BibTex RIS Kaynak Göster

Banka Çalışanlarının Performansını Etkileyen Örgütsel Stres Faktörlerinin ve Memnuniyet Düzeylerinin Tespiti

Yıl 2012, Sayı: 3, 97 - 114, 01.10.2014

Öz

Stres, bireysel ve örgütsel sebeplerden kaynaklanmakla beraber her koşulda bire- yin çalışma performansına etki eden bir unsurdur. Özellikle bankalar gibi insan- larla sıkı ilişki içerisinde olan hizmet piyasasında çalışan personel, bireysel neden- lerden dolayı strese kapılırken aynı zamanda örgütsel nedenlerden dolayı da stres düzeyi önemli ölçüde artış göstermektedir. Bu çalışmada; banka çalışanlarının performansına olumsuz yönde etki eden örgütsel stres faktörleri ile çalışanların cinsiyet ve eğitim seviyeleri arasındaki ilişkinin tespiti, çalışanların memnuniyet düzeyi ile cinsiyet ve eğitim seviyeleri arasındaki ilişkinin tespiti, bankanın türüne göre (ticaret bankası, katılım bankası) çalışanların memnuniyet düzeyi ve stres düzeylerinde farklılaşma olup olmadığının tespiti amaçlanmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda anketler, bir ticaret bankasının Konya ilinde bulunan 5 şubesi (62 personel) ve 1 katılım bankasının Konya ilinde bulunan 6 şubesinde (48 personel) Ağustos ve Eylül 2009 aylarında 110 kişiye uygulanmıştır. Ankete katılanların stres ve memnuniyet düzeyi ortalamaları alınmış ve analizler yapılarak istatistiksel ola- rak değerlendirilmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yrd.doç. Dr. Ali Erbaşı Bu kişi benim

Öğr.gör. Osman Ünüvar Bu kişi benim

Tugay Arat Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2014
Gönderilme Tarihi 1 Ekim 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Erbaşı Y. D. A., Ünüvar O. O., & Arat, T. (2014). Banka Çalışanlarının Performansını Etkileyen Örgütsel Stres Faktörlerinin ve Memnuniyet Düzeylerinin Tespiti. Verimlilik Dergisi(3), 97-114.

                                                                                                          23139       23140           29293

22408  Verimlilik Dergisi Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.