Nurçin İleri, Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü’nde
lisans, yine aynı üniversitenin Atatürk Enstitüsü, Yakın Dönem Türkiye Tarihi
programında yüksek lisans, Binghamton Üniversitesi Tarih Bölümü’nde
doktora derecelerini tamamladı. 2016–2018 yılları arasında Boğaziçi
Üniversitesi’nde yarı-zamanlı olarak geç dönem Osmanlı İmparatorluğu
ve Modern Türkiye üzerine tarih dersleri verdi. Aynı zamanda Boğaziçi
Üniversitesi Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi’nde yardımcı koordinatör
olarak çalıştı. Hollanda’da bulunan International Institute of Social History
(Uluslararası Sosyal Tarih Enstitüsü) ve Almanya’daki Forum Transregionale
Studien’de (Bölgelerarası Çalışmalar Forumu) misafir araştırmacı
olarak bulunan İleri, kent ve çevre tarihi, emek tarihi, bilim ve teknoloji
tarihi, kültürel miras ve arşiv alanında çalışmalarına devam etmektedir.
Alize Arıcan, CUNY-City College'da yardımcı doçent olarak çalışan bir antropologdur. Kentsel dönüşüm, göç, ırkçılık, ve ihtimam üzerine yazar, araştırma yapar, ve ders verir.
ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde lisans, Kültürel Mirası Koruma Programı’nda yüksek lisansını tamamladı. University College London, Barlett Mimarlık bölümünden ‘Musealisation as an Urban Process: Transformation of Sultanahmet District in Istanbul’s Historic Peninsula’ başlıklı teziyle doktora derecesini aldı. Columbia Üniversitesi İtalyan Akademisi’nde Weinberg bursiyeri olarak doktora sonrası araştırmalarını tamamladı. Atatürk Müze Köşkü Restorasyon Uygulaması ve Kommagene-Nemrut Koruma Geliştirme Programı’nda koruma mimarı olarak görev aldı. İlgi alanları kültürel mirasın yorumlanması ve sunumu, kentsel dönüşümde müzelerin rolü, kentsel arkeoloji ve koruma politikalarıdır. Şu anda ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Halen Heritage & Society dergisinin eş-editörü olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Zeynep Enlil, Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü emekli öğretim üyesidir. Lisans derecesini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden, Yüksek Lisans derecesini Cleveland Eyalet Üniversitesi Kent Çalışmaları bölümünden, Doktora derecesini ise Washington Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Planlama bölümünden almıştır. Kent ve Planlama tarihi, kentsel gelişim politikaları, neoliberal kentleşme, kentsel dönüşüm, kültürel ve yaratıcı ekonomilerin kentsel ve bölgesel kalkınmadaki rolü, kentsel koruma ve turizm konularında araştırmalar yapmakta, dersler vermektedir.
2006 İstanbul Metropoliten Alanı Stratejik Planı çalışmaları kapsamında kültür endüstrileri, kültürel miras ve turizm araştırma grubunun; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen İstanbul Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri Projesinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için hazırlanan İstanbul Turizm Master Planının (2011-2013) eş-yürütücülüğünü üstlenmiştir. Enlil çeşitli uluslararası araştırma konsorsiyumlarında grup yürütücüsü olarak yer almıştır. Bunlar arasında JPI Urban Europe ve ERA-NET kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen “Kentsel Yaşam Laboratuvarı Deneyimlerinde Yenilikçi Kentsel Gelişme İçin Eylem Odaklı Planlama, Regülasyon ve Yatırım İkilemleri (APRILab)” ve “Enerji Verimli Kentsel Yaşam Biçimleri için Toplumsal Veri-Döngüleri (CODALoop)” başlıklı araştırma projeleri bulunmaktadır. Zeynep Enlil'in kitapları ve bilimsel yayınlarda yer almış birçok makalesi bulunmaktadır. Kitapları arasında İstanbul’un Tarihi ve Doğal Miras Değerleri: Potansiyeller, Riskler ve Koruma Sorunları; Yaratıcı İstanbul ve İstanbul'da Kültür Turizmi için Yenilikçi Stratejiler başlıklı kitaplar bulunmaktadır.
I am a historian specializing in medieval and early modern Western Anatolian Turkish literature, with a strong foundation in philology. My research spans Anatolian Turkish literary production from the 14th to early 20th centuries, focusing on the pivotal late 15th and early 16th centuries. I explore literature as a universal human experience, with particular attention to gender, literary circles, and competition within the Anatolian Turkic city-states and the Ottoman Empire.