Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Erciş (Van) İlçesi İçme Sularının Su Kalitesi Özellikleri

Yıl 2016, , 517 - 528, 31.12.2016
https://doi.org/10.29133/yyutbd.282756

Öz

Bu çalışmada Van ili Erciş
İlçesi ve çevresindeki çeşitli yerleşim yerlerinde içme suyu olarak
kullanıldığını belirlediğimiz suların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik
özellikleri incelenmiştir.  Örneklerde
fiziksel olarak sıcaklık, bulanıklık, elektriksel iletkenlik, çözünmüş oksijen,
tuzluluk, kimyasal parametrelerden biyolojik oksijen ihtiyacı, kimyasal oksijen
ihtiyacı, pH, kalsiyum, magnezyum, toplam sertlik, toplam alkalinite,  karbonat, bikarbonat, nitrit, nitrat,
amonyak, fosfor, çinko, bakır, nikel, kobalt, siyanür, florür, alüminyum,
demir, potasyum, manganez, molibden, silisyum analizleri ve fekal koliform
analizleri yapılmıştır.
Elde edilen sonuçlar
“Yüzeysel Su Kalitesi Yönetimi Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, TS-266 ve İnsani
Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kriterlerine göre
değerlendirilmiştir.

Kaynakça

  • Ağaoğlu S, Ekici K, Alemdar S, Dede S (1999). Van ve yöresi kaynak sularının mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal kaliteleri üzerine araştırmalar, Van Tıp Dergisi, 6(2): 30-33.

Drinking Water Quality Properties of Ercis, Van-Turkey

Yıl 2016, , 517 - 528, 31.12.2016
https://doi.org/10.29133/yyutbd.282756

Öz

In this study, microbiological, physical, and chemical
characters of drinking water supplied
from city of Ercis were analyzed. Temperature, turbidity, conductivity, dissolved
oxygen, biological oxygen demand, 
chemical oxygen demand, calcium, magnesium, total hardness, total
alkalinity, free chloride, carbonate, bicarbonate, nitrite, nitrate, ammonia,
phosphorus, zinc, copper, nickel,
cobalt, cyanide, fluoride, aluminum, iron,
potassium, manganese, molybdenum, silicon and microbiological parameters were analyzed
in the laboratory. The results were evaluated according to “Turkish Regulation
of Surface Water Quality Management, Turkish Water Pollution Control
Regulations, TS 266, Turkish Regulation on Water Intended for Human
Consumption.”

Kaynakça

  • Ağaoğlu S, Ekici K, Alemdar S, Dede S (1999). Van ve yöresi kaynak sularının mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal kaliteleri üzerine araştırmalar, Van Tıp Dergisi, 6(2): 30-33.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Mühendislik
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ataman Altuğ Atıcı

Asude Gültekin Bu kişi benim

Fazıl Şen Bu kişi benim

Mahmut Elp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2016
Kabul Tarihi 24 Kasım 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016

Kaynak Göster

APA Atıcı, A. A., Gültekin, A., Şen, F., Elp, M. (2016). Drinking Water Quality Properties of Ercis, Van-Turkey. Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences, 26(4), 517-528. https://doi.org/10.29133/yyutbd.282756

Creative Commons License
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi CC BY 4.0 lisanslıdır.