BibTex RIS Cite

Food and Poisons (in Turkish)

Year 1976, Volume: 1 Issue: 1, - , 01.02.1976

Abstract

Günümüzde teknolojik gelişmelerin ortaya çıkardığı, kirlenme ve zehirlenme öyle bir düzeye ulaşmıştır ki; insanlar artık çevrelerinde belli miktarda zehiri kabul etmek zorunda kalmışlardır. Gıda maddeleri, yaşamı sürdüren önemli bir unsur olduğu gibi insan sağlığını tehlikeye sokan bazı zehir etkili maddeleri de beraberinde bulundurabilmektedir. Beslenmemizde önemli yeri olan bitkilerdeki doğal toksik maddeler üzerinde durulmağa değer. Fazla miktardaki iz elementler, özellikle selenyum, bakır, demir, molibden, vanadyum gibi. Dicomarol gibi antivitaminler, lipoksidazı parçalıyan antivitamin veya vitamin A, siyagenik glikozitler, okzalatlar, koryogenik faktörler, alerji yapanlar, alkoloitler, estrogenler, gossipol, saponinler, kardioktif glikozitler, toksit amino asitler ve aydınlatılmamış daha birçok toksik maddeyi yapısında bulundururlar.   

Gıda ve Zehir

Year 1976, Volume: 1 Issue: 1, - , 01.02.1976

Abstract

Günümüzde teknolojik gelişmelerin ortaya çıkardığı, kirlenme ve zehirlenme öyle bir düzeye ulaşmıştır ki; insanlar artık çevrelerinde belli miktarda zehiri kabul etmek zorunda kalmışlardır. Gıda maddeleri, yaşamı sürdüren önemli bir unsur olduğu gibi insan sağlığını tehlikeye sokan bazı zehir etkili maddeleri de beraberinde bulundurabilmektedir. Beslenmemizde önemli yeri olan bitkilerdeki doğal toksik maddeler üzerinde durulmağa değer. Fazla miktardaki iz elementler, özellikle selenyum, bakır, demir, molibden, vanadyum gibi. Dicomarol gibi antivitaminler, lipoksidazı parçalıyan antivitamin veya vitamin A, siyagenik glikozitler, okzalatlar, koryogenik faktörler, alerji yapanlar, alkoloitler, estrogenler, gossipol, saponinler, kardioktif glikozitler, toksit amino asitler ve aydınlatılmamış daha birçok toksik maddeyi yapısında bulundururlar.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Vural Yiğit This is me

Publication Date February 1, 1976
Published in Issue Year 1976 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Yiğit, V. . (1976). Gıda ve Zehir. Gıda, 1(1).
AMA Yiğit V. Gıda ve Zehir. The Journal of Food. February 1976;1(1).
Chicago Yiğit, Vural. “Gıda Ve Zehir”. Gıda 1, no. 1 (February 1976).
EndNote Yiğit V (February 1, 1976) Gıda ve Zehir. Gıda 1 1
IEEE V. . Yiğit, “Gıda ve Zehir”, The Journal of Food, vol. 1, no. 1, 1976.
ISNAD Yiğit, Vural. “Gıda Ve Zehir”. Gıda 1/1 (February 1976).
JAMA Yiğit V. Gıda ve Zehir. The Journal of Food. 1976;1.
MLA Yiğit, Vural. “Gıda Ve Zehir”. Gıda, vol. 1, no. 1, 1976.
Vancouver Yiğit V. Gıda ve Zehir. The Journal of Food. 1976;1(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/