Bu araştırma, 2010-2011 yılı sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde UV katkılı PE ile örtülmüş ısıtmasız yüksek tünelde yetiştirilen sebze olarak değerlendirilebilecek kanola yeşilliklerin (Brassica napus L.)’de; C vitamini, ham protein ve mineral madde içeriklerinin belirlenmesi için yürütülmüştür. Araştırma sonucunda, kanola yeşillikleri ekim zamanından etkilenmiştir. Kanola yeşilliklerinde C vitamini, Kalsiyum (Ca), Magnezyum (Mg) ve Mangan (Mn) içerikleriilkbahar ekim zamanında ve ham protein, Azot (N), Fosfor (P), Potasyum (K), Bakır (Cu), Demir (Fe) ve Çinko (Zn) içeriklerinin ise sonbahar ekim zamanında daha yüksek olduğu tespit edilmiştir
Kanola Yeşillikleri (Brassica napus L.) Ekim Zamanı C Vitamini Ham Protein Mineral Madde İçeriği
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 28 Sayı: 1 |