2020 yılında Türkçe’ye Hasan ÜNDER ve Raşit ÇELİK tarafından çevrilen kitap Whitehead’in eğitimle ilgili yazılarını ve konferanslarını bir araya getirme amacını taşımıştır. Dolayısıyla kitap tek bir eserin çevirisi değil; birden fazla kaynaktan sağlanan eserlerin ürünüdür. Kitap eğitim felsefesi alanıyla ilgilenen, özellikle liberal eğitim hakkında çalışan yüksek lisans/doktora öğrencileri ve akademisyenler için iyi bir kaynak niteliğindedir. Kitabın başlığı içeriğini en iyi şekilde yansıtabilecek şekilde düşünülmüştür.
Whitehead 20. yy’da eğitim felsefesinin özerk bir disiplin olarak gelişmesinin öncü isimlerindendir. Liberal eğitim geleneğine bağlı olarak eğitimde reform önerileri sunan filozof, eğitimi entelektüel boyutuyla incelemiştir. Eğitimde hala çözüm bekleyen problemleri ele alan filozofun fikirleri okunmaya değerdir.
Türkiye Eğitim Dergisi makale yazım kurallarına uygun olarak hazırladığım bu çalışmada; • Çalışma içindeki bütün bilgileri etik davranış ve akademik kurallar çerçevesinde elde ettiğimi, • Çalışmanın hazırlık, bilgi, belge, veri toplama, analiz ve bilgilerin sunumu olmak üzere tüm aşamalarda bilimsel etik ve ahlak kurallarına uygun davrandığımı, • Çalışmada kullanılan esere kaynakçada yer verdiğimi, • Çalışmanın özgün olduğunu, • Çalışmanın Türkiye Eğitim Dergisi tarafından kullanılan “bilimsel intihal tespit programı” ile tarandığını ve raporun sonucuna göre %3 benzerlik oranı bulunduğunu beyan ederim.
| Birincil Dil | Türkçe |
|---|---|
| Konular | Eğitimin Felsefi ve Sosyal Temelleri |
| Bölüm | Kitap İncelemeleri |
| Yazarlar | |
| Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2025 |
| Gönderilme Tarihi | 7 Ocak 2025 |
| Kabul Tarihi | 15 Şubat 2025 |
| Yayımlandığı Sayı | Yıl 2025 Cilt: 10 Sayı: 1 |