Araştırma Makalesi

Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm

Sayı: 5 1 Kasım 2017
  • Filiz Boschele Aydoğan
  • Özlem Öztürk Çetin
PDF İndir
EN TR

Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm

Öz

Günümüzde, dijital iletişim teknolojilerinin toplumsal hareketler için yarattığı sınırlılıklar ve olanaklar, sosyal bilimlerin sıkça tartışılan konularından biridir. Bu bağlamda hacktivizm kavramına yer verilmekle beraber, dijitalleşen toplumsal hareketler açısından kısıtlı sayıda çalışma söz konusudur. Bu nedenle, bu çalışmada, dijital iletişim teknolojileri ve toplumsal hareketler bağlamında hacktivizmin özgül niteliklerinin neler olduğu ve toplumsal hareketler içerisinde nasıl konumlandırılacağı ele alınarak kavramsal bir tartışma ortaya konmaktadır

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. G, Arrighi vd., Sistem Karşıtı Hareketler , (İstanbul: Metis 2015),

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Filiz Boschele Aydoğan Bu kişi benim

Özlem Öztürk Çetin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Kasım 2017

Gönderilme Tarihi

1 Kasım 2017

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2017 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA
Boschele Aydoğan, F., & Öztürk Çetin, Ö. (2017). Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm. Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 5, 429-452. https://doi.org/10.32739/uskudarsbd.3.5.31
AMA
1.Boschele Aydoğan F, Öztürk Çetin Ö. Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm. ÜSBİD. 2017;(5):429-452. doi:10.32739/uskudarsbd.3.5.31
Chicago
Boschele Aydoğan, Filiz, ve Özlem Öztürk Çetin. 2017. “Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm”. Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy 5: 429-52. https://doi.org/10.32739/uskudarsbd.3.5.31.
EndNote
Boschele Aydoğan F, Öztürk Çetin Ö (01 Kasım 2017) Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm. Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 5 429–452.
IEEE
[1]F. Boschele Aydoğan ve Ö. Öztürk Çetin, “Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm”, ÜSBİD, sy 5, ss. 429–452, Kas. 2017, doi: 10.32739/uskudarsbd.3.5.31.
ISNAD
Boschele Aydoğan, Filiz - Öztürk Çetin, Özlem. “Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm”. Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 5 (01 Kasım 2017): 429-452. https://doi.org/10.32739/uskudarsbd.3.5.31.
JAMA
1.Boschele Aydoğan F, Öztürk Çetin Ö. Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm. ÜSBİD. 2017;:429–452.
MLA
Boschele Aydoğan, Filiz, ve Özlem Öztürk Çetin. “Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm”. Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy 5, Kasım 2017, ss. 429-52, doi:10.32739/uskudarsbd.3.5.31.
Vancouver
1.Filiz Boschele Aydoğan, Özlem Öztürk Çetin. Dijital İletişim Teknolojileri ve ToplumsalHareketler Bağlamında Hacktivizm. ÜSBİD. 01 Kasım 2017;(5):429-52. doi:10.32739/uskudarsbd.3.5.31

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nde yayımlanan makalelerdeki görüşler yazarına aittir. Dergiye, daha önce başka bir dergide, kitapta vb. herhangi bir kaynakta yayımlanan makaleler kabul edilmemektedir. Ulusal veya uluslararası konferans, seminer ve panellerde sunulan bildiriler, dipnotta belirtildikten ve makale formatına dönüştürüldükten sonra yayın sürecine alınabilir.


Dergide yayımlanan akademik makaleler sadece eğitim amaçlı olarak çoğaltılabilir. Eğitim amacı dışında makaleler, makalelerdeki şekil, grafik ve tablolar izin alınmadan kısmen veya tamamen çoğaltılamaz, arşivlenemez. Akademik yayınlarda kaynak gösterilmesi şartı ile makalelerden alıntı yapılabilir. 


Yazarların, Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nde yayınlanmak üzere göndermiş oldukları makaleler için telif ücreti talep etmeyeceklerini taahhüt ettikleri kabul edilir.