Bu çalışmada Düzce ili Yığılca ilçesi
çevresinden 2015 bal hasat sezonunda rastgele seçilen arıcılardan alınan bal
örneklerinin kimyasal yapısı ve polen içeriği araştırılmıştır. Fiziko-kimyasal
değerlendirme için analize alınan bal örnekleri nem, asitlik, maltoz, sakkaroz,
früktoz, glikoz, früktoz/glikoz, elektriksel iletkenlik, diastaz sayısı, HMF,
C13 ve C4 yönünden incelenmiştir. Fiziko-kimyasal analiz sonuçları bal
örneklerinden ikisinin Türk Gıda Kodeksi (TGK) ile uyumsuz olduğunu
göstermiştir. Örneklerinden biri C4, C13 (% 8,72, -1,39, 8. örnekte), diğeri serbest
asitlik (70 meq/kg, 10. örnekte) değerleri bakımından TGK’de belirtilen
değerlerden yüksek çıkmıştır.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Mayıs 2016 |
Kabul Tarihi | 25 Nisan 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 |
Önemli Not: Dergimizde yazar-hakem bilgileri iki taraflı gizli tutulduğundan hem yazar ve hem de hakemlerin belgeyi incele kısmında kişisel bilgilerini kaldırdıktan sonra belgeyi sisteme yüklemesi gerekmektedir.
Akademik teşvik kapsamında makale bilgilerininin kopyalanmasının sorun olması durumunda dergimizin ana web sayfasının kullanılması bilgilerinize sunulur.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
work is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International.