BibTex RIS Kaynak Göster

TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 0 - 0, 15.04.2016

Öz

Bu çalışmanın amacı Türkiye’de organ bağışı ve nakli konusunda kamuoyunun düşüncelerinin tespit etmek, bilimsel açıdan analiz etmek ve yorumlamaktır. Çalışma kapsamında, henüz yeni bir yaklaşım olan ve kitle kaynak yaklaşımı üzerine inşa edilmiş ve aynı zamanda sosyal ağlar üzerinde konuya ilgi duyan kişilerin diyalektik tartışmalarına imkan veren Bilgisayarlı Argüman Delfi Yöntemi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar klasik anket yönteminden elde edilen sonuçlarla birleştirilerek değerlendirilmiştir. Çalışma kapsamında anket çalışma sonuçları ve Bilgisayarlı Argüman Delfi sonuçları karşılaştırılmıştır. Aynı zamanda Delfi Yönteminin avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedilmiştir. Bu makale kapsamında, kullanılan metodun detayları, elde edilen bulgular ve bu bulguların toplumsal yansımaları ve son olarak literatürdeki diğer çalışmalarla karşılaştırılması sunulacaktır.
Anahtar Kelimeler: Organ Nakli, Organ Bağışı, Delfi yöntemi, Sosyal Ağ, Argüman Delfi Yöntemi

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Havva Yüksel Bu kişi benim

Sadi Evren Seker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yüksel, H., & Seker, S. E. (2016). TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ. Uluslararası Sağlık Yönetimi Ve Stratejileri Araştırma Dergisi, 2(1).
AMA Yüksel H, Seker SE. TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ. USAYSAD. Haziran 2016;2(1).
Chicago Yüksel, Havva, ve Sadi Evren Seker. “TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ”. Uluslararası Sağlık Yönetimi Ve Stratejileri Araştırma Dergisi 2, sy. 1 (Haziran 2016).
EndNote Yüksel H, Seker SE (01 Haziran 2016) TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ. Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi 2 1
IEEE H. Yüksel ve S. E. Seker, “TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ”, USAYSAD, c. 2, sy. 1, 2016.
ISNAD Yüksel, Havva - Seker, Sadi Evren. “TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ”. Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi 2/1 (Haziran 2016).
JAMA Yüksel H, Seker SE. TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ. USAYSAD. 2016;2.
MLA Yüksel, Havva ve Sadi Evren Seker. “TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ”. Uluslararası Sağlık Yönetimi Ve Stratejileri Araştırma Dergisi, c. 2, sy. 1, 2016.
Vancouver Yüksel H, Seker SE. TÜRKİYE’DE ORGAN VE DOKU BAĞIŞININ BİLGİSAYARLI ARGÜMAN DELFİ YÖNTEMİYLE ÖNGÖRÜLMESİ. USAYSAD. 2016;2(1).