Güncel Sayı

Sayı: 5, 30.12.2021

Yıl: 2021

e-Uluslararası Müzik ve Sahne Sanatları Dergisi’nde müzik ve sahne sanatları alanına katkıda bulunacak özgün ve bilimsel araştırma makalelerini, eleştiri, değerlendirme vb yazıları yayınlamak ve  sözü geçen bu alanlara katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Müzik ve Sahne Sanatları Dergisi kapsamına Müzik, Müzikoloji, Müzik eğitimi, Türk müziği, Halk Dansları, Modern-Klasik Bale, Dans, Tiyatro, Opera vb. alanlarda ve tüm bu alanları karşılayan alt alanlar derginin kapsamında yer almaktadır.

Dergide aşağıda belirtilen yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan eserler yayınlanabilir:
1. e-Uluslararası Eğitim Araştırmaları Dergisi yayın dili Türkçe ve İngilizcedir.
2. Gönderilen çalışmanın uzunluğu, ekler dâhil 20 sayfayı aşmayacak biçimde hazırlanmalı ve e-posta ile ulaştırılmalıdır. Gönderide yazarın adı, soyadı, çalıştığı kurum ve iletişim bilgilerine yer almalıdır.
3. Makalenin Başlığı; Türkçe ve İngilizce olarak yazılmalıdır.
4. Özet; Yazının içeriğinin yöntem, bulgu ve sonuçların yer aldığı, 250-500 kelime arası Türkçe Özet
b) Türkçe olarak gönderilecek çalışmalarda 750-1.000 arası sözcükten oluşacak geniş bir İngilizce özet verilmelidir. Türkçe ve İngilizce Özetetlerin sonunda 3-5 arası Anahtar kelimeler/ Keywords bulunmalı; Özet içinde kaynak, şekil, çizelge, nota vb. bulunmamalıdır.
5. Yazılar Word formatında, A4 boyutunda sayfaya, üstten, alttan, sağdan ve soldan 2.5 cm boşluk bırakılarak, Times New Roman yazı karakteri ile 12 punto ve 2 satır aralıkla hazırlanmalıdır. Sayfa numaraları ilk sayfa hariç tüm sayfalarda sağ üst köşede belirtilmelidir.
6. Gönderilen tablo, şekil, resim, grafik ve benzerlerinin derginin sayfa boyutları dışına taşmaması ve APA 6th stiline uygun olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca tablo, şekil, resim, grafik vb. unsurlarda daha küçük punto ve tek aralık kullanılabilir.
7. Dipnotlar sayfa altında numaralandırılarak verilmeli ve sadece açıklamalar için kullanılmalıdır.
8. Yazılar her biri ayrı bir sayfada başlamak kaydıyla aşağıdaki bölümleri içermelidir:
a. Ampirik çalışmalara ait ana metin giriş, yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç bölümlerini içermelidir.
b. Derleme türü çalışmalarda problem ortaya koyulmalı, ilgili alan yazın etkili bir biçimde analiz edilmeli, problemler ortaya konulmalı ve çözüm önerileri geliştirilmelidir.
c. Ek’ler Kaynakçadan sonra ayrı bir sayfada verilmelidir.
d. Kaynakça yazımında, metin içinde ya da kaynakça ekinde, başlıklar, tablolar, resimler, şemalar, alıntılar, atıflar ve diğer hususlar için APA (6th) stili kullanılmalıdır.

e-Uluslararası Müzik ve Sahne Sanatları Dergisi’nde; Müzik, Müzikoloji, Halk Dansları, Bale, Tiyatro, Opera vb. alanlarda ve tüm bu alanları karşılayan alt branşlarda yazıların yayınlandığı,  DergiPark platformunda kör hakemler sisteminin kullanıldığı hakemli bir dergidir.  Yılda en az 1 sayı (Aralık) ve yayın kurulunun gerekli gördüğü hallerde özel sayı çıkartmaktadır. Makalelerin düşünsel ve bilimsel sorumluluğu yazarlara aittir. İki ve daha fazla yazarlı yazılarda yazının telif sorumluluğu birinci yazara aittir.Yayınlanmak amacıyla gönderilen makaleler bilimsel yayın etiğine (intihal, sahtecilik, çarpıtma, tekrar yayın, dilimleme, haksız yazarlık, destekleyen kuruluşu belirtmemek.. vb) aykırı olmamalıdır. Dergiye makale gönderen yazar, bu ilkeleri kabul etmiş sayılır. Bu ilkelere uymayan makaleler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

e UMSSD dergisi makale gönderim, kabul ve/veya yayınlanma süreçlerinde herhangi bir ücret talep etmemektedir.