BibTex RIS Kaynak Göster

Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri

Yıl 2015, Cilt: 26 Sayı: 2, 0 - 0, 01.12.2015
https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss225595

Öz

Bu çalışmanın amacı, menü analizinin uygulamadaki durumu ile ilgili kavramsal bir yapı ortaya koymak üzere bünyesinde alakart restoran hizmeti sunulan beş yıldızlı otellerde görev yapan mutfak şeflerinin alakart restoranların menüsünü analiz ederken gerçekleştirdikleri uygulamaları, deneyimlerini ve görüşlerini saptamaktır. Araştırmada menü analizi uygulamaları ile ilgili derinlemesine veri elde etmek amacıyla nitel araştırma yaklaşımı benimsenmiştir. Antalya’nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren beş yıldızlı otellerde görev yapan 12 mutfak şefi ile yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiş ve elde edilen veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. Şeflerin menü analizi uygulamaları ile ilgili beş ana kategori (menüde değişiklik ihtiyacı, ölçütler, yöntemler, iyileştirmeler ve alakart restoranın özellikleri) belirlenmiştir. Bu doğrultuda başlıca bulgular şeflerin dönemsel olarak menü analizi yaptıkları, misafir memnuniyetini en önemli ölçüt olarak gördükleri, tabaklardaki artıkları gözlemleyerek menü kalemlerinin performanslarını değerlendirdikleri, performansı yetersiz görülen menü kalemleri için öncelikle revizyon yapma stratejisini benimsedikleri yönündedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Hakem Denetimli Makaleler
Yazarlar

Bahattin Özdemir

Oğuz Nebioğlu

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 26 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özdemir, B., & Nebioğlu, O. (2015). Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 26(2). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss225595
AMA Özdemir B, Nebioğlu O. Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. Aralık 2015;26(2). doi:10.17123/atad.vol26iss225595
Chicago Özdemir, Bahattin, ve Oğuz Nebioğlu. “Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26, sy. 2 (Aralık 2015). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss225595.
EndNote Özdemir B, Nebioğlu O (01 Aralık 2015) Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26 2
IEEE B. Özdemir ve O. Nebioğlu, “Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri”, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 26, sy. 2, 2015, doi: 10.17123/atad.vol26iss225595.
ISNAD Özdemir, Bahattin - Nebioğlu, Oğuz. “Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26/2 (Aralık 2015). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss225595.
JAMA Özdemir B, Nebioğlu O. Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2015;26. doi:10.17123/atad.vol26iss225595.
MLA Özdemir, Bahattin ve Oğuz Nebioğlu. “Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 26, sy. 2, 2015, doi:10.17123/atad.vol26iss225595.
Vancouver Özdemir B, Nebioğlu O. Uygulamada Menü Analizi Nasıl Yapılmaktadır? Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2015;26(2).

Cited By