BibTex RIS Cite

Relocation of Acid Radicals in Lipids (Triglycerides) (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 6, - , 01.10.1980

Abstract

Yağların tümüne yakın kısmını oluşturan trigliseridlerdeki asit köklerinin kolaylıkla yer değiştirebilmesi (Wachs, 1964), yağ asitlerinde kimyasal bir değişme neden olmamakta ancak, üretilen yağlardaki trigliseridlerin yapısı, hammadde olarak kullanılan yağ veya karışımlarındakine kıyasla çok farklı bir yapıya dönüşmektedir (Anonymous, 1969). Bu nedenle asit köklerinin yer değişimi tepkimelerinden yararlanılarak geliştirilen katı yağ üretim yöntemleri, yağ ve yağ karışımlarından ergime sıcaklıkları daha farklı sınırlarda değişen ve yeni konsistens gösteren yemeklik yağların üretimine olanak tanımaktadır.

Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi

Year 1980, Volume: 5 Issue: 6, - , 01.10.1980

Abstract

Yağların tümüne yakın kısmını oluşturan trigliseridlerdeki asit köklerinin kolaylıkla yer değiştirebilmesi (Wachs, 1964), yağ asitlerinde kimyasal bir değişme neden olmamakta ancak, üretilen yağlardaki trigliseridlerin yapısı, hammadde olarak kullanılan yağ veya karışımlarındakine kıyasla çok farklı bir yapıya dönüşmektedir (Anonymous, 1969). Bu nedenle asit köklerinin yer değişimi tepkimelerinden yararlanılarak geliştirilen katı yağ üretim yöntemleri, yağ ve yağ karışımlarından ergime sıcaklıkları daha farklı sınırlarda değişen ve yeni konsistens gösteren yemeklik yağların üretimine olanak tanımaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Muammer Kayahan This is me

Publication Date October 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 6

Cite

APA Kayahan, M. . (1980). Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi. Gıda, 5(6).
AMA Kayahan M. Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi. The Journal of Food. October 1980;5(6).
Chicago Kayahan, Muammer. “Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi”. Gıda 5, no. 6 (October 1980).
EndNote Kayahan M (October 1, 1980) Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi. Gıda 5 6
IEEE M. . Kayahan, “Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi”, The Journal of Food, vol. 5, no. 6, 1980.
ISNAD Kayahan, Muammer. “Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi”. Gıda 5/6 (October 1980).
JAMA Kayahan M. Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Kayahan, Muammer. “Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi”. Gıda, vol. 5, no. 6, 1980.
Vancouver Kayahan M. Yağlarda (Trigliseridlerde) Asit Köklerinin Yer Değişimi. The Journal of Food. 1980;5(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/