BibTex RIS Kaynak Göster

Yeni Yükseköğretim Yasası için İstanbul Üniversitesi Önerisi

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 0 - 0, 01.06.2011

Öz

Üniversitelerin esas amaçları seküler dünya görüşü çerçevesinde eleştirel akıl, yaratıcılık ve beceriyi, bulundukları toplumda ve uluslararası düzeyde evrensel boyutlara taşımak, ulusal ve uluslararası rekabete açmaktır. Bu bağlamda çeşitlilik, kurumsal özerklik ve hesap verebilirlik 3 temel öğedir. Yüksek öğretimi düzenleyecek yasa çerçeve niteliğinde olmalıdır.

A proposal from Istanbul University for a new legislation on higher education

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 0 - 0, 01.06.2011

Öz

The main aims of the universities are to further and promote secular critical thinking, innovation and know-how to universal standards along with opening the same to local and international competition. Pluralism, autonomy along with accountability are the principal elements to this end. A "framework law" is needed for our institutions of higher education.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA97VR44MU
Bölüm Ampirik Araştırma
Yazarlar

İstanbul Üniversitesi Üniversite Yasası Çalışma Grubu*; Veysel Batmaz Bu kişi benim

Recep Öztürk Bu kişi benim

Öktem Vardar Bu kişi benim

Murat Yanık Bu kişi benim

Sıddık Yarman Bu kişi benim

Hasan Yazıcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Batmaz, İ. . Ü. Ü. Y. Ç. G. V., Öztürk, R., Vardar, Ö., Yanık, M., vd. (2011). Yeni Yükseköğretim Yasası için İstanbul Üniversitesi Önerisi. Yükseköğretim Dergisi, 1(1).

Yükseköğretim Dergisi, bünyesinde yayınlanan yazıların fikirlerine resmen katılmaz, basılı ve çevrimiçi sürümlerinde yayınladığı hiçbir ürün veya servis reklamı için güvence vermez. Yayınlanan yazıların bilimsel ve yasal sorumlulukları yazarlarına aittir. Yazılarla birlikte gönderilen resim, şekil, tablo vb. unsurların özgün olması ya da daha önce yayınlanmış iseler derginin hem basılı hem de elektronik sürümünde yayınlanabilmesi için telif hakkı sahibinin yazılı onayının bulunması gerekir. Yazarlar yazılarının bütün yayın haklarını derginin yayıncısı Türkiye Bilimler Akademisi'ne (TÜBA) devrettiklerini kabul ederler. Yayınlanan içeriğin (yazı ve görsel unsurlar) telif hakları dergiye ait olur. Dergide yayınlanması uygun görülen yazılar için telif ya da başka adlar altında hiçbir ücret ödenmez ve baskı masrafı alınmaz; ancak ayrı baskı talepleri ücret karşılığı yerine getirilir.

TÜBA, yazarlardan devraldığı ve derginin çevrimiçi (online) sürümünde yayımladığı içerikle ilgili telif haklarından, bilimsel içeriğe evrensel açık erişimin (open access) desteklenmesi ve geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, bilinen standartlarda kaynak olarak gösterilmesi koşuluyla, ticari kullanım amacı ve içerik değişikliği dışında kalan tüm kullanım (çevrimiçi bağlantı verme, kopyalama, baskı alma, herhangi bir fiziksel ortamda çoğaltma ve dağıtma vb.) haklarını (ilgili içerikte tersi belirtilmediği sürece) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported (CC BY-NC-ND4.0) Lisansı aracılığıyla bedelsiz kullanıma sunmaktadır. İçeriğin ticari amaçlı kullanımı için TÜBA'dan yazılı izin alınması gereklidir.