BibTex RIS Cite

First Trials of Grape, Orange and Tomato Juice Production in Turkey (in Turkish)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 4, - , 01.08.1990

Abstract

Yüksek Ziraat Enstitüsü, 1933’de Cumhuriyetimizin 10. yılının kutlandığı 29 Ekim törenlerinde Hipodrumda Eşsiz Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” seslenişinin ve 10. yıl marşının göklere yansıdığının ertesi günü olan 30 Ekim Salı günü saat 16’da, bakanların ve yüksek kadrodaki bürokratların, bütün büyük elçiler ve yabancı misyon şeflerinin, Mareşal Vorişilov başkanlığında geniş bir Rus heyetinin ve başlarında yeni Rektör Geçeimrat Prof. Dr. Friedrich Falke olduğu halde yeni gelmiş bulunan Alman profesörleriyle öğrencilerin oluşturduğu büyük bir topluluk önünde, Başbakan ve büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün açış konuşmasıyla kapılarını öğretim ve araştırmaya açmış bulunuyordu. Bu arada yanı yılın yaz aylarında yapımı bitmiş olan Şarap Teknolojisi ve Laboratuvarıyla işletmesi de göreve başlamış oldu. O sıralarda, işletmenin donatımı için çok iyi bir fırsat doğmuştu. Şöyle ki, Çankaya sırtlarında şimdi binalarla dolmuş bulunan yerini hatırlayamadığım bir yerde Saxsenberg adında bir Alman’a ait bir şarap işletmesi iflas etmiş bulunuyordu ki, bu şaraphane bildiğime göre Ankara’da ilk kurulan bir şaraphane ve son derece iyi ve modern cihazlarla donatılmış idi. Her halde İş Bankası bu şaraphaneye kredi vermiş olacak ki, iflas üzerine işletemeye el koymuş ve teçhizatını satışa çıkarmış bulunuyordu.  

Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal ve Domates Suyu Denemeleri

Year 1990, Volume: 15 Issue: 4, - , 01.08.1990

Abstract

Yüksek Ziraat Enstitüsü, 1933’de Cumhuriyetimizin 10. yılının kutlandığı 29 Ekim törenlerinde Hipodrumda Eşsiz Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” seslenişinin ve 10. yıl marşının göklere yansıdığının ertesi günü olan 30 Ekim Salı günü saat 16’da, bakanların ve yüksek kadrodaki bürokratların, bütün büyük elçiler ve yabancı misyon şeflerinin, Mareşal Vorişilov başkanlığında geniş bir Rus heyetinin ve başlarında yeni Rektör Geçeimrat Prof. Dr. Friedrich Falke olduğu halde yeni gelmiş bulunan Alman profesörleriyle öğrencilerin oluşturduğu büyük bir topluluk önünde, Başbakan ve büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün açış konuşmasıyla kapılarını öğretim ve araştırmaya açmış bulunuyordu. Bu arada yanı yılın yaz aylarında yapımı bitmiş olan Şarap Teknolojisi ve Laboratuvarıyla işletmesi de göreve başlamış oldu. O sıralarda, işletmenin donatımı için çok iyi bir fırsat doğmuştu. Şöyle ki, Çankaya sırtlarında şimdi binalarla dolmuş bulunan yerini hatırlayamadığım bir yerde Saxsenberg adında bir Alman’a ait bir şarap işletmesi iflas etmiş bulunuyordu ki, bu şaraphane bildiğime göre Ankara’da ilk kurulan bir şaraphane ve son derece iyi ve modern cihazlarla donatılmış idi. Her halde İş Bankası bu şaraphaneye kredi vermiş olacak ki, iflas üzerine işletemeye el koymuş ve teçhizatını satışa çıkarmış bulunuyordu.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Arif Akman This is me

Publication Date August 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 4

Cite

APA Akman, A. . (1990). Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal ve Domates Suyu Denemeleri. Gıda, 15(4).
AMA Akman A. Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal ve Domates Suyu Denemeleri. The Journal of Food. August 1990;15(4).
Chicago Akman, Arif. “Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal Ve Domates Suyu Denemeleri”. Gıda 15, no. 4 (August 1990).
EndNote Akman A (August 1, 1990) Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal ve Domates Suyu Denemeleri. Gıda 15 4
IEEE A. . Akman, “Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal ve Domates Suyu Denemeleri”, The Journal of Food, vol. 15, no. 4, 1990.
ISNAD Akman, Arif. “Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal Ve Domates Suyu Denemeleri”. Gıda 15/4 (August 1990).
JAMA Akman A. Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal ve Domates Suyu Denemeleri. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Akman, Arif. “Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal Ve Domates Suyu Denemeleri”. Gıda, vol. 15, no. 4, 1990.
Vancouver Akman A. Türkiye’de İlk Üzüm, Portakal ve Domates Suyu Denemeleri. The Journal of Food. 1990;15(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/