Yemek kültürü, toplumları birbirlerinden ayıran, fakat aynı zamanda da toplum içi birlikteliği devam ettiren etkin bir yapıdır. Bu yapı toplumun diğer dinamikleriyle de iç içe geçmiş durumdadır. Bu dinamiklerden bir tanesi dindir ve din-yemek ilişkisi en çok kutsal ve yasak, helal ya da haram olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu kutsal ve yasak çizgisi pek çok simgesel yapıyı içinde barındır; gıda paylaşımı, toplumsal konum, cinsiyet, rol, etnik köken, din, kimlik ve sosyal yönden yapılandırılmış diğer düzenler hakkında mesajlar içermektedir. Bu simgesel mesajların bize kutsal kitaplarda da verildiği bilinmektedir. Araştırmanın amacı olan kutsal kitaplarda geçen yiyecekler belirlenmiş ve Kur’an da geçen aynı yiyecekler tespit edilmiştir. Araştırmada içerik analizi yöntemiyle kutsal kitaplarda geçen Kur’an-ı Kerim de yer alan yiyecekler örnek alınarak bir inceleme yapılmıştır
İnanç Turizmi Tevrat Zebur İncil Kuran-ı Kerim Kutsal Yiyecekler
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Haziran 2020 |
Gönderilme Tarihi | 4 Haziran 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 4 Sayı: 1 |
Uluslararası Sosyal Bilimler Akademik Araştırmalar Dergisi / International of Social Sciences Academic Researches