BibTex RIS Cite

Choice of the Suitable Transformation for the Statistical Analysis of Microbiological Data (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 1, - , 01.02.1998

Abstract

This paper deals with transformations that are required when the assumptions of analysis of variance technique are violated. The necessity of the choice of suitable transformation in the analysis of microbiological data was explained using a real case. It was shown that when the data where the assumptions of ANOVA are infringed were directly analyzed, the results to be obtained would be unreliable and very difficult to explain in reality.

Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi

Year 1998, Volume: 23 Issue: 1, - , 01.02.1998

Abstract

Mikrobiyolojik verilerin analizinde yararlanılan transformasyon yöntemleri üzerinde durulmuştur. En uygun transformasyon yönteminin seçimi örnek bir olay üzerinde açıklanmıştır. Varyans analizinin bu koşullarını yerine getirmeyen verilerin analizi ile güvenilir olmayan ve pratik açıdan yorumlanması zor yanıltıcı sonuçlar elde edileceği gösterilmiştir 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Zahide Kocabaş This is me

Sabiha Odabaşı This is me

Metin Atamer This is me

Publication Date February 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 1

Cite

APA Kocabaş, Z. ., Odabaşı, S. ., & Atamer, M. . (1998). Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi. Gıda, 23(1).
AMA Kocabaş Z, Odabaşı S, Atamer M. Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi. The Journal of Food. February 1998;23(1).
Chicago Kocabaş, Zahide, Sabiha Odabaşı, and Metin Atamer. “Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi”. Gıda 23, no. 1 (February 1998).
EndNote Kocabaş Z, Odabaşı S, Atamer M (February 1, 1998) Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi. Gıda 23 1
IEEE Z. . Kocabaş, S. . Odabaşı, and M. . Atamer, “Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi”, The Journal of Food, vol. 23, no. 1, 1998.
ISNAD Kocabaş, Zahide et al. “Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi”. Gıda 23/1 (February 1998).
JAMA Kocabaş Z, Odabaşı S, Atamer M. Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Kocabaş, Zahide et al. “Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi”. Gıda, vol. 23, no. 1, 1998.
Vancouver Kocabaş Z, Odabaşı S, Atamer M. Mikrobiyolojik Verilerin İstatistiksel Analizinde Uygun Transformasyon Yönteminin Seçimi. The Journal of Food. 1998;23(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/