Yeterli ve dengeli beslenmenin gerçekleştirilmesi için günlük alınması gereken protein miktarının en az %40’ı hayvansal kaynaklardan olması gerekir. Beslenme alışkanlıkları ise ortam koşulları, gelir, örf-adetlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bedensel ve zihinsel gelişim için alınması gereken hayvansal proteinin en önemli kaynaklarından biri kanatlı etlerdir. Tavuk etlerinin kırmızı ete göre daha kolay bulunması ve daha ucuz olması her geçen yıl kanatlı etlerin tüketim oranını arttırmaktadır. Tavuk eti işlenmeden tüketilebildiği gibi çeşitli ürünlere işlenerek de tüketilebilmektedir. Tavuk sucuğu, salamı, sosisi, bulyonu, döneri işlenmiş tavuk eti ürünlerine örnek verilebilir. Bu çalışmada tavuk eti ve işlenmiş tavuk eti ürünleri derlenmiştir.
At least 40% of the amount of protein to be taken daily must be from animal sources in order to achieve adequate and balanced nutrition. Nutritional habits vary depending on environmental conditions, income, and customs. One of the most important source of animal protein that must be taken for physical and mental development is poultry. The fact that chicken meat is easier to find and cheaper than red meat increases the consumption rate of poultry every year. Chicken meat can be consumed without processing, as well as by processing it into various products. Chicken sausage, salami, sausage, bouillon and döner are examples for processed chicken meat. In this study, chicken meat and processed chicken meat products were compiled.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Food Science and Technology |
Journal Section | Research Articles |
Authors |
|
Publication Date | June 30, 2020 |
Published in Issue | Year 2020, Volume 3, Issue 1 |
Bibtex | @review { bufbd710527, journal = {Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi}, eissn = {2667-579X}, address = {Demirözü Yolu cad. Baberti Külliyesi Fenbilimleri Enstitüsü Merkez/BAYBURT}, publisher = {Bayburt University}, year = {2020}, volume = {3}, number = {1}, pages = {35 - 40}, title = {Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri}, key = {cite}, author = {Yerlikaya, Sabire and Özkaya, Nur} } |
APA | Yerlikaya, S. & Özkaya, N. (2020). Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri . Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , 3 (1) , 35-40 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/bufbd/issue/55235/710527 |
MLA | Yerlikaya, S. , Özkaya, N. "Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri" . Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3 (2020 ): 35-40 <https://dergipark.org.tr/en/pub/bufbd/issue/55235/710527> |
Chicago | Yerlikaya, S. , Özkaya, N. "Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri". Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3 (2020 ): 35-40 |
RIS | TY - JOUR T1 - Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri AU - Sabire Yerlikaya , Nur Özkaya Y1 - 2020 PY - 2020 N1 - DO - T2 - Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 35 EP - 40 VL - 3 IS - 1 SN - -2667-579X M3 - UR - Y2 - 2020 ER - |
EndNote | %0 Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri %A Sabire Yerlikaya , Nur Özkaya %T Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri %D 2020 %J Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi %P -2667-579X %V 3 %N 1 %R %U |
ISNAD | Yerlikaya, Sabire , Özkaya, Nur . "Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri". Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 3 / 1 (June 2020): 35-40 . |
AMA | Yerlikaya S. , Özkaya N. Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 2020; 3(1): 35-40. |
Vancouver | Yerlikaya S. , Özkaya N. Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 2020; 3(1): 35-40. |
IEEE | S. Yerlikaya and N. Özkaya , "Tavuk Eti ve İşlenmiş Bazı Tavuk Eti Ürünleri", Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol. 3, no. 1, pp. 35-40, Jun. 2020 |