Bu çalışmada Ege Bölgesi Küçük
Menderes Havzası’nda 2002 yılında faaliyet gösteren gıda işletmelerinin üretim
etkinliği ölçülmekte ve üretim etkinliğini etkileyen olası faktörlerin etkinlik
üzerindeki etkileri test edilmektedir. İşletmelerin üretim etkinliğini ölçmede
Veri Zarflama Analizi yöntemi
kullanılmıştır. Bu yöntemde ölçeğe göre sabit getiri ve ölçeğe göre değişken
getiri varsayımları altında elde edilen ortalama teknik etkinlik indeksleri
sırasıyla 0.479 ve 0.653’tür. Bu iki indeksin birbirinden farklı olması, gıda
işletmelerinin optimal üretim ölçeğinde üretim yapmadıklarını göstermektedir.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mayıs 2005 |
Gönderilme Tarihi | 31 Temmuz 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Sayı: 2 |
Verimlilik Dergisi Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.