EN
TR
ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA
Öz
Dnsanlığın baslangıcından itibaren çalısma hayatına çesitli sekillerde katılan kadınların, bugünkü anlamda çalısma yasamına ücretli isgücü niteliğinde katılımları 18. yüzyılın sonlarında ortaya çıkan endüstri devrimi ile gerçeklesmistir. Kadın ve erkek çalısanların isyeri problemleri açısından esit konumda oldukları fakat kadın çalısanların erkek meslektaslarına nazaran, toplumsal ve fizyolojik farklılıkları sebebiyle isyerindeki sorunlardan da farklı sekilde etkilenecekleri düsüncesi bu çalısmayı yapmaya sevk etmistir. Bu maksatla alısveris merkezlerinde, yönetici ve isgören statüsünde çalısan kadınların isyerlerinde karsılastıkları sorunlar ve bunların sosyal yasantılarına olan etkileri incelenmistir. Arastırma, Erzurum da ki alısveris merkezlerindeki çalısan kadınlar ile sınırlandırılmıstır. Arastırmanın bulguları arasında; gerek isgören gerekse yönetici olarak çalısan kadınların is eğitimi almadıkları, çok genç yasta ise basladıkları, ancak evlendikten sonra isyerlerinde kres v.b. gibi sosyal imkânların bulunmaması sebebiyle isten çok erken ayrıldıkları gözlemlenmistir. Eğitim düzeyleri düsük olan çalısan kadınların yöneticileri ile iletisimlerinin de düsük olduğu ve aile içinde problem yasadıkları tespit edilmistir.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Temmuz 2005
Gönderilme Tarihi
23 Ocak 2016
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2005 Cilt: 3 Sayı: 4
APA
Aksoy, A., & Şahin, M. (2005). ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research, 3(4), 282-300. https://izlik.org/JA38DU44TE
AMA
1.Aksoy A, Şahin M. ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research. 2005;3(4):282-300. https://izlik.org/JA38DU44TE
Chicago
Aksoy, Ali, ve Mustafa Şahin. 2005. “ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Journal of Management and Economics Research 3 (4): 282-300. https://izlik.org/JA38DU44TE.
EndNote
Aksoy A, Şahin M (01 Temmuz 2005) ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research 3 4 282–300.
IEEE
[1]A. Aksoy ve M. Şahin, “ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA”, Journal of Management and Economics Research, c. 3, sy 4, ss. 282–300, Tem. 2005, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA38DU44TE
ISNAD
Aksoy, Ali - Şahin, Mustafa. “ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Journal of Management and Economics Research 3/4 (01 Temmuz 2005): 282-300. https://izlik.org/JA38DU44TE.
JAMA
1.Aksoy A, Şahin M. ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research. 2005;3:282–300.
MLA
Aksoy, Ali, ve Mustafa Şahin. “ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Journal of Management and Economics Research, c. 3, sy 4, Temmuz 2005, ss. 282-00, https://izlik.org/JA38DU44TE.
Vancouver
1.Ali Aksoy, Mustafa Şahin. ÇALIŞAN KADINLARIN İŞYERİNDEKİ SORUNLARI: ERZURUM ALISVERİŞ MERKEZLERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Management and Economics Research [Internet]. 01 Temmuz 2005;3(4):282-300. Erişim adresi: https://izlik.org/JA38DU44TE