BibTex RIS Cite

KİRAZ ŞEKERLEMESİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA

Year 2002, Issue: 2, - , 21.08.2014

Abstract

Bu ç a lışm a d a s a n a y iy e u y g u n k ira z ş e k e rlem e s i ü re tim te k n o lo jis in in b e lirle nm e s i, s ta n d a rtla ra u y g u n y a p a y v e d o ğ a l b o y a ç e ş it v e m ik ta rla rın ın s a p ta nm a s ı h e d e fle nm iş tir. Bu ş e k ild e g ıd a s a n a y iin d e b ilin ç s iz c e k u lla n ıla n b o y a la rın to k s ik v e a le rjik e tk ile rin in e n g e lle nm e s i am a ç la nm ış tır. K ira z ş e k e rlem e s i ü re tim in d e m a te ry a l o la ra k k ü k ü rtd io k s it ile m u h a fa z a e d ile re k o rjin a l re n k le ri a ğ a rtılm ış N a p o ly o n k ira z ç e ş id i k u lla n ıla ra k ü ç fa rk lı b o y a r m a d d e ile k ira z ş e k e rlem e s i ü re tilm iş tir. T üm k ira z la r, k ü tle
d e n k liğ i h e s a p la rın a g ö re b e lirle n e n o rta k b ir re ç e te y e g ö re k ira z ş e k e rlem e s in e iş le nm iş ,ü re tile n ş e k e rlem e le r 100°C d e 10 d a k ik a p a s tö riz e e d ilip s o ğ u tu lm u ş tu r. Ü re tile n k ira z ş e k e rlem e le rin d e fiz ik s e l, k im y a s a l v e d u y u s a l
a n a liz le r y a p ılm ış tır. H e r 3 fa rk lı b o y a r m a d d e k u lla n ıla ra k ü re tile n k ira z ş e k e rlem e le rin in , k e n d i a ra la rın d a y a p ıla n d u y u s a l d e ğ e rle n d irm e s o n u c u n d a s e ç ile n g ru p b irin c ile ri a ra s ın d a ik in c i b ir d u y u s a l d e ğ e rle n d irm e y a p ılm ış v e bu d e ğ e rle n d irm e s o n u c u n a g ö re e n ç o k b e ğ e n iy i, A z o ru b in ile 0 ,3 g /L o ra n ın d a b o y a nm ış A 2 n o ’lu ö rn e k b irin c i o lu rk e n A z o ru b in + 5 B rik s lik v iş n e s u yu ile 0 ,2 g /L o ra n ın d a b o y a nm ış B3 n o ’lu ö rn e k ik in c i, E İd e rb e rry (M ü rve r) ile % 7 .5 o ra n ın d a b o y a nm ış C 9 n o ’lu ö rn e k ü ç ü n c ü o lm u ş tu r.

References

  • A NO N YM O U S , 1983. G ıda Mad d ele ri Mua ye ne ve A n aliz Metodları. Ta rım O rm a n ve Köyişleri
  • B akanlığı G ıda İşleri Genel Müd ü rlü ğ ü, Genel Y ayın No: 65, 713 s. A nkara.
  • A NO N YM O U S , 1998. G ıda Mad d ele ri M uayene ve Analiz Metodları, Tarım o rma n ve Köy İşleri
  • B akanlığı G ıda İşleri G e n el Müd ü rlü ğ ü, Genel Yayın No: 65, 713 s. A nkara.
  • ANO N YM O U S , 1997. Ulusal Kiraz Ça lışması G rubu T o pla ntısı Notları, İsparta.
  • ANO N YM O U S , 1998. T ü rkiye İstatistik Y ıllığı, T.C B a şb a kan lık DİE, A nkara.
  • C EM ERO G LU , B, 1976. Reçel M arm e la t Jöle Üretim T e kn o lo jisi ve A n aliz Metodları Gıda Kontrol
  • ve A ra ştırm a E n stitüsü Y ayın No: 5, 94 s. Bursa.
  • C EM R EO G LU B., J. ACAR. 1986. Meyve ve S ebze İşletme T e kn o lo jisi Gıda Tekn. Derneği Yayın
  • No: 6, 5 07 s. A nkara.
  • C EM R EO G LU B, 1992. M eyve ve S ebze İşletme E n dü strisin de T emel A n aliz Metodları Biltav.
  • Y a yınla rı, Ü n iversite K itap lar Serisi. No:02 - 2 Arsa Ofset. 381 s. A nkara.
  • E VRAN UZ, Ö .19 8 8. Reçel - M a rm e la t ve Jöle Üretim T e kn o lo jisi: Temel İlkeler. G ıda S anayii. (5):
  • -38.
  • KILIÇ, O., Ö.U. ÇO PUR ve Ş. GÖRTAY. 1991. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Uygulama Klavuzu.
  • Uludağ Üniv. Z ira a t Fak. Ders Notları: 7, Bursa. 147 s.
  • REGNEL, C,S 1976. İşle nm iş S e bze ve Meyvelerin Kalite Kontrolü ile İlgili A n a litik Metodlar, Gıda
  • Kontrol ve A ra ştırm a Enstitüsü yayını 2, Bursa 156 s.
Year 2002, Issue: 2, - , 21.08.2014

Abstract

References

  • A NO N YM O U S , 1983. G ıda Mad d ele ri Mua ye ne ve A n aliz Metodları. Ta rım O rm a n ve Köyişleri
  • B akanlığı G ıda İşleri Genel Müd ü rlü ğ ü, Genel Y ayın No: 65, 713 s. A nkara.
  • A NO N YM O U S , 1998. G ıda Mad d ele ri M uayene ve Analiz Metodları, Tarım o rma n ve Köy İşleri
  • B akanlığı G ıda İşleri G e n el Müd ü rlü ğ ü, Genel Yayın No: 65, 713 s. A nkara.
  • ANO N YM O U S , 1997. Ulusal Kiraz Ça lışması G rubu T o pla ntısı Notları, İsparta.
  • ANO N YM O U S , 1998. T ü rkiye İstatistik Y ıllığı, T.C B a şb a kan lık DİE, A nkara.
  • C EM ERO G LU , B, 1976. Reçel M arm e la t Jöle Üretim T e kn o lo jisi ve A n aliz Metodları Gıda Kontrol
  • ve A ra ştırm a E n stitüsü Y ayın No: 5, 94 s. Bursa.
  • C EM R EO G LU B., J. ACAR. 1986. Meyve ve S ebze İşletme T e kn o lo jisi Gıda Tekn. Derneği Yayın
  • No: 6, 5 07 s. A nkara.
  • C EM R EO G LU B, 1992. M eyve ve S ebze İşletme E n dü strisin de T emel A n aliz Metodları Biltav.
  • Y a yınla rı, Ü n iversite K itap lar Serisi. No:02 - 2 Arsa Ofset. 381 s. A nkara.
  • E VRAN UZ, Ö .19 8 8. Reçel - M a rm e la t ve Jöle Üretim T e kn o lo jisi: Temel İlkeler. G ıda S anayii. (5):
  • -38.
  • KILIÇ, O., Ö.U. ÇO PUR ve Ş. GÖRTAY. 1991. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Uygulama Klavuzu.
  • Uludağ Üniv. Z ira a t Fak. Ders Notları: 7, Bursa. 147 s.
  • REGNEL, C,S 1976. İşle nm iş S e bze ve Meyvelerin Kalite Kontrolü ile İlgili A n a litik Metodlar, Gıda
  • Kontrol ve A ra ştırm a Enstitüsü yayını 2, Bursa 156 s.
There are 18 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yusuf Güzel This is me

Ömer Çopur This is me

Publication Date August 21, 2014
Published in Issue Year 2002 Issue: 2

Cite

APA Güzel, Y., & Çopur, Ö. (2014). KİRAZ ŞEKERLEMESİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(2).