Bu çalışmada Van ili Erciş
İlçesi ve çevresindeki çeşitli yerleşim yerlerinde içme suyu olarak
kullanıldığını belirlediğimiz suların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik
özellikleri incelenmiştir. Örneklerde
fiziksel olarak sıcaklık, bulanıklık, elektriksel iletkenlik, çözünmüş oksijen,
tuzluluk, kimyasal parametrelerden biyolojik oksijen ihtiyacı, kimyasal oksijen
ihtiyacı, pH, kalsiyum, magnezyum, toplam sertlik, toplam alkalinite, karbonat, bikarbonat, nitrit, nitrat,
amonyak, fosfor, çinko, bakır, nikel, kobalt, siyanür, florür, alüminyum,
demir, potasyum, manganez, molibden, silisyum analizleri ve fekal koliform
analizleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar
“Yüzeysel Su Kalitesi Yönetimi Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, TS-266 ve İnsani
Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kriterlerine göre
değerlendirilmiştir.
In this study, microbiological, physical, and chemical
characters of drinking water supplied
from city of Ercis were analyzed. Temperature, turbidity, conductivity, dissolved
oxygen, biological oxygen demand,
chemical oxygen demand, calcium, magnesium, total hardness, total
alkalinity, free chloride, carbonate, bicarbonate, nitrite, nitrate, ammonia, phosphorus, zinc, copper, nickel,
cobalt, cyanide, fluoride, aluminum, iron,
potassium, manganese, molybdenum, silicon and microbiological parameters were analyzed
in the laboratory. The results were evaluated according to “Turkish Regulation
of Surface Water Quality Management, Turkish Water Pollution Control
Regulations, TS 266, Turkish Regulation on Water Intended for Human
Consumption.”
Konular | Mühendislik |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2016 |
Kabul Tarihi | 24 Kasım 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 |
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi CC BY 4.0 lisanslıdır.