BibTex RIS Kaynak Göster

Ankara’daki pet sahiplerinin pet sağlı- ğında probiyotikler ile ilgili bilinç düzeylerinin belirlenmesi

Yıl 2015, Cilt: 86 Sayı: 2, 19 - 24, 01.04.2015

Öz

Kedi ve köpekler, sahiplerine sundukları fiziksel, sosyal ve duygusal katkılarıyla, birey ve toplumlara belirgin faydalar sağlarlar. Belirli probiyotik ve tanımlanmış kombinasyonlari, köpek ve kedilerin beslenme, tedavi ve bakımlarında faydalı olabilir. Bu çalışmanın amacı,
Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da pe Thayvanı sahiplerinin probiyotik hakkındaki farkındalık seviyelerini belirlemekti. Pet hayvanı sahiplerinin hayvanları için probiyotik kullanımı ile ilişkili bilinç düzeyi, eğitim seviyesinin pet hayvanlarında probiyotik kullanımı üzerine etkisi ve farklı ilçelerdeki katılımcıların bilinç düzeyleri değerlendirildi.
Sonuç olarak, kedi ve köpekler için probiyotik kullanımının hayvan sahipleri arasında düşük seviyelerde bulunduğu, bunun yanında Ankara ilinde eğitim seviyesi yüksek pet sahiplerinin probiyotik kullanım oranlarının daha yüksek olduğu tespit edildi.

Determining pet owners‘ level of awareness about probiotics for pet care in Ankara

Yıl 2015, Cilt: 86 Sayı: 2, 19 - 24, 01.04.2015

Öz

Dogs and cats, provide significant benefits to individuals and to society, since they can contribute to physical, social, and emotional development of their owners. Specific probiotic strains and their defined combinations may be useful in the canine and feline nutrition, therapy and care. The objective of this study was to determine the awareness about probiotics of pet owners with a survey in Ankara, the capital city of Turkey. Pet owner’s level of awareness about probiotics for pets, the importance of education level on this awareness and the effect of living in different counties to the participants’ awareness were evaluated. As a conclusion, there is a low level of probiotic use for cats and dogs however the use of probiotics is higher at participants who have graduate level in Ankara

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA56AJ69FH
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Bulent Bas Bu kişi benim

Nihan ALTINSOY Duygu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2015
Gönderilme Tarihi 1 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 86 Sayı: 2

Kaynak Göster

Vancouver Bas B, Duygu NA. Ankara’daki pet sahiplerinin pet sağlı- ğında probiyotikler ile ilgili bilinç düzeylerinin belirlenmesi. Vet Hekim Der Derg. 2015;86(2):19-24.

Veteriner Hekimler Derneği Dergisi açık erişimli bir dergi olup, derginin yayın modeli Budapeşte Erişim Girişimi (BOAI) bildirisine dayanmaktadır. Yayınlanan tüm içerik, çevrimiçi ve ücretsiz olarak sunulan Creative Commons CC BY-NC 4.0 lisansı altında lisanslanmıştır. Yazarlar, Veteriner Hekimler Derneği Dergisi'nde yayınlanan eserlerinin telif haklarını saklı tutarlar.


Veteriner Hekimler Derneği / Turkish Veterinary Medical Society