi”, Levent Zoroğlu Hatıra Kitabı, İstanbul, 2013, s. 345-361.
“Kadınhanı’nda Halk Mimarisi”, Prof. Dr. Hakkı Önkal Armağanı, İzmir, 2013, s.131-148.
“Köy Evi Mimarisi”, Trabzon, Sayı: 5, İstanbul, 2013, s.40-42.
“Ahi Zaviyelerinden Örnekler”, Konya Kitabı, S.14, Konya, 2013, s.57-66.
“Anadolu’nun ilk fotoğrafhanesi, Konya Hasan Behçet’in Fotoğrafhanesi”, Sanat Tarihi Araştırmaları, Konya, 2013.
“Anadolu’nun”, İlk Fotoğrafhanesi, Konya Foto Behçet’in Tarihi”, Sanat Tarihi Dergisi, Cilt: XXII, Sayı: 1, İzmir, 2013, s. 132-144.
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
“Erzurum Kümbet Köyünde Yer Alan İki Yapı”, VII. Milli Türkoloji Kongresi, 15-21 Eylül 1976 İstanbul, Sunulan Bildiri, Vakıflar Dergisi, Sayı:20, Ankara, 1988, s.5-12.
“Şebinkarahisar' da ki Türk Devri Yapıları”, I. Tarih Boyunca Karadeniz Kongresi Bildirileri, 13-17 Ekim 1986, Samsun, 1988, s.325-334.
“Sahip Ata'nın Yaptırdığı İshaklı (Sultandağı) Han”, 3. Selçuklu Semineri, 10-11 Şubat 1989 Antalya, Antalya, 1989, s.82-90.
Türk Ailesinin Yaşadığı Geleneksel Konutlar”, I. Aile Şurası Bildirileri, Ankara, 1990, s.79-82.
“Eski Eser ve Anıtların Korunmasında Halkın Eğitimi” Türkiye' de Eski Eser Kaçakçılığı, Tahribatı ve Korunması Sempozyumu Bildirileri (30 Ocak - 2 Şubat 1989, Ankara) DTCF Dergisi, C: XXXIV, Sayı: 1-2, Ankara, 1990, s.405-408.
“Gümüşhane Evlerinin Mimari Özellikleri”, Geçmişte ve Günümüzde Gümüşhane Sempozyumu, Ankara, 1990, s.155-183.
“Trabzon Evlerinin Mimari Özellikleri”, Türk Halk Mimarisi Sempozyum Bildirileri, Ankara, 1991, s. 115-135.
“Karaman’daki Eski Türk Evleri”, Türk Halk Kültürünü Araştırmaları 1992, Ankara, 1992, s.55-78.
“Konya Dokuzun Hanı Kazı ve Restorasyon Çalışmaları, 1992”, XIV. Kazı Sonuçları Toplantısı, 24-28 Mayıs 1993 Ankara, Sunulan Bildiri, s.565-577.
“Erzurum ve Çevresindeki Bazı Selçuklu Kaleleri”, I-II. Milli Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Semineri Bildirileri, Konya, 1993, s. 157-170.
“Eski Antalya Evlerinde Süsleme”, IV. Selçuklu Semineri, 13-14 Mart 1993, s,50-61
“Konya Alaeddin Cami ve Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunda Alınan Kararlar ve Metinleri”, XIII. Vakıf Haftası, Ankara, 1996, s.219-234.
“Konya Yakınlarında Bulunan Selçuklu Kervansaraylarının Koruma Problemleri”, 5. Antalya Selçuklu Semineri, Antalya 8-9 Aralık 1995, Antalya, 1998, s.47-58.
“Konya' da Selçuklu ve Karamanoğlu ve Osmanlı Medreseleri”, Konya' nın Kültür Birikimi ve Selçuk Üniversitesi, Konya, 1999, s.61-80.
“Müze Personeli ve Uzmanlarının Eğitimi”, (O., Eravşar ile) 4. Müzecilik Semineri Bildirileri, İstanbul, 1999, s.43-46
“Osmanlı'da Konut Mimarisi Konya Örneği”, Eyüp Sultan Sempozyumu, İstanbul, 28-30 Mayıs 1999 Sunulan bildiri, İstanbul, 2000, s.391-401.
“Karapınar Çevresindeki Türk Devri Yapılarına Toplu Bir Bakış”, TBMM''nin Açılışının 80. Yıl Dönümü Karapınar Sempozyumu, Konya, 2001, s.87-112.
“Konya'da Selçuklu ve Osmanlı Tarikat Yapıları”, VI. Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazı Sonuçları ve Sanat Tarihi Sempozyum Bildirileri, Kayseri, 2002, s.457-458.
“Dünyada ve Türkiye'de Halk Bilim Müzeciliği Üzerine Genel Bir Değerlendirme”, Türkiye'de Halk Bilimi Müzeciliği ve Sorunları Sempozyum Bildirileri, Ankara, 2003, s. 180-186.
“ Konya Hocacihan Köyünde Bulunan Bazı Ortaçağ Yapıları”, X. Ortaçağ- Türk Dünyası Kazı Sonuçları, Prof.Dr. H. Örcün Barışta''ya Armağan, 3-4 Mayıs 2006, Ankara.
“Konya Kadınhan’ın da ki Vakıf Camileri”, Vakıf Medeniyeti Sempozyum Kitabı, Ankara, 2003, s.201-222.
“Konya'da ki Osmanlı Camilerinin Mimari Özellikleri ve Plan Tipleri”, (O. N. Dülgerler ile), XV. Türk Tarih Kongresi, Ankara,14-19 Eylül 2006.
“Rize Açık Hava Müzesi”, 1. Rize Sempozyumu 16-20 Kasım 2006 Rize (Hamiyet Özenle birlikte), İstanbul, 2006, s. 29-33.
“Konya-Akören Orhaniye Köyü Yüzey Araştırması”, XII. Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Sempozyumu, Çanakkale, 2008, (Bildiri Sunumu).
“Çumra'da ki Türk Devri Yapılarına Toplu Bakış”, II Çumra Sempozyumu, Konya, 2008 (Sunulan bildiri).
“Doğu Karadeniz'' de Müzecilik, Müzeler ve Sorunları” (Ayşe Sevim ile Birlikte), 3-15 Ekim 2008 Giresun Sempozyumu (Sunulan bildiri)
“Anadolu Selçuklu uygarlığı, Şehirler-Yapılar ve Beklentiler”, Anadolu Selçuklu Şehirleri ve Uygarlığı Sempozyumu Bildiriler, Konya, 2009, s.19-24.
“Anadolu Selçuklu Yapılarında Çift Başlı Kartal”, Anadolu Selçuklu Şehirleri ve Uygarlığı Sempozyumu Bildiriler, Konya, 2009, s.25-40.
“Konya Hamamları”, Su Medeniyeti Sempozyumu, Konya, 2009, s. 392-404.
“Konya Halk Mimarisinde Su Yapıları”, Su Medeniyeti Sempozyumu, Konya 2009, s.546.
“Konya ve Akşehir Çarşılarının Tarihi Gelişim ve Koruma Sorunları”, Osmanlı Coğrafyasında Çarşı Kültürü ve Çarşıları Sempozyumu, İstanbul, 2010, s. 115-125
“Trabzon Halk Kültürü Müzesi: Teşebbüsler-Tespitler”, Trabzon Yöresi Halk Kültürünün ve Etnografyasının Derlenmesi ve Müzelenmesi Çalıştayı Bildiriler, Trabzon, 2013, s.7-12.
“Trabzon ve Çevresinde Halk Teknolojisi”, (H.R. Sümerkan ile Birlikte) Trabzon Yöresi Halk Kültürünün ve Etnografyasının Derlenmesi ve Müzelenmesi Çalıştayı Bildiriler, Trabzon, 2013, s.128-158.
Karpuz, H- Aygör, E., “Sille Evleri”, I. Ulusal Sille Sempozyumu, Konya 2014, s. 111-156.
“İç Anadolu Bölgesi Köy Odaları”, XVI. Ortaçağ-Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu Bildirileri, Cilt: I, Sivas, 2014, s. 455-471.
“Akçaabat Yayla Kültürü ve Yayla Evleri”, Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu Bildirileri, Trabzon, 2014, s. 415-426.
“Türkiye' de Bölge Açık Hava Müzelerini Kurma İmkânları” Folklor ve Açık Hava Müzelerini Kurma İmkânları, Sempozyumu Bildirileri, 13-15 Haziran 1985, Ankara, (Ankara, 1985), s.97-106.
“Balkanlardaki Mevlevihanelerden Günümüze Kalanlar”, Dünyada Mevlâna İzleri Sempozyumu, 13-15 Aralık 2007, s.427-445.
“Mahmut Goloğlu’nun Otobiyografisi ve Bazı Hatıralar”, Her Yönüyle Mahmut Goloğlu Sempozyumu, Trabzon, 8-10 Mayıs, 2014. Kaynak: Prof. Dr. Haşim Karpuz
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat tarihi Bölümünde 1986 yılında tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Batı Sanatı ve Çağdaş Sanatlar Programında sonuçlandırdı. Yüksek Lisans tezi Bizans Sanatında Kadın Takıları, doktora tez çalışması ise Bizans Sanatında İkonoklazma Dönemi Mimarisi ve Mimariye Bağlı Resim Sanatı konusundadır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Bilimsel çalışmaları Ortaçağ arkeolojisi, küçük el sanatları ve Ortaçağ mimarisi üzerinde yoğunlaşmıştır. Geç Antik ve Ortaçağ Hristiyan dönemi yerleşimlerinde sürdürülen arkeolojik kazılarda gün ışığına çıkarılan ve müzelerde yer alan önemli küçük buluntuları yayınlamıştır. 2010 yılında başlayan ve halen sürdürülmekte olan Sinop’taki Balatlar Yapı Topluluğu arkeolojik kazısının başkanıdır.
Prof. Dr. Devrim Özkan, doktorasını radyo ve televizyon anabilim dalında yapmış olup, doçentliğini ise iletişim çalışmaları alanında almıştır. İngiltere’deki University of Buckingham’da araştırmalarda bulunmuştur. Dr. Özkan’ın çok sayıda kitabı, ulusal ve uluslararası dergilerde pek çok makalesi bulunmaktadır.
Ögrenim Bilgisi
2002 SOSYAL BILIMLER ENSTITÜSÜ/GENEL SOSYOLOJI VE METODOLOJI (DR)
Doktora EGE ÜNIVERSITESI
28/Haziran/2010
1998 SOSYAL BILIMLER ENSTITÜSÜ/GENEL SOSYOLOJI VE METODOLOOJI (YL) (TEZLI)
Yüksek Lisans EGE ÜNIVERSITESI
1/Kasım/2002
1994 EDEBIYAT FAKÜLTESI/SOSYOLOJI BÖLÜMÜ/SOSYOLOJI PR.
Lisans EGE ÜNIVERSITESI
19/Haziran/1998
Akademik Görevler
DOÇENT IZMIR KATIP ÇELEBI ÜNIVERSITESI/SOSYAL VE BESERI BILIMLER
2017 FAKÜLTESI/SOSYOLOJI BÖLÜMÜ/KURUMLAR SOSYOLOJISI ANABILIM DALI)
YARDIMCI DOÇENT
IZMIR KATIP ÇELEBI ÜNIVERSITESI/SOSYAL VE BESERI BILIMLER
FAKÜLTESI/SOSYOLOJI BÖLÜMÜ/GENEL SOSYOLOJI VE METODOLOJI ANABILIM
2013-2017 DALI)
YARDIMCI DOÇENT EGE ÜNIVERSITESI/EDEBIYAT FAKÜLTESI/SOSYOLOJI BÖLÜMÜ/GENEL SOSYOLOJI
2012-2013 VE METODOLOJI ANABILIM DALI)
ÖGRETIM GÖREVLISI EGE ÜNIVERSITESI/EDEBIYAT FAKÜLTESI/SOSYOLOJI BÖLÜMÜ/GENEL SOSYOLOJI
2009-2012 VE METODOLOJI ANABILIM DALI)
ARASTIRMA GÖREVLISI EGE ÜNIVERSITESI/EDEBIYAT FAKÜLTESI/SOSYOLOJI BÖLÜMÜ/GENEL SOSYOLOJI
2000-2009 VE METODOLOJI ANABILIM DALI)
Yönetilen Tezler
1
Yüksek Lisans
2020
KORKMAZ BURÇIN, (2020). Sosyal medyada insan bedenini düzenlemeye yönelik söylemler: X ve Y
kusakları üzerinde karsılastırmalı bir arastırma, Izmir Katip Çelebi Üniversitesi->Sosyal Bilimler
Enstitüsü->Sosyoloji Ana Bilim Dalı
1.
2019
ISILDAK AFIFE BÜSRA, (2019). Diasporada Arnavut kimliginin olusumu: Izmir örnegi, Izmir Katip Çelebi
Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Sosyoloji Ana Bilim Dalı
2.
Projelerde Yaptıgı Görevler:
Kafkasya Kökenlilerin Hafıza Mekanları Üzerine Bir Arastırma, -Tübitak 1001, Arastırmacı:TASTAN
YAHYA KEMAL,Yürütücü:TEMIZKAN ABDULLAH,Arastırmacı:HOCAOGLU BEYCAN,Danısman:ERSAL
MEHMET,Danısman:PARLADIR HALIL SAIM,Bursiyer:Erdem tugba,Bursiyer:Çatalkılıç Didem, ,
01/12/2015 - 12/12/2019 (ULUSAL)
1.
Sosyoloji’nin Kavramsal Yapı Analizi: Web of Science Temelli Bir Bilimetri Çalısması, Yüksekögretim
Kurumları tarafından destekli bilimsel arastırma projesi, Arastırmacı:YALÇIN
HAYDAR,Yürütücü:ERTOY MUHAMMET,Arastırmacı:PARLADIR HALIL SAIM, , 01/06/2017 -
2.
Idari Görevler
2013-2014
Bölüm Baskanı IZMIR KATIP ÇELEBI ÜNIVERSITESI/SOSYAL VE BESERI BILIMLER
FAKÜLTESI/SOSYOLOJI BÖLÜMÜ
2023-
Bölüm Baskanı IZMIR KATIP ÇELEBI ÜNIVERSITESI/SOSYAL VE BESERI BILIMLER
FAKÜLTESI/SOSYOLOJI BÖLÜMÜ
Eserler
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
1. PARLADIR HALIL SAIM (2015). 19 Yüzyıla Ait El Yazma Bir Dua Kitabı Baglamında Büyü Din
Iliskisi. TÜBA-KED(12), 109-143. (Yayın No: 1639969)
2. PARLADIR HALIL SAIM,ÖZKAN DEVRIM (2015). Sosyal Bilimlerde Paranormal Inançlara Dair
Çalısmalar Sekülerlesme ve Inanç Ikileminde Modern Birey ve Toplum. Celal Bayar Üniversitesi
Sosyal Bilimler Dergisi, 13(1), 172-202. (Yayın No: 1632423)
3. PARLADIR HALIL SAIM,ÖZKAN DEVRIM (2014). Diaspora Studies In Social Sciences Modernity
Power And Identity. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(20), 101-
124. (Yayın No: 1632469)
4. ÖZKAN DEVRIM,PARLADIR HALIL SAIM (2014). Modern Toplumun Olusum Sürecinde Politika
Toplum ve iletisim Modern Ingiltere nin Ilk Dönemi. Gaziantep University Journal of Social
Sciences, 13(4), 837-880. (Yayın No: 1632393)
5. PARLADIR HALIL SAIM (2014). When Folk Religion Meets Orthodoxy The Case of Imam Birgivi.
Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 15(1), 65-86. (Yayın No: 1632453)
6. ÖZKAN DEVRIM,PARLADIR HALIL SAIM (2014). On Identity Treatises as a Subject of Sociology of
Knowledge with Historic and Social Origins of Identity Problem. Akademik Incelemeler Dergisi,
9(1), 153-182. (Yayın No: 1636552)
B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings)
basılan bildiriler :
PARLADIR HALIL SAIM (2017). APPROACHES AND TRENDS IN DIASPORA STUDIES: A
BIBLIOMETRIC ANALYSIS. UAGP Berlin (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4024605)
1.
PARLADIR HALIL SAIM (2015). Altın Pesindekiler Simyanın Folk Görünümü Olarak Definecilik.
Lidya Altın Ülke Sempozyumu (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1645769)
2.
PARLADIR HALIL SAIM (2015). Büyük Küçük Gelenek Ikiligi Baglamında Mehmet Birgivi ve
Kadızadeliler. Yörük Obasından Ödemis Ovasına Uluslararası Birgi Sempozyumu (Tam Metin
Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1645654)
3.
PARLADIR HALIL SAIM (2010). Folk Elements in Turkish Shrine Veneration and Mythical
Representations of a Historical Person Imam Birgivî. Turks and Islam, An International
Conference (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1632496)
4.
C. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar veya kitaplardaki bölümler:
C1. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar:
2
Sosyoloji: Kavramlar, Temalar, Yönelimler (Bibliyomerik Bir Analiz) (2020)., ERTOY
MUHAMMET,PARLADIR HALIL SAIM,ÖZTÜRK TALIH, Hiperyayın, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 151,
ISBN:978-605-281-878-7, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6189318)
1.
C. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar veya kitaplardaki bölümler:
C2. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplardaki bölümler:
River Flowing North. Migration Generating Geographies and International Irregular Migrations,
Bölüm adı:(The Changing Definitions of Diaspora: The Case of Turkish Albanians) (2020).,
PARLADIR HALIL SAIM,ISILDAK AFIFE BÜSRA, Peter Lang International Academic Publishers,
Editör:Suat Kolukırık, Elif Gün, Basım sayısı:1, ISBN:978-3-631-83258-5, Ingilizce(Bilimsel
Kitap), (Yayın No: 6614866)
1.
BALIKESIRLI BIR ISLAM ÂLIMI IMAM BIRGIVÎ, Bölüm adı:(Resmi Din - Halk Dini Tartısması
Baglamında Imam Birgivî Ziyareti) (2019)., PARLADIR HALIL SAIM, Balıkesir Büyüksehir
Belediyesi Kültür Yayınları, Editör:Prof. Dr. Mehmet BAYYIGITDoç. Dr. Mehmet ÖZKANDr Ögr.
Üyesi Ahmet Ali ÇANAKCIDr. Ögr. Üyesi Asem Hamdy ABDELGHANY, Basım sayısı:1, Sayfa
Sayısı 26, ISBN:978-605-80945-6-7, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6013622)
2.
Contemporary Issues in Social Sciences and Humanities, Bölüm adı:(APPROACHES AND TRENDS
IN DIASPORA STUDIES: A BIBLIOMETRIC ANALYSIS) (2017)., PARLADIR HALIL SAIM, AGP
Research, Editör:William Sayers, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 298, ISBN:978-605-67857-2-6,
Ingilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 3898707)
3.
D. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :
1. PARLADIR HALIL SAIM (2015). Arnavut Milli Kimliginin Tarihsel ve Sosyolojik Imkan ve Kısıtlarına
Dair. Ege ve Balkan Arastırmaları Dergisi, 1(2), 101-134. (Kontrol No: 2598481)
2. PARLADIR HALIL SAIM (2008). A Basic Guide to the Work of Claude Lévi Strauss. Civilacademy
Sosyal Bilimler Dergisi, 6(1), 39-55. (Kontrol No: 1623113)
3. PARLADIR HALIL SAIM (2007). Mit Tarih Karsıtlıgı Baglamında Eski Ahit. Kırkbudak Anadolu Halk
Inançları Arastırmaları, 3(12), 94-110. (Kontrol No: 1623316)
4. PARLADIR HALIL SAIM (2006). Mit Simgeciligi ve Mitin Yapısal Çözümlemesi. Folklor/Edebiyat,
12(48), 17-32. (Kontrol No: 1623267)
5. PARLADIR HALIL SAIM (2006). Saussure ün Yapısal Dilbilim Kuramının Sosyal Bilimler
Metodolojisine Katkısı. Sosyoloji Dergisi(16), 77-92. (Kontrol No: 1623352)
E. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:
1. PARLADIR HALIL SAIM (2018). Anavatan Dısındaki Çerkes Topluluklarında Kimlik ve Kültür. Kafkasya
Kökenlilerin Hafıza Mekanları Çalıstayı, 36-51. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6013702)
2. PARLADIR HALIL SAIM (2005). Yapısal Dilbilim ve Sosyal Bilimler Metodolojisine Etkileri. Mugla Üni.
VIII. Geleneksel Sosyoloji Günleri (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1645681)
Üniversite Dısı Deneyim
1999-1999 Felsefe Gr. Ögretmeni Özel Bornova Koleji, (Ticari (Özel))
1998-1999 Felsefe Gr. Ögretmeni Izmir Imam Hatip Lisesi, (Kamu)
Prof. Dr. Dr. Zeynep Gül Ünal Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretimi Üyesi, YTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Araştırma Grubu Başkanı, YTÜ-TAMIR Tarihi Mirası Koruma Uygulama Araştırma Merkezi Direktörü.
Tarihi Çevre Koruma, Restorasyon, doğal afet ve çatışma, savaş, terör durumlarında kültür varlıklarının korunması ve risk yönetimi konularında çalışmaktadır.
Dr. Ünal, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı Bilim ve Değerlendirme Kurulu Üyeliği, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD Danışma Kurulu Üyeliği, UNESCO Türkiye Somut Miras İhtisasa Komitesi Üyeliği, ICOMOS Türkiye Milli Komite Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.
Dr. Ünal uluslararası alanda da UNESCO’nun resmi danışma organı olan ICOMOS Yönetim Kurulu Üyeliği, ICORP Uluslararası Anıtlar Sitler Konseyi Risklere Hazırlık Bilimsel Komitesi’nin Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Anıtlar Sitler Konseyi Kriz İzleme ve Müdahale Çalışma Grubu Başkanlığı, ICORP Türkiye Bilimsel Komitesi Kurucu Başkanlığı, ICOMOS Türkiye Milli Komite Üyeliği görevlerine devam etmektedir.
Dr. Ünal Çatışma ve afet bölgelerinde kültür mirasına yönelik risklerin yönetimi kapsamında, acil durum hazırlığı ve müdahale, afet sonrası tarihi çevrenin, somut ve somut olmayan mirasın korunması konularında UNESCO ve ICCROM gibi uluslararası kurumları tarafından düzenlen proje ve eğitim çalışmalarında görev almaktadır.
Çalışma alanına yönelik çok sayıda yayını bulunan Dr. Ünal uluslararası alanda kültür mirasına yönelik afet risklerinin yönetimi konusundaki çalışmaları nedeniyle 2023 yılında Dünya Miras Fonu (WMF-World Monuments Fund) Onur Ödülü’ne layık görülmüştür.
Prof. Dr. Dr. Zeynep Gül Ünal is a faculty member of Faculty of Architecture at Yıldız Technical University (YTU) and the head of the Restoration Research Group at the YTU Faculty of Architecture. She also serves as the Director of the Yıldız Technical University Research Center for Preservation of Historical Heritage (TA-MIR)
Her areas of expertise include the Conservation of Built Heritage, Disaster Risk Management for Cultural Heritage, Protection of Cultural Heritage in Conflict Areas, Crisis Response to Cultural Heritage, Crisis Monitoring, Information Technologies,
Dr. Ünal is a member of several national advisory bodies, including the Advisory Board Member of Republic of Türkiye Presidential National Palace Organization, AFAD - T.C. Ministry of Interior Disaster and Emergency Management Presidency Advisory Board Member, UNESCO Türkiye Tangible Heritage Committee Member the National Committee of ICOMOS Turkey.
Internationally, Dr. Ünal serves as a Board Member of ICOMOS, the official advisory body of UNESCO, and as Vice President of the ICORP Scientific Committee on Risk Preparedness. She also leads the ICOMOS Working Group on Crisis Monitoring and Response and is the Founding Chair of the ICORP Turkey Scientific Committee.
Dr. Ünal is actively involved in international projects and training programs organized by institutions such as UNESCO and ICCROM, focusing on emergency preparedness, response, and the protection of cultural heritage in conflict and disaster zones.
Dr. Ünal has numerous publications in her field of study. In 2023, she was honored with the World Monuments Fund (WMF) Watch Award for her international work on disaster risk management for cultural heritage.
A. GÜLİZ BİLGİN ALTINÖZ
Prof. Dr. │ ODTÜ Mimarlık Bölümü Kültürel Miras Koruma Lisansüstü Programı
ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden Lisans (1991), Y.Lisans (Restorasyon-1996) ve Doktora (Restorasyon-2002) derecelerini almıştır. Roma Üniversitesi ‘La Sapienza’da (1994) ve Genova Üniversitesi’nde (1998) misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. ICCROM'da ‘Mimari ve Kentsel Koruma’(1994) ve 'Belgeleme ve Bilgi Yönetimi'(2005) konularında ileri düzey eğitimlere katılmış ve araştırmalarını sürdürmüştür. 1995 yılında araştırma görevlisi olarak girdiği ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde Kültürel Miras Koruma Lisansüstü Programı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Bunun yanı sıra, ODTÜ Tarihi Çevre Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi (TAÇDAM) Başkanlığı ve ODTÜ Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü görevlerini de yürütmektedir. Koruma kuramı ve eleştirisi, çok katmanlı kentler ve kent arkeolojisi, kültürel mirasın korunmasında bilgi yönetimi ve karar destek sistemleri, tarihi kentsel/kırsal peyzajlar ve arkeolojik alanların korunması, planlanması ve yönetimi temel akademik ve mesleki ilgi alanlarıdır. Bu konularda çok sayıda tez yürütmüş, çeşitli ulusal ve uluslararası araştırmalar ve projelerde proje yürütücüsü ve ekip üyesi olarak yer almış, yayınlar yapmıştır. ICOMOS Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu üyesidir.
Bu sistemin içeriği ve TÜBA-KED'de yayınlanan tüm makaleler "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0" altında lisanslanmıştır.