BibTex RIS Cite

Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri

Year 2015, Volume: 26 Issue: 2, 0 - 0, 01.12.2015
https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss225595

Abstract

Bu çalışmanın amacı, menü analizinin uygulamadaki durumu ile ilgili kavramsal bir yapı ortaya koymak üzere bünyesinde alakart restoran hizmeti sunulan beş yıldızlı otellerde görev yapan mutfak şeflerinin alakart restoranların menüsünü analiz ederken gerçekleştirdikleri uygulamaları, deneyimlerini ve görüşlerini saptamaktır. Araştırmada menü analizi uygulamaları ile ilgili derinlemesine veri elde etmek amacıyla nitel araştırma yaklaşımı benimsenmiştir. Antalya’nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren beş yıldızlı otellerde görev yapan 12 mutfak şefi ile yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiş ve elde edilen veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. Şeflerin menü analizi uygulamaları ile ilgili beş ana kategori (menüde değişiklik ihtiyacı, ölçütler, yöntemler, iyileştirmeler ve alakart restoranın özellikleri) belirlenmiştir. Bu doğrultuda başlıca bulgular şeflerin dönemsel olarak menü analizi yaptıkları, misafir memnuniyetini en önemli ölçüt olarak gördükleri, tabaklardaki artıkları gözlemleyerek menü kalemlerinin performanslarını değerlendirdikleri, performansı yetersiz görülen menü kalemleri için öncelikle revizyon yapma stratejisini benimsedikleri yönündedir.

Year 2015, Volume: 26 Issue: 2, 0 - 0, 01.12.2015
https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss225595

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Bahattin Özdemir

Oğuz Nebioğlu

Publication Date December 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 26 Issue: 2

Cite

APA Özdemir, B., & Nebioğlu, O. (2015). Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 26(2). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss225595
AMA Özdemir B, Nebioğlu O. Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. December 2015;26(2). doi:10.17123/atad.vol26iss225595
Chicago Özdemir, Bahattin, and Oğuz Nebioğlu. “Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26, no. 2 (December 2015). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss225595.
EndNote Özdemir B, Nebioğlu O (December 1, 2015) Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26 2
IEEE B. Özdemir and O. Nebioğlu, “Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri”, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, 2015, doi: 10.17123/atad.vol26iss225595.
ISNAD Özdemir, Bahattin - Nebioğlu, Oğuz. “Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26/2 (December 2015). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss225595.
JAMA Özdemir B, Nebioğlu O. Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2015;26. doi:10.17123/atad.vol26iss225595.
MLA Özdemir, Bahattin and Oğuz Nebioğlu. “Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, 2015, doi:10.17123/atad.vol26iss225595.
Vancouver Özdemir B, Nebioğlu O. Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2015;26(2).