BibTex RIS Cite

The Investigation of Beta-Lactamase by Using Iodometric Test and Chromogenic Cephalosporin Test (Nıtrocephin) in the Bacteria Isolated from White Chees, Raw and Pasteurized Milk Samples (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

In the investigation; 197 samples from several different milk companies have been worked between the periods of October 1993 March 1994. Among 197 samples; 103 was raw, 52 was pasteurized milk and 42 was white cheese. A bacterial production has been seen in the 190 samples of totally 197 raw, pasteurized milk and cheese samples where no production has been seen in 7 of them. 597 bacteria have been isolated from 190 samples which shows production in our investigation, the presence of beta-lactamase enzyme of totally 598 isolated bacteria from raw and pasteurized milk and white cheese has been tested by using iodometric test 311 (52.10%) have negative beta-lactamase enzyme. Among 286 beta-lactamase positive bacteria; 142 are isolated from raw milk, 74 from pasteurized milk and 70 from white cheese in the 187 of 286 beta-lactamase positive bacteria; the presence of enzyme has been controlled additionally by using chromogenic cephalosporin test (Nitrocephin) method 128 (44.75%) of  286 beta-lactamase positive bacteria are named as Escherichia coli; when 40 (13.99%) as Klebsiella; 36 (12.59%) Enterobacter; 46 (16.08%) Staphylococcus aureus; 2 (0.70%) Staphylococcus epidermidis; 1 (0.35%) Pseudomonas; 1 (0.35%) Serratia; 30 (10.49%) Bacillus and 2 (0.70%).  

Beyaz Peynir, Çiğ ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

Araştırmada Ekim 1993-Mart 1994 tarihleri arasında 197 örnek çeşitli süt işletmelerinden alınarak çalışılmıştır. 197 örneğin, 103’ü çiğ, 52’si pastörize süt ve 42’si beyaz peynirdir. Araştırmada çalışılan toplam 197 örneğin 190’ında bakteri üremiş, 7’sinde üreme görülmemiştir. 190 bakteri üreyen örnekten, izole edilen bakteri sayısı toplam 597’dir. Araştırmamızda çiğ süt, pastörize süt ve beyaz peynir örneklerinden izole edilen toplam 547 bakterinin iodometrik Test yöntemiyle beta-laktamaz enzim varlığı test edilmiştir. 286’sı (%47.90) beta-laktamaz enzimi pozitif olarak bulunmuştur. Geriye kalan 311’i (%52.10) beta-laktamaz enzimi negatiftir. 286 beta-laktamaz pozitif bakterinin, 142’si çiğ süt, 74’ü pastörize süt ve 70’i beyaz peynir örneklerinden izole edilmiştir. Ayrıca 286 beta-laktamaz pozitif bakterinin 187’si Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) yöntemiyle de çalışılarak enzim varlıkları kontrol edilmiştir. 286 beta-laktamaz pozitif bakterinin, 128’i (%44.75) Escherichia coli, 40’ı (%13.99) Klebsiella, 36’sı (%12.59) Enterobacter, 46’sı (%16.08) Staphylococcus aureus, 2’si (%0.79) Staphylococcus epidermidis, 1’i (%0.35) Pseudomonas, 1’i (%0.35) Serratia, 30’u (%10.49) Bacillus ve 2’si (%0.70) Lactobacillus olarak adlandırılmıştır. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Güven Uraz This is me

Seza Arslan This is me

Publication Date April 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 2

Cite

APA Uraz, G. ., & Arslan, S. . (1998). Beyaz Peynir, Çiğ ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması. Gıda, 23(2).
AMA Uraz G, Arslan S. Beyaz Peynir, Çiğ ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması. The Journal of Food. April 1998;23(2).
Chicago Uraz, Güven, and Seza Arslan. “Beyaz Peynir, Çiğ Ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test Ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması”. Gıda 23, no. 2 (April 1998).
EndNote Uraz G, Arslan S (April 1, 1998) Beyaz Peynir, Çiğ ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması. Gıda 23 2
IEEE G. . Uraz and S. . Arslan, “Beyaz Peynir, Çiğ ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması”, The Journal of Food, vol. 23, no. 2, 1998.
ISNAD Uraz, Güven - Arslan, Seza. “Beyaz Peynir, Çiğ Ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test Ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması”. Gıda 23/2 (April 1998).
JAMA Uraz G, Arslan S. Beyaz Peynir, Çiğ ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Uraz, Güven and Seza Arslan. “Beyaz Peynir, Çiğ Ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test Ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması”. Gıda, vol. 23, no. 2, 1998.
Vancouver Uraz G, Arslan S. Beyaz Peynir, Çiğ ve Pastörize Süt Örneklerinden İzole Edilen Bakterilerde İodometrik Test ve Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrocefin) Yöntemleriyle Beta Laktamaz Araştırması. The Journal of Food. 1998;23(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/