BibTex RIS Cite

Drying Behaviour of Sunflower Seeds in Infrared Dryer and Fitting Analysis to Drying Models

Year 2015, Volume: 27 Issue: 1, 51 - 56, 01.03.2015

Abstract

In this study, infrared drying characteristic of sunflower seeds was investigated. The drying experiments were performed in the infrared dryer and in the temperature range of 50-80 °C. It was determined that all the drying process of sunflower seeds occurred in the falling rate period. The values of diffusion coefficient at the temperatures studied were calculated as 1.109x10-10, 1.118x10-10, 1.162x10-10, 1.333x10-10 m2/s. The experimental moisture ratio values were compared with theoretical drying equations (Newton, Page, and Diffusion) commonly used in literature. As a result, it was found that the most available model for the infrared drying was Diffusion model

Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi

Year 2015, Volume: 27 Issue: 1, 51 - 56, 01.03.2015

Abstract

Bu çalışmada, ayçiçeği tohumlarının infrared kuruma karakteristiği incelendi. Kurutma deneyleri laboratuar tipi bir infrared kurutucuda 50-80 °C sıcaklık aralığında yürütüldü. Deneysel verilerden ayçiçeği tohumu örneklerinin azalan hız periyodunda kuruduğu belirlendi. Çalışılan sıcaklıklardaki difüzyon katsayısı değerleri 1.109x10-10, 1.118x10-10, 1.162x10-10, 1.333x10-10 m2/s olarak hesaplandı. Deneysel nem oranı değerleri literatürde yaygın olarak kullanılan teorik kuruma denklemleriyle (Newton, Page ve Difüzyon) kıyaslandı. Sonuç olarak, difüzyon modelinin ayçiçeği tohumlarının infrared kurumasını en iyi temsil ettiği sonucuna ulaşıldı

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA55BG27CR
Journal Section Articles
Authors

Mehmet Kalender This is me

Cevdet Akosman This is me

Publication Date March 1, 2015
Submission Date March 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 27 Issue: 1

Cite

APA Kalender, M., & Akosman, C. (2015). Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 27(1), 51-56.
AMA Kalender M, Akosman C. Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. March 2015;27(1):51-56.
Chicago Kalender, Mehmet, and Cevdet Akosman. “Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı Ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi”. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 27, no. 1 (March 2015): 51-56.
EndNote Kalender M, Akosman C (March 1, 2015) Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 27 1 51–56.
IEEE M. Kalender and C. Akosman, “Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi”, Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 27, no. 1, pp. 51–56, 2015.
ISNAD Kalender, Mehmet - Akosman, Cevdet. “Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı Ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi”. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 27/1 (March 2015), 51-56.
JAMA Kalender M, Akosman C. Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2015;27:51–56.
MLA Kalender, Mehmet and Cevdet Akosman. “Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı Ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi”. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 27, no. 1, 2015, pp. 51-56.
Vancouver Kalender M, Akosman C. Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2015;27(1):51-6.