BibTex RIS Kaynak Göster

Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 20.03.2016

Öz

Yönetici seçimi yapılırken yöneticinin liderlik ve yönetim özelliklerini kapsayan, birbiriyle karşılaştırılabilen bir modelin olması, karar alınırken alternatiflerin daha kolay elenmesini sağlamaktadır. Bu çalışmada, meslek yüksekokullarında yönetici seçimlerinin (bölüm başkanı, müdür yardımcısı veya müdür) standartlaştırılması adına yeni bir model önerisi sunulmaktadır. Bu model çok kriterli karar verme yöntemlerinden birisi olan Analitik Ağ Süreci yöntemiyle çözümlenmektedir. Bu model için hazırlanan anket formları Uşak Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu’ndaki öğretim elemanlarına uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar uzman görüşünden yararlanılarak “Super Decision” programına uygulanmıştır. Sonuç olarak, yöneticiler için en etkili kriter “lider kriteri” seçilmiştir.

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 20.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Soba

İsmail Aydemir

Ali Şimşek

Yayımlanma Tarihi 20 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Soba, M., Aydemir, İ., & Şimşek, A. (2016). Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 6(3).
AMA Soba M, Aydemir İ, Şimşek A. Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;6(3).
Chicago Soba, Mustafa, İsmail Aydemir, ve Ali Şimşek. “Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6, sy. 3 (Mart 2016).
EndNote Soba M, Aydemir İ, Şimşek A (01 Mart 2016) Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6 3
IEEE M. Soba, İ. Aydemir, ve A. Şimşek, “Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 3, 2016.
ISNAD Soba, Mustafa vd. “Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6/3 (Mart 2016).
JAMA Soba M, Aydemir İ, Şimşek A. Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Soba, Mustafa vd. “Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 3, 2016.
Vancouver Soba M, Aydemir İ, Şimşek A. Meslek Yüksekokullarında Yönetici Seçimi Üzerine Bir Uygulama: Analitik Ağ Süreci Yöntemi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6(3).