Bu çalışmanın
amacı, yeme-içme motivasyonuyla tatile çıkan gastro-turistlerin demografik ve
seyahat özelliklerini incelemektir. Bu kapsamda yüzyıllar boyunca çeşitli
medeniyetlere ev sahipliği yapan ve zengin bir mutfak kültürüne sahip olan
Kapadokya turizm bölgesi tercih edilmiştir. 401 yabancı katılımcıdan anket
tekniğiyle araştırma verileri toplanmıştır. Katılımcılardan elde edilen
verilerin frekans ve yüzde dağılımları incelenmiştir. Buna göre, yabancı
ziyaretçilerin büyük oranının Asya-Pasifik kuşağından geldiği, eğitim durumunun
lisans derecesinde olduğu, ziyaretten önce Türk gastronomisi hakkında bilgi
sahibi olduğu ve ülkemizde yerel yiyecek deneyimi yaşadığı sonuçları elde
edilmiştir. Bu kapsamda gastronomi turistlerinin demografik yapılarının ve
davranışlarının bilinmesi, gastronomi turizmi açısından destinasyonlara ve
turizm işletmelerine avantajlar sağlamaktadır. Gastro-turistlere yönelik daha
fazla turistik ürün sunulması, bölge ve işletmelere büyük katkılar
sağlayabilecek bir strateji olarak düşünülmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 28 Temmuz 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 3 Sayı: 3 |